Helge Eriksen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Helge Eriksen.

Helge Eriksen, født 3. februar 1950 i Harstad, ordfører i Harstad, journalist, presseoffiser, prosjektleder i Kunnskapsparken Nord, Harstad. Han har to voksne barn. Han er sønn av frisørmester Andreas Eriksen, født 24. oktober 1910, død 30. november 1988 og Hjørdis Eriksen, født 7. april 1912, død 1. januar 2005.

Helge Eriksen er født og oppvokst i Harstad sentrum og tok realskoleksamen ved Harstad komm. høyere almenskole 1968 og Befalsskolen for Infanteriet i Nord-Norge (BSIN) 1969. Tjenestegjorde deretter som sersjant og fenrik ved Brigaden i Nord-Norge, hovedsakelig i Bn3 ved Åsegarden leir i Harstad. I 1997 tok han eksamen i Organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Harstad.

I ungdosmtida var han politisk aktiv i Harstad Unge Høyre og var en periode innvalgt i kommunestyret for Harstad Høyre. Han var også aktiv innen idrett med forkjærlighet for fotball og atletsport.

Etter to års utdannelse i handelsfag og markedsføring, ble han i 1974 ansatt som journalist i Harstad Tidende. I 1979-1980 hadde han permisjon med journaliststipend for studier i USA, der han hadde base ved et college i Minnesota med mye reising rundt i landet.

I 1997-1999 var han engasjert i forsvarskontrakter av ulik varighet og avgitt som presseoffiser (major og oberstløytnant) til NATO i forbindelse med konfliktene på Balkan.

I 2003-2004 var han medarbeider i Harstad Utviklingsselskap med ansvar for olje. Etter det var han en kort tid tilbake som journalist i Harstad Tidende, og ble i 2005 ansatt i Kunnskapsparken Nord (KpN) i Harstad som leder for oljeprosjekt.

I september 2007 ble han valgt til ordfører i Harstad etter å ha stilt som representant for Harstad Høyre ved direktevalg. Som ordfører har han engasjert seg sterkt for leteboring etter olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen, i full bevissthet om sakens omstridte karakter. Han har også stilt seg bak dem som vil ha bygging av bomfinansiert tunnel i Harstad.

Ved kommunevalget 2011 tapte Høyre valget, og Helge Eriksen måtte overlate ordførervervet til Arbeiderpartiets Marianne Bremnes, men han fortsatte som kommunestyrerepresentant i Høyres gruppe.

Som en følge av regjeringens tvangssammenslåing av Troms og Finnmark, meldte han seg ut av partiet i 2018.

Kilde