Johan Olssen Løvaas

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Johan Olssen Løvaas (født 24. oktober 1838 i Sande, død 21. desember 1872 samme sted) var fotograf i Larvik og Drammen. Han var sønn av Ole Danielsen og Marthe Marie Olsdatter på Løvås i Sande.

Det finnes et bilde i Drammens Museum signert «Fotografi af J. Olssen Løvaas, Drammen» på baksiden, forsynt med et merke med en palett med pensler og et fotografiapparat. Så tidlig som i 1869 har han avertert i Drammen. I Larvik ble atelieret hans nederst i Kongegata overtatt av Halfdan Lunde, som drev det kun en kort tid før han solgte det til Andreas Hansen.

I Preus Museums fotografregister blir han omkring 1880 plassert i Drammen, men han døde i Sande i 1872, så dette må være enten en feildatering eller sammenblanding med en annen fotograf.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Johan Olssen Løvaas er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!

[[Kategori:Dødsfall i 1872]