Karen Borgfjord

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Karen Borgfjord (født 23. juni 1870, død 1. september 1959) var fotograf i Mosjøen, Narvik og Ytre Borgfjord.

I 1891 begynte hun i lære hos fotograf Johan Arnt Coldevin i Mosjøen. Etter endt utdannelse, i 1895, kjøpte hun sitt eget fotoutstyr og fikk samme år arbeid hos fotograf Anton B. Løbstad i Narvik. Her arbeidet hun i flere år til hun startet sitt eget atelier i Rombaksbotn. Dette var i den tida da Ofotbanen var under bygging. Hun holdt seg her til mellomriksbanen var ferdigbygd i 1905. Etter dette fortsatte hun hos fotograf Løbstad.

I 1911 flyttet hun til Lofoten. Her startet hun sitt eget atelier i Ytre Borgfjord. Hun reiste en del og særlig var det fiskeværene i Finnmark og Vesterålen hun besøkte. Hun hadde et midlertidig atelier på Vottesnes som lå i Eidsfjorden i Vesterålen.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Karen Borgfjord er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!