Kingsley Mariadasan

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Kingsley Mariadasan (født 10. april 1963) er lege og professor i medisin.

Han er sønn av Celestina og Joseph Mariadasan, og er opprinnelig fra Inuvil, Sri Lanka og migrerte til Norge i 1975. Han fullførte norsk videregående utdanning i Hammerfest i 1982 og sine medisinske studier ved Universitet i Tromsø i 1988. I 1985 giftet han seg med jevngamle Yvonne Linda Navaratnam.

Etter turnustjeneste i Halden og Karlsøy var han kommunelege i Karlsøy fra 1990 til 1991. Deretter åpnet han privatpraksis i Våler i Østfold. Han har seinere spesialisert seg innenfor allmennmedisin og estetisk medisin og har arbeidet ved forskjellige sykehus. Han har sitt eget legekontor på Strømmen i Skedsmo kommune og driver et landsdekkende senter for hudbehandling ved navn Strømmen Laserklinikk.

Han har vært på Sri Lanka etter tsunamien for å hjelpe sine landsmenn, og har arrangert en rekke seminarer og foredrag for tamiler. Han er også kjent som gitarspiller gjennom “ROOTS.”

Kilder


Tamilenes liv og historie i Norge 1956-2016 omslag.jpg Kingsley Mariadasan er basert på en artikkel publisert i Tamilenes liv og historie i Norge, eller på oppfølging til denne, og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.