Kjeldearkiv:Kjeller flyplass høsten 1912

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Kjeller flyplass høsten 1912
FF 1 Longhorn på Kjeller i 1915.jpg
De to første flyene på Kjeller flyplass.
Kildeinformasjon
Navn: Einar Meyer
Født: 1899
Død: 1988
Sted: Lillestrøm og Kjeller flyplass
Tidsrom: 1912
Nedtegnet: 1986
Nedtegnet av: Historien er skrevet av Wigo Skråmm. Den er basert på et intervju med Einar Meyer i 1986.
Beskrivelse: Lærekjøring på motorsykkel, flyging fra Kjeller flyplass.
Viktig: Denne artikkelen kan kun endres av administratorer. Dersom endringer trengs, vennligst ta dette opp på artikkelens samtaleside eller med en administrator.
Denne artikkelen er en kilde og er derfor stengt for redigering. Eventuelle bemerkninger eller rettelser kan etterlates her.

Innhold

En 30-40 meter bred og 100 meter lang stripe med beiteland utgjorde i begynnelsen Kjeller flyplass. Forsvaret leide denne jordstripa av eieren av Kjeller gård i september 1912. 21. september samme år fløy «Ganger Rolf» som første fly på Kjeller. De to neste flyene, «Njaal» og «Olav Tryggvesøn» kom til Kjeller senere samme høst. De tre flyene var alle av den franskbygde typen Maurice Farman MF-7 Longhorn. Flyet «Olav Tryggvesøn» er bevart og befinner seg på Norsk Teknisk Museum.

Einar Meyer forteller: To menn kom kjørende langs Fetveien på en Harley Davidson motorsykkel. Passasjeren var kaptein Einar Sem-Jacobsen. Flymekaniker Johannes Nilsen kikket ut fra låven som tjente som hangar og verksted for flyet «Ganger Rolf». Føreren måtte være den Bergersen-gutten som nettopp var kommet hjem fra Amerika. Han hadde hatt med seg en motorsykkel. Nå svingte han rundt i en perfekt halvsirkel og stanset. «Takk, det klarer seg,» hørte Nilsen Sem-Jacobsen si. Resten ble borte i brølet fra motorsykkelen da den startet opp igjen. Sem-Jacobsen klamret seg fast mens føreren kjørte opp låvebrua og svingte elegant rundt på toppen. Han trillet pent ned igjen og stanset på nytt foran Nilsen. Sem-Jacobsen klatret stivbent av Harley'n og gav føreren et klapp på skulderen. Kjøringen var godkjent. Bergersen-gutten forsvant i en støvsky mot Måsasvingen.

«Jeg tar en tur med Ganger Rolf senere i dag. Må bare få meg litt mat først.» Sem-Jacobsen nikket kort, og gikk mot hovedbygningen på Kjeller gård.

Kaptein Sem-Jacobsen, rittmester Hans M. Thaulow og løytnant Fredrik Christian Sejersted var nylig utdannet som flyvere fra L' Ecole Superieur d'aeronatuique et de construction mecanique i Paris. Den 7. juli 1912 hadde de begynt sin utdannelse, og vel 14 dager senere hadde de fått sine internasjonale flysertifikater. Eksamen besto i en times soloflyving over Paris.

I begynnelsen av september hadde de begynt letingen etter et egnet sted for en militær flyplass i nærheten av Kristiania. Thaulow og Seiersted trålet Romerike rundt på sykkel og kom frem til at Kjeller var stedet. Norsk Luftseilasforening sørget for flyene ved å sette i gang en landsomfattende pengeinnsamling.

Nå bodde Sem-Jacobsen i Kjeller gårds hovedbygning, og låven som lå like nede ved Fetveien, var omgjort til hangar for «Ganger Rolf». Nilsen var ansatt som mekaniker og hadde verksted inne i låven. De måtte snart få seg noe bedre, mente Nilsen. Låven var for smal! De hadde skåret ut hele langveggen mot Fetveien for å få «Ganger Rolf» inn. Men halen stakk utenfor, og snart kom det to fly til! Nilsen fant frem et par av de røde bensinkannene og begynte å fylle opp tanken på flyet.

Han hadde ikke trodd at det skulle bli noen tur på Sem-Jacobsen i dag, siden han hadde vært sakkyndig ved en prøve til motorsykkelsertifikat. Det begynte å bli mange som skulle ha sertifikat, og det var nok en fin ekstrainntekt for Sem-Jacobsen også. Nilsen humret litt for seg selv, mens han kikket over den 80 hesters Renault-motoren. «Ja, så var det å få flyet ut da.» Nilsen tok tak i halestøtten og satte i gang med å bikke og dra.

«Berger, nå ska'dem ut å fly igjen.» Berger «Klemet» Bergersen kikket opp. Han sto sammen med Einar bak huset i Nittedalsgaten. Foran dem lå Måsan åpen helt bort til Fetveien. De kunne tydelig se Nilsen bakse med flyet langt der borte. ”Kom igjen! Kanskje vi får sitte i bøylene?” Guttene forsvant som streker bortover Måsan mot Kjeller.

Nilsen kunne se dem komme. Han retten ryggen og ventet til de stanset andpustne og ivrige. «Bra gutter! Dere kom som bestilt. Ta plass!» De løp over til forenden og klatret opp i hver sin bøyle under høyderoret. De la seg på ryggen og holdt seg fast i skråstangen. «Klar!» Nå hadde Nilsen fått den tyngden han trengte i den andre enden av flyet, og det ble lettere å håndtere. Han dro «Ganger Rolf» over Fetveien. Der svingte han flyet rundt og opp mot vinden.

«Takk, gutter! Dere får gå litt unna nå.» Berger og Einar trekker seg respektfullt tilbake. Der kommer Sem-Jacobsen. Han går rundt flygemaskinen sammen med Nilsen og kjenner på stag og virer. «Alt i orden!» Han entret gondolen. «At han tør!» Berger ser Nilsen stå der bak føreren med hånden på propellen. Sem-Jacobsen gir tegnet, hvoretter Nilsen tar et godt tak i propellen, drar bladet ned med et rykk og får armene lynraskt unna.

Motoren tenner og flygeren gir gass. For guttene virket det nesten som det er løven i riksvåpenet på siden av flyet som brøler. Sem-Jacobsen setter farten opp bortover den ujevne gressbakken. Det humper litt til å begynne med, men flyten blir stadig bedre ettersom farten øker, og der letter han. Flyet gjør en sving over Måsan og setter kursen mot Rælingen med en fart på nærmere 100 kilometer i timen. Nilsen og guttene blir stående bak Bjønnåsen. Nilsen snur seg mot Berger og Einar. «Det ligger en fremtid i lufta, gutter,» sier han ettertenksomt og rusler tilbake til låven.

Kilde

  • Skråmm, Wigo: «Kjeller flyplass høsten 1912.» I Lillestrømlingen nr 7, 1989.