Lisbeth Røyneland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Lisbeth Røyneland. Bilde tatt mars 2019. Foto: Lise J. Hall.

Lisbeth Kristine Røyneland (født 1957 i Sandvika i Bærum kommune) er informasjon- og systemansvarlig, pårørende etter terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011 og leder i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene.

Røyneland mista sin datter Synne (18) i terrorangrepetUtøya. Hun var med å stifte støttegruppas fylkeslag i Oslo i september 2011. Røyneland har vært styremedlem i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene siden 2012. Hun overtok ledervervet i 2015. Som leder er hun talsperson for støttegruppa og involvert i alle sentrale saker.

Hun har vært sterkt engasjert i Jernroseprosjektet, og holdt åpningstale på avdukingsdagen 28. september 2019 sammen med byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Røyneland har merkantil utdanning og arbeider med digitalisering. Hun bor på Manglerud i Oslo og jobber som informasjon- og systemansvarlig i IT-avdelingen på konsern i Veidekke.

I 2023 fikk hun og hennes forgjenger i støttegruppa, Trond Henry Blattmann, Kongens fortjenstmedalje for arbeidet knytta til Nasjonal Støttegruppe etter 22. juli. Overrekkelsen skjedde 21. juli 2023.

Kilder og litteratur