NRK Møre og Romsdal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NRK Møre og Romsdal er NRKs distriktskontor i Møre og Romsdal fylke, opprettet i 1947. Hovedkontoret ligger fra sommeren 1996 i Parkgata 6 i Ålesund sentrum. Det finnes lokalkontorer i både Kristiansund (åpnet i 1976) og Molde (åpnet i 1978).

NRK Møre og Romsdal produserer ved siden av den regionale sendeflaten i P1 og NRK 1 også som «Program riks Ålesund» for riksdekkende radio og fjernsyn, blant annet den populære TV-serien Der ingen skulle tru nokon kunne bu.

Distriktsredaktør er Hallstein Vemøy.

Historie

De kaotiske krigsdøgnene i 1940 kom NRK i Ålesund til å spille en helt sentral role, ettersom Vigra kringkaster var den siste frie hovedsenderen i Sør-Norge. 15. april samme år ble senderen bombet i stykker.

Distriktskontoret i Ålesund ble opprettet i 1947.

NRK Møre og Romsdal startet egne TV-sendinger 10. mars 1997 etter 1 ½ års samarbeid med trøndelagsfylkene om Midtnytt.

Kilder

  • Dahl, Hans Fredrik: Hallo - hallo! Kringkastingen i Norge 1920-1940, Oslo 1975, s. 151-153, 156 og 162
  • Kringkastingen i Ålesund (En historikk ved bestyrer K. Rødstøl, trykt i Sunnmøre Arbeiderblad 19. februar 1949)
  • Kringkasting fra Ålesund, utarbeidet av Kr. Langlo

Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «NRK Møre og Romsdal» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.