Nils Henriksen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Nils Henriksen (født 1830 i Tingvoll, dødsår ukjent) var fotograf.

Han var gift i 1873 med Berit Pedersdatter, og de fikk seks barn. Brukte til å begynne med navneformen Hendriksen, og var da «photografist» i Ålesund. Det finnes lite informasjon om hans virksomhet i Ålesund. I 1874 flyttet han til Haugesund, hvor vi finner ham sammen med kona og seks barn i folketellinga 1875. Han kjøpte huset Haralds gate 184 i 1877. En tid brukte han firmabetegnelsen N. Henriksen & Søn - sønnen var Johan Henriksen (f. 1862 i Ålesund).

Ca. 1885 overlot han firmaet til Henry Hansen, som kalte seg N. Henriksens Efterf.. Firmaet i Ålesund ble (1874) overtatt av Lars Anderson (etter opplysninger fra Andersons datter). I 1887 overtok Anderson også firmaet i Haugesund, muligens alene, og muligens sammen med Hansen en kort tid, før denne reiste til Christiania.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Nils Henriksen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!