Odd Reinsfelt

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Odd Reinsfelt (født 23. august 1941 i Bærum er lokalpolitiker og meteorolog. Han var ordfører i Bærum fra 1992 til 2011, og er dermed den lengstsittende ordfører i kommunen. Reinsfelt er (2011) bosatt i NorneveienRykkinn.

Yrkeskarriere

Reinsfelt er utdannet meteorolog og arbeidet med meteorologi og oseanografi ved NATO-hovedkvarteret på Kolsås i 25 år.

Før han ble politiker på heltid var han også direktør i arbeidsgiverforeningen for vernede bedrifter i Norge.

Politisk karriere

Det er for sin lange innsats som lokalpolitiker Odd Reinsfelt er kjent. Han har sittet i Bærum kommunestyre for Høyre siden 1976 – i formannskapet siden 1978 – og var varaordfører under Gunnar Gravdahl fra 1980 til 1991. Den 1. januar 1992 ble Reinsfelt vært Bærums ordfører.

Blant sentrale saker i hans ordførertid, er utbyggingen av eldreomsorgen, utviklingen av Sandvika Vest og byggingen av nytt kulturhus (2003), kampen for å hindre boligbygging i marka og arbeidet med etterbruken av det tidligere flyplassområdet på Fornebu.

Høsten 2010 annonserte Reinsfelt at han ikke tok gjenvalg ved kommunevalget i 2011. Varaordfører Lisbeth Hammer Krog ble etter Bærum Høyres nominasjonsmøte høsten 2010 partiets nye ordførerkandidat.

Politiske verv

I tillegg til oppgavene i kommunestyre og formannskap, har Reinsfelt hatt en rekke andre politiske verv.

Han har vært leder av økonomiutvalget i Bærum, leder for representantskapene for Asker og Bærum Vannverk og Asker og Bærum Brannvesen og medlem av rådet for Vestfjorden Avløpsselskap.

Han har også vært medlem av representantskapet i KS og leder av KS' valgkomité.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Odd Reinsfelt er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.