Olaf Andreas Simonnæs

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olaf Andreas Simonnæs (født 12. januar 1873 i SandeSunnmøre, død ?) var fotograf.

Sønn av Rasmus Abelsen Hatlebrekke og Oline Olsdtr. f. Simonnæss, gift 1898 med Johanne Matilde Vadstrand (d. 2.5.1919), datter av Johan Vadstrand og Magnhild Myrabø, to sønner, fire døtre. I lære hos onkelen fotograf Enok O. Simonnæs i Ålesund i fire år fra 1887, deretter svenn, til han ca. 1899 reiste til USA og arbeidet en tid i New York. I 1900 startet han egen forretning i Kristiansund og drev denne til 1907, deretter forretning i Namsos som ble krigsskadet i 1940. Hadde filial i Trondheim ca. 1906. Han var formann i Prøvenevnden. Meget sanginteressert.

Forretningen i Kristiansund ble drevet videre som "Simonnæs Efterfl.", det er mulig at også denne ble krigsskadet i 1940.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Olaf Andreas Simonnæs er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!