Sivert Sivertsen Sefland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Sivert Sivertsen Sefland (født 12. desember 1893 i Nordfjordeid, død 4. september 1972 samme sted) var fotograf.

Gift med Marta Karlsdatter Nord (1911-1985). I lære i Bergen tre år som meget ung. Hadde sitt første atelier i Moldøen (Måløy) ca. 1910-26, kjøpte seg i denne perioden filmapparat og var sikkert den første som drev med filmfremvisning rundt på ungdomshusene i Nordfjord og på Sunnmøre. Den kjente trekkspilleren Otgar Akre var med og sto for musikken.

I 1927 drog han til USA og var fotograf og retusjør der noen år, kom hjem i 1930 og startet fotoforretning i Nordfjordeid. Fotograferte også en kort tid i Ålesund. I Aalesunds Museums bildearkiv finnes noen prospektkort med Seflands navn og enerettsmerke. Videre finnes noen bilder av skoleklasser som Sefland har tatt i Ålesund. Fotograferte også under angrepene på byen ved krigsutbruddet i 1940 .

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Sivert Sivertsen Sefland er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!