Støabakken (Vestfossen)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Støabakken er navn på ei gata i sentrum av tettstedet Vestfossen i Øvre Eiker kommune. Den oppsto ved gjenreisningen av Vestfossen etter den store brannen i 1880. Den nederste delen av veien ble fjernet ved omleggingen av Riksvei 35 i 1980-åra, og i dag har gata en lengde på rundt 150 meter, fra Skistadgata til Jernbanegata. Navnet Støabakken brukes imidlertid sjelden om den øverste delen, som er kjent som Ellingsbakken.

Støabakken brukes imidlertid også som navn på et større område mellom Storgata og nedre del av Vestfosselva. Hele dette området var opprinnelig et boligområde, som strakte seg ned til Støa ved elva, som var et knutepunkt for elvetransporten i Drammensvassdraget. Den nederste bebyggelsen ble imidlertid fjernet i forbindelse med industriutbygging tidlig på 1900-tallet. Navnet Støabakken brukes fortsatt om hele bebyggelsen i Skistadgata, Hammergata og Støabakken.

Kilder


Eiker Leksikons logo.jpeg Støabakken (Vestfossen) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!

Koordinater: 59.73473° N 9.86866° Ø