St. Frans menighet

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

St. Frans menighet er den katolske menigheten i Larvik. Den omfatter hele Larvik kommune, inkludert Lardal. Menigheten ble utskilt fra St. Olav menighet i Tønsberg den 8. april 1993.

Bakgrunnen for menighetsopprettelsen var at det mot slutten av 1980-åra ble danna en kirkering, en sammenslutning av katolikker i Larvik som inviterte en prest til byen for å feire messe i private hjem. Etter hvert som gruppa vokste begynte de å leie kirkestua til Larvik kirke. Vietnamesiske katolikker i byen begynte å bli med, og dermed kom man opp i 40–50 medlemmer. I 1991 samla de inn penger til å kjøpe et hus på Gloppeskogen, som ble innvia som St. Frans kapell. Med det var det tydelig at det var grunnlag for å danne en menighet, og i 1993 gjorde Oslo katolske bispedømme det. Rolf V. Rollefsen ble menighetens første sokneprest.

I 1997 ble det oppretta en komité for å finne tomt til ny kirke, og Larvik kommune stilte med et gunstig tilbud. Den 7. oktober 2006 ble St. Frans kirke innvia som ny soknekirke for menigheten.

Sokneprester

Kilder og litteratur