Tamilsk idrett i Norge

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tamilsk idrett i Norge foregår blant annet i regi av tamilskolene og av tamilske organisasjoner. I Norge går mange tamilske barn og ungdom på tamilskoler, der det arrangeres ulike typer konkurranser får å øke læringen, og ikke bare den teoretiske læringen. Skolene arrangerer nemlig også tamilske idrettskonkurranser.

Idrett på Tamilskoler

Annai Poopathi Kultur SenterRommen i Oslo, som er den største tamilskolen i Norge, deltar inntil 300 elever i den årlige idrettskonkurransen. Den varer i to dager og gir variasjon i skolens aktiviteter, samtidig som den bidrar til bevaring av den tamilske kulturen. Blant aktivitetene er kule-, spyd- og ballkasting, løping og tautrekking. I tillegg til individuelle grener, er det også konkurranser innenfor lagidrett, blant annet kilithaddu, som er den mest kjente sporten til tamilene. Her kan spillet bli intenst og nervepirrende. På Rommen skole er det tre lag med i konkurransen. De bruker fargene blått, rødt og gult, og det samme er vanlig på de andre tamilskolene. Alle tamilskolene bruker tamilske navn på lagene, og deltakerne forblir på det samme laget hele skoletiden.

I tillegg til det rent sportslige har de ulike konkurransene som målsetning å spre glede og bidra til et bredt og godt samarbeid underveis. Aktivitetene skal dessuten gi innblikk i hvordan tamilsk kultur blir praktisert i for eksempel Sri Lanka og India. I tillegg foregår en "march past" på starten av dag to. Da spilles tamilenes nasjonalsang, og de ulike lagene marsjerer samlet og kledd i lagets farge som uniformer. Etterpå får de poeng og vinnerne får pokaler for prestasjonene sine.

Idrett utenfor Tamilskoler

Også organisasjonen Tamil Sangam arrangerer en årlig idrettskonkurranse i juni. Lagene som deltar der, er de samme som i TCCs idrettskonkurranse, som blir arrangert i august. Illanthalir, Stovner, Northboys og Noreel er noen av dem. Her foregår mange av de samme konkurransene som på tamilskolenes arrangementer. I tillegg arrangeres det også stafett både i konkurransene på og utenfor tamilskolene.

Under koronapandemien

De tamilske idrettskonkurransene har blitt arrangert hvert år med unntak av 2020 og 2021, da de ble avlyst grunn av koronapandemien. Det er planer om å starte opp igjen idrettskonkurransene i 2022.

Denne artikkelen trenger kjelder.