Tanum kirkegård (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Tanum kirkegård ligger ved Tanum kirke.
Foto: Siri Johannessen (2016)

Tanum kirkegård har adresse Tanumveien 133, og er en kirkegård ved Tanum kirke. På kirkeveggen er det en minnetavle over falne i andre verdenskrig. Både kirken og kirkegården er bygd over et gammelt kultsted, og det er flere store gravhauger fra eldre jernalder like i nærheten.

Kirkegården ligger høyt og fritt med utsikt mot Sandvika og Oslofjorden, og ved inngangen til Vestmarka. Den er parkmessig opparbeidet og den eldste kirkegården ligger innenfor kirkegårdens murer, og i tillegg er det nye utvidelsesareal. Kirkegården har store trær og fjellknauser og er omgitt av skog. Den har vært i bruk siden 1100-tallet da kirken ble tatt i bruk. Den er utvidet flere ganger.

På gravlunden er det et privat gravkapell som ble bygget i 1674 og som tilhører familien Krefting. Kapellet er fortsatt i bruk og er et privat gravsted.

Dagens kirkegård er ca. 6 dekar, med om lag 3000 graver. Det var 68 begravelser og urnenedsettelser i 2007. Gravlunden har også en navnet minnelund.

Enkelte gravlagte

Galleri

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Tanum kirkegård (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8950943° N 10.4796858° Ø