Tanum kirkegård (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tanum kirkegård har adresse Tanumveien 133, og er en kirkegård ved Tanum kirke. På kirkeveggen er det en minnetavle over falne i andre verdenskrig. Både kirken og kirkegården er bygd over et gammelt kultsted, og det er flere store gravhauger fra eldre jernalder like i nærheten.

Kirkegården ligger høyt og fritt med utsikt mot Sandvika og Oslofjorden, og ved inngangen til Vestmarka. Den er parkmessig opparbeidet og den eldste kirkegården ligger innenfor kirkegårdens murer, og i tillegg er det nye utvidelsesareal. Kirkegården har store trær og fjellknauser og er omgitt av skog. Den har vært i bruk siden 1100-tallet da kirken ble tatt i bruk. Den er utvidet flere ganger.

På gravlunden er det et privat gravkapell som ble bygget i 1674 og som tilhører familien Krefting. Kapellet er fortsatt i bruk og er et privat gravsted.

Dagens kirkegård er ca. 6 dekar, med om lag 3000 graver. Det var 68 begravelser og urnenedsettelser i 2007.

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Tanum kirkegård (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8950943° N 10.4796858° Ø