Tjærand Knudsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tjærand Knudsen (født 23. mars 1848 i , dødsår ukjent) var fotograf i Stavanger. Han het egentlig Tjærand Nærland, men brukte T. Knudsen som signatur.

Han ble født på gården Høyland i NærbøJæren, og var sønn av matros Knut Nærland (f. 1820 i Nærbø) og Kirsten Nærland (f. 1825 i Nærbø). Overtok i 1868 Hans P. Thykiers atelier sammen med Ludvig Foss. De kalte seg H. P. Thykiers Eftf. Etter Foss' død i 1873 bygde han nytt atelier i familiens hus i Bergelandsgata 33. Brukte snart sitt eget navn som firmamerke forkortet til T. Knudsen. Meget søkt av jærbuer i 1870-årene. Broren Karsten Nærland var en tid medhjelper. I folketellinga 1875 er både Tjærand og Karsten oppført som fotografer, og bodde sammen med foreldrene og tre andre søsken i Bergelandsgata.

I 1881 flyttet han til sitt tidligere atelier i Kirkegata 3, men virksomheten ble avviklet ca. 1884.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Tjærand Knudsen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!