Vest-Telemarkbiblioteka

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kommunevåpnene til kommunene som inngår i Vest-Telemarkbiblioteka.


Vest-Telemarkbiblioteka er folkebibliotekene i Fyresdal, Kviteseid, Nissedal,Seljord, Tokke og Vinje samt Hjartdal. Bibliotekene bruker Mikromarc3 biblioteksystemer, og har felles søkbar bokbase. Samarbeidsformen utnytter kompetanse og ressurser til brukerenes beste i en region med store avstander og spredt bosetning. Samarbeidet kom igang uten prosjektmidler fra ABM-utvikling. Vest-Telemarkbiblioteka har på mange måter gjennomført de beste ved intensjonene i Bibliotekreform 2014.

Folkebibliotekene i Vest-Telemark har hatt et forpliktende og utviklende samarbeid i mange år. Dette har vokst fram gjennom frivillighet, selvstendighet og flat struktur. Bibliotekene er av ulik størrelse og har store ulikheter når det gjelder økonomiske ressurser, men de fleste har små stillingsressurser.


Fyresdal folkebibliotek ligger samlet med skoler, SFO og helsetilbud på et bilfritt område og her kan ungene leke uten fare for trafikk. Fyresdal åpnet nytt bibliotek 14. oktober 2009. Eksisterende biblioteklokaler ble ombygget, og fikk økt arealet til ca 320 kvm. Verken bemanning eller åpningstid ble endret etter utbyggingen.

Kviteseid folkebibliotek holder til i den gamle bankbygningen fra 1911, ved siden av kommunehuset i sentrum.

Nissedal folkebibliotek. Folkebiblioteket ligger ikke i Nissedal, men Tveitsund i Nissedal kommune. Biblioteket ligger sammen med Tveit skule bare noen hundre meter fra Treungen sentrum.

Seljord bibliotek. Seljord bibliotek flytta frå Nedrebøen inn på Granvin kulturhus i Seljord sentrum 23.januar 2018. Biblioteket har historie tilbake til 1859 og Olea Crøeger. Teikningar av nybygget blei utarbeidd av arkitekt Aase frå firmaet Ljøterud Ødegård. Skorve Entreprenør stod for byggeprosjektet, med Jon Aarbakk som arbeidande styreleiar og byggeleiar. Ideen var ei ope bok. Biblioteket har per dato fortsatt filial på samfunnshuset i Flatdal.

Tokke bibliotek. Tokke åpnet nytt kulturhus 17. april 2008. Bibliotekressursene fra folkebiblioteket, skolebibliotekene fra grunnskolen og fra Vest-Telemark videregående skole er samlokalisert i dette bygget. Biblioteket har filial ved Høydalsmo skole. Bibliotektilbudet i Tokke er nå et av de beste i Vest-Telemark både når det gjelder lokaliteter, bemanning og åpningstider.

Vinje folkebibliotek. Biblioteket har filialer i Edland og Rauland. Hovudbiblioteket i Vinje ligg i sentrum av Åmot. Inngangen finn du på oversida. Filialane i Edland og Rauland er på skulane.


Vest-Telemarkbiblioteka fellessøk