Annar Steen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Annar Nathanael Steen (født 15. oktober 1868 i Hamar, død 29. februar 1932 samme sted) var banksjef.

Han var sønn av en av Hamars ledende menn, Andreas Steen (1829–1903). Faren var både ordfører, forretningsmann og storbonde på Hjellum. Annars mor Anna Holter Grønvold døde drøye tre uker etter at Annar ble født. Faren gifta seg på nytt, og Annar fikk alt i alt ti søsken. Selv om ikke alle nådde voksen alder, ble Annar Steen onkel til mange barn, deriblant Wilhelm Piro.

Yrkeskarrieren hans var i Hamar Privatbank, hvor han var sjef fra 1903 til 1931. Banken var grunnlagt av faren. En yngre bror, Johannes Andreas Steen, var kasserer i samme tidsperiode.

Steen ble i mai 1900 gift med Dagny Lucie Frich (1868–1958) fra Vang på Hedmarken. Hun var datter av stiftprosten der, David Christopher Frich og søster av forfatteren Øvre Richter Frich. Øvre Richter Frich var for øvrig hennes forlover i bryllupet.

Annar og Dagny Steen hadde fem døtre og en sønn som alle levde opp; familien bodde i Sagatungate 26. Alle barna ble gift inn i øvre middelklasse, to av døtrene med leger, en med en jurist, en med en direktør og en med lektor Thorvald Emil Berntsen. Annar Steen er gravlagt på Hamar kirkegård.

Kilder