Fabrikutsalget, H. Auestad

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Forretningen på begynnelsen av 1920-tallet, mens den var utsalg for Fredfoss Uldvarefabrikk.

Fabrikutsalget, H. Auestad var en forretning i Storgata Vestfossen i Øvre Eiker. Forretningen var i drift fra cirka 1923 til 1936, og innehaver var Henrik Auestad. Firmaet var trolig en fortsettelse av aksjeselskapet Auestad & Palm, som ble registrert høsten 1920.

Interiørbilde fra butikken på 1920-tallet.

Forretningen holdt til i den store tregården «Vidar», som Auestad kjøpte av Karl Johan Palm i 1923. Den var fabrikkutsalg for Fredfoss Uldvarefabrikk og seinere for Eiker Trikotagefabrik.[1] Sommeren 1931 brant bygningen, men driften fortsatte etter at en mindre bygning i en etasje var bygd opp igjen. Firmaet opphørte antakelig i 1936, da Eiker Trikotagefabrik etablerte sitt eget firma med navnet Vidar A/S, som leide lokalene av Auestad og fortsatte med manufakturforretning i den samme bygningen.

Kilder

  • SAKo/Eiker-Modum-Sigdal sorenskriveri/Firmaregister A, III.rekke, protkoll 3, jnr.37 (18.20.1920)
  • SAKo/Eiker-Modum-Sigdal sorenskriveri/Panteregister, V.rekke, protokoll 3a, gnr.39/46Eiker Leksikons logo.jpeg Fabrikutsalget, H. Auestad inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!


  1. Eiker Trikotagefabrik startet i 1923, og det er mulig at Auestad forhandlet produktene deres helt fra starten, men sannsynligvis ble denne forbindelsen først opprettet i 1926, da produksjonen ved Fredfoss ble lagt ned.