Harald O. Hanssen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Fotograf Harald Hanssen drev egen fotovirksomhet i Harstad og har etterlatt seg mange gode bilder av lokalhistorisk verdi.
Foto: Selvportrett.
Annonse fra Harald Hanssen i Tromsø Amtstidende 20. februar 1889.

Harald Otto Hanssen (1875-1964) var en profesjonell fotograf i Harstad, født på Gangsås 30. oktober 1875, døde i sitt hjem i St. Olavs gate 40 den 20. desember 1964. Han var gift med Inga og var sønn av Johan Martin Hanssen Lund, Gansås, f. 1850 og Serina Magdalene Olsdtr Sten, f. 1851 i Vik, Astafjord.

Hanssen var både portrett- og landskapsfotograf, og har etterlatt seg mange gode bilder fra byen. Han hadde sitt ateliér i Strandgata 22, som han hadde overtatt etter fotograf Paul A. Kramer. Brukte også signaturen «Kramer & Hansen» og «Harald Hanssen, Kramers Eftf., Harstad», var en tid kompanjong med Paul Kramer. Til å begynne med brukte han bare gummistempel, senere baksiden med fotoapparat med nisse. Harald Hanssen var ingen byoriginal, men en særpreget person, skarp og grovkornet og særdeles slagferdig.

Hver sommer fra 1900 til 1937 var han på Setermoen og tok bilder av soldater. Bilder etter Hanssen finnes blant annet i Det kongelige norske videnskabers selskabs bibliotek og Gamle Bergen Museum.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Harald O. Hanssen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.