Henrik Kristian Henriksen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Annonse fra H. Henriksen i Ungskogen 16. september 1915.

Henrik Kristian Henriksen (født 29. juli 1885 i Grytting, død 1950) var fotograf i Steinkjer. Han var lenge assistent hos Lars Bach i Steinkjer, hvor han også sannsynligvis hadde fått sin utdannelse. Henriksen overtok 15. april 1914 Bachs forretning, som han så drev med firmabetegnelsen "L. Bachs Efterfl. Henriksen. Fotografisk Atelier, Stenkjær (Nordsiden)". Denne var startet av Mariane Balchen i 1864 og overtatt av Bach i 1885. I Bachs tid ble atelieret flyttet til en gård midt i byen, og her ble det totalskadet av tyskernes bombing i 1940. Han brukte også signaturen "H. Henriksen".

Etter hans død ble firmaet i 1951 overtatt av Alf Bardal, som drev det til sin død i 1972, og deretter av Bjarne Wiseth, som drev det videre med firmanavnet "Wiseth Foto".

Se også

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Henrik Kristian Henriksen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.