Julius Frøseth

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jul. Frøseth (født 20. april 1862 i Leka kommune, død 24. november 1896 i Trondheim) var fotograf i Steinkjer og Trondheim.

Han gikk i lære hos Albert Mathiesen ca. 1887, reiste så til Steinkjer og drev egen forretning der et par år. Kom tilbake til Mathiesen i 1891 som bestyrer, overtok firmaet i 1892 og drev det til sin død i 1896. Kalte seg "Alb. Mathiesens Efterflg.". Muligens overtok han også for en kort tid dennes firma i Christiania. Det er motstridende opplysninger om hvem som overtok Frøseths firma i Trondheim. Chr. Eide i Trondheim oppgir Marit Bach, som var ansatt i firmaet, men Ludvig M. Adolf Bach brukte signaturen "Frøseths Efterfølger (Ludv. M. Bach)". Muligens var disse to søsken, og overtok firmaet sammen. Oppført som fotograf i Narvik kommunes bildesamling.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Julius Frøseth er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!