Knut Knutsson Syltevik

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Knut Knutsson Syltevik (fødd 30. april 1848 ved Geiranger, død 27. mars 1906) var gardbrukar og fotograf. Han hadde i 1870-åra atelier på garden Ellingbø i Vang i Valdres.

Knut var son av Knut Knutsen Syltevik (1812-84) og Pernille Larsdatter Ringdal (1817-95). Han flytte som ung gut til Toten til ein svoger som hadde gard der, og lærte fotografering (truleg på Gjøvik ca. 1870). Han gifte seg i Valdres og slo seg ned der som fotograf i 1874. Han brukte et loft på garden som fotoatelier. Han slutta å fotografere før 1883. Knut Steinde (1888-1943), som fotograferte mykje i Vang, [tok over] kameraet og fotoutstyret hans. Valdres Folkemuseum har no atelieret til Syltevik.

Etter at han slutta som fotograf, dreiv Syltevik blant anna med post- og skysskøyring i tilknyting til skysstasjonen på Grindaheim.

Kjelder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Knut Knutsson Syltevik er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!