Olaf Olavsson Rogndal

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Olaf O. Rogndal»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Olaf Olavsson Rogndal (født 2. september 1853, død 1932) var veterinær og oppfinner fra Lårdal i Telemark. Han syslet med elektrisitet og bygde sitt eget kraftverk. På Homme, som han kjøpte i 1888, brukte han elektrisitet til oppvarming, koking og lys lenge før alle andre i Lårdal. Han virka også som fotograf i Lårdal og Eidsborg fra 1890 til 1915.

I folketellinga 1900 finner vi ham på Homme med kona Birgit Sørensdatter (f. 1864 i Rauland) og tre barn. I folketellinga 1910 har familien vokst, slik at han da bodde på Homme med kone og seks barn. Tellinga i 1910 forteller også at han utvandra til USA i 1871 for å arbeide i Dane County i Wisconsin, og at han kom tilbake igjen til Norge i 1872.

Arkiv

En del arkivmateriale etter O. O. Rogndal er ordnet ved Vest-Telemark Museum. Museet oppbevarer også en samling gamle fotografier etter Rogndal. Se oppføring på arkivportalen.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Olaf Olavsson Rogndal er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!