Romsdal kystlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Romsdal kystlags logo

Romsdal kystlag ble opprettet i 1985. Laget er medlem av Forbundet KYSTEN og har som sine hovedprosjekter å vedlikeholde MS «Brand». Fiskeskøyta MS «Brand» er også kystkulturminnet kystlaget har valgt å adoptert i Forbundet KYSTENs kampanjen Adopter et kystkulturminne.

Romsdal kystlag arrangerte Forbundet KYSTENs landsstevne på Bud i 2001 med hjelp av andre lokale foreninger.

Andre båter som kystlaget disponerer er:

  • Otto –ligger vinterlagret i Sjåa på Hjertøya
  • Tormod – på Otrøya
  • Dorris - på RKS

Romsdal kystkultursenter

På Nøysomhetsfyllinga på Kviltorp i Molde skal kystlaget bygge Romsdal Kystkultursenter. Kystlaget har planer om storbåtnaust, samt 2 mindre naust. Og ett sjøhus med møte- og kursrom og med aktivitetsrom, lager, og toalett. Båtoppdrag, kai og muligens også ei flytebrygge. Kystlaget er aller ytterst på fyllinga, med god utsikt innover Fannefjorden, mot sør og Romsdalsalpene. Kystlaget får også god utsikt mot vest og Oterøya.

Rakfjøla

Sjåa på Hjertøy

Rakfjøla er vårt medlemsblad i papirutgave. Det inneholder diverse artikler relatert til kystkultur, og lagsstoff. Medlemmer kan annosere gratis i bladet, når det er privat og relatert til kystkultur. Rakfjøla kommer ut med 3-4 nummer i året, 6-12 A4-sider, enkelte sider i farger.

«Sjåa» på Hjertøya

Kystlaget disponerer et naust/bryggehus ved fiskerimuseet på Hjertøya. Det er godt egna som «tak over hodet» når en ferdes i åpen båt på Romsdalsfjordene. Sjåa hadde enkle vegger, ingen oppvarming, sparsommelig innredning, og bølgeblikktak som «gir godlyd» i regnvær, og når måsen setter seg nedpå. Derfor er vi nå godt i gang med å legge panel i Sjåa, samt lydisolere taket. Det er kommet panel på over halvparten av veggene. En vedovn er kommet innenfor døra, og skal etterhvert monteres. Interesserte kan ta kontakt med Edmund Lybergsvik, eller Geir Midtgard.

Lenker