Simen Oscar Fredrik Omang

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Simen Oscar Fredrik Omang er gravlagt i familiegrav på Vår Frelsers gravlund i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013)

Simen Oscar Fredrik Omang (født 23. mars 1887 i Hamar, død 29. november 1953) var botaniker, kjent for å ha beskrevet flere nye arter i norske og utenlandske tidsskrifter. Han var far til blant andre riksarkivar 1960-64, Reidar Omang (1897-1964) og politimester Olav Omang (1910-1964).

Simen Oscar Fredrik Omang ble cand.real. i 1895, var ansatt som lektor ved Larviks kommunale høiere almenskole 1902-1910 og senere i Oslo.

Fra 1890-årene og framover arbeidet Omang spesielt med sveve (Hieracium), som ligger under kurvplantefamilien. For dette arbeidet oppnådde han ry som én av de fremste kjennerne av den vanskelig definerbare slekten - både i Norge og internasjonalt.

I 1910 bodde Simen Oscar Fredrik Omang i Løkkeveien 9A i Larvik sammen med sin familie.

Simen Oscar Fredrik Omang er gravlagt i familiegrav på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Tittelen lektor er benyttet på gravminnet.

Referanser

Eksterne lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Simen Oscar Fredrik Omang» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.