Brukersamtale:Morten Haugen

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 3. mai 2021 kl. 08:07 av Kallrustad (samtale | bidrag) (Mosvik museum/historielag)

Siste kommentar: 3. mai 2021 av Kallrustad i emnet Mosvik museum og historielag
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Morten Haugen! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Morten Haugen! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen vert i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 18. jan 2009 kl. 21:36 (CET)


Planer her

Hei, Morten, hyggelig å se deg her. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. jan 2009 kl. 23:02 (CET)

Hei sjøl. Jeg har lovet å hjelpe noen kolleger på Innherred med wikiarbeid, og ser for meg at Forside:Innherred kan brukes som «lokal prosjektportal», med lenkesamling (Forside:Innherred/Eksterne ressurser) og med en seksjon (Forside:Innherred/Artikler vi ønsker oss) med blå lenker til forbedringsprosjekter, og røde lenker til uskrevne artikler som lokale aktører utfordrer hverandre til å jobbe med.
Eller kanskje du har et annet/bedre forslag til hvordan et Underprosjekt organiseres heromkring? Mvh --Morten Olsen Haugen (Morten Haugen) 18. jan 2009 kl. 23:46 (CET)
Morten, ta en titt på diskusjonssidene til Forside:Harstad eller Forside:Gamlebyen i Fredrikstad feks. Tror det kan være en slags lokal kirkebakke, om du vil ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. jan 2009 kl. 23:58 (CET)
Det er fint med nye innspill på hvordan vi kan bruke forsidene, og du pønsket jo kjapt ut hvordan malene fungerer. Det er mulig å gjøre en del ting med dynamiske lister så det blir mindre vedlikehold, f.eks. å sette opp slik at det i en liste over artikler det bør jobbes mer automatisk kommer oversikt over stubbmerkede artikler som berører området (vi har stubbmerking, men den er usynlig i artiklene og brukes til å hente inn oversikter gjennom dynamiske lister i stedet for å legge på artikkelmerke og kategorisere). Å bruke diskusjonssiden til forsiden slik Siri sier er også veldig lurt, for da kan man gå dypere inn i å forklare ting. Chris Nyborg (Cnyborg) 19. jan 2009 kl. 01:51 (CET)
Jeg la like godt inn det jeg nevner ovenfor, stubblisten. Listen med røde lenker kan det være greit å sette opp med {{ønske}}, slik at de forsvinner når de er dekket. Chris Nyborg (Cnyborg) 19. jan 2009 kl. 01:58 (CET)

Meierier i Sør-Trøndelag

Hei Morten,
godt arbeid med artikkelsuiten om meierier i Sør-Trøndelag! Jeg lurer på om du kan kategorisere artiklene etter når de ble etablert og når de opphørte? Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 19. apr 2012 kl. 09:29 (CEST)

Hei. Nå er kategoriene på plass. Jeg var sant å si ikke klar over at lhw hadde disse kategoriene, ellers ville jeg ha lagt dem inn fra start. Mvh Morten Olsen Haugen (Morten Haugen) 22. apr 2012 kl. 21:25 (CEST)
Hei Morten, dette er veldig bra, og nå vet du at vi har disse kategoriene :) Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 23. apr 2012 kl. 13:16 (CEST)
Fint arbeid, Morten! Helsing Trond Nygård = Trond Nygård (Kallrustad) 23. apr 2012 kl. 13:23 (CEST)

Inderøy leksikon

Hei Morten. Her er en kar som ble født i Inderøy: Fredrik Christian Bødtker. Kanskje det går an å finne ut litt mer? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 15:41 (CEST)

Jeg har lagt på litt fra Digitalarkivet og kirkebøker fra Inderøy som jeg sjekket (i avskrift) på biblioteket i ettermiddag. Koblingen til Inderøy ser ut til å ha opphørt nokså tidlig, og jeg har ikke noe spesielt for hans senere virke. Mvh --Morten O. Haugen (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 20:29 (CEST)
Moro at du tok tak i artikkelen, sjøl om han ikke bodde så lenge i Inderøy. Vi høres.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. mai 2015 kl. 08:47 (CEST)
Hei Morten. Her er enda en spire-artikkel fra Inderøy, om lærer og amatørfotograf Reidulv Lyngstad. Import fra Preus-registeret denne også. Ønsker deg en fin pinse. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. mai 2015 kl. 12:59 (CEST)

Vestvik kirke

Hei, så redigeringskommentaren din, men jeg er litt usikker på hvordan du tenker deg dette. Hvis det er meninga at den ikke skal redigeres passer den ikke i vanlig artikkel - og i Kjeldearkivet har vi stramma inn på gjenbruk av allerede publiserte artikler. En side ved dette er at artikkelen inneholder en del interessante drøftinger om historia, og det vil være synd å låse den med tanke på at det kan komme fram nye kilder som endrer bildet. En ting vi har gjort noen ganger er å skrive under litteratur og kilder at artikkeler hvor første versjon av artikkelen er henta fra, og legge permalenke til den versjonen. Se f.eks. litteraturseksjonen i Generalveimesteren og tre broer i Vestby. Kanskje kan det fungere her? Chris Nyborg (diskusjon) 20. aug. 2019 kl. 08:24 (CEST)

God morgen, Chris. Det høres ut som en god måte å gjøre det på. Takk for svar. Mvh Morten O. Haugen (diskusjon) 20. aug. 2019 kl. 08:26 (CEST)

Fosen historielag

Hei Morten. I samarbeid med Landslaget for lokalhistorie jobber wikiredaksjonen med å utvide historielagsartiklene. I dag har jeg sysla med Fosen historielag, som du oppretta tilbake i 2009. Har du, som lokalkjent, mulighet til å skrive inn hvilke kommuner som laget nå har som nedslagsfelt, etter kommunereforma? Ser også at lenka til Fosenregisteret er død. Er innholdet flytta til ei ny side? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. mar. 2021 kl. 11:38 (CET)

Hei, Trond Nygård (Kallrustad). Nå skal det være ajour. Jeg endret lenke til Fosenregisteret. Behovet for bibliografier er nok uansett i ferd med å forsvinne, nå som alt kan søkes i fritekst hos NB. Jeg har endog funnet igjen mine egne to år gamle artikler der, som jeg haddde glemt :-) --Morten O. Haugen (diskusjon) 18. mar. 2021 kl. 14:24 (CET)
Kjapt og godt levert, Morten! Ja, NB har et framifrå gjenfinningsverktøy.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. mar. 2021 kl. 15:30 (CET)

Mosvik museum og historielag

Hei. Nå har vi kommet til Mosvik museum og historielag, som du nok kjenner godt! Fint hvis du titter på den oppdaterte teksten; det er fritt fram med nødvendige endringer og tilføyelser.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. mai 2021 kl. 08:07 (UTC)Svar[svar]