Seljord kommune

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 7. sep. 2008 kl. 13:56 av SOA (samtale | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Seljord
0828 Seljord komm.png
Basisdata
Kommunenummer 0828
Fylke Telemark
Areal 0  km²
Areal land 0  km²
Areal vann 0  km²
Folketall (2018)
Målform Nynorsk
Nettside Nettside

Seljord – gamal nemning Sillejord – er ein kommune i Telemark fylke. Kommunen grensar i nord til Tinn kommune, i aust til Hjartdal og , i sør til Kviteseid kommune, og i vest til Tokke og Vinje. Høgaste punkt er Brattefjell, 1 541 moh.

Seljord omkrinsar Seljordsvatnet (17 km²), og har mykje turisttrafikk på grunn av Seljordsormen, Countryfestivalen, Dansebandfestivalen og ikkje minst landbruksmessa Dyrsku'n, som har vorte skipa til sidan 1866. Andre helga i september kjem det kvart år 60-80 000 til dette arrangementet.

Gullnes Kobberverk var den første ordinære gruvedriften i Norge med ordnede privilegier hvor kong Frederik I i 1524 utstedte kongelige privilegier til biskop Mogens av Hamar. Driften varte til i 1537.

På verdsveven


Creative Commons License Denne artikkelen er heilt eller delvis basert på artikkelen «Seljord kommune» frå Nynorsk Wikipedia og kan kopierast, distribuerast og/eller endrast slik det er oppsett i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For ei liste over bidragsytarar til den opphavlege artikkelen, sjå endringshistorikk knytt til den opphavlege artikkelen. For ei liste over bidragsytarar til denne versjonen, sjå endringshistorikk knytt til denne sida.
Artikkelen bør gjennomgåast for å tilpasse innhald og vinkling til lokalhistoriewiki.no. Sjå Hjelp:Skilnader frå Wikipedia for meir informasjon.