Debora Jæger

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Debora Jæger (født i Tysfjord kommune 25. november 1900, død 1. august 1988) var fotograf i Harstad.

Hun tok svennebrev 1935, håndverksbrev 1937 og fikk så handelsbrev. Hun overtok firma i Strandgata 11 i Harstad etter Jess Hansen i februar 1931, og drev det under navnet «Debora Jæger A/S». Firmaet ble den 1. august 1948 overtatt av Per Lorentzen.

I romanen Flyktninger fra nord av Eva Strandbu opptrer Debora Jæger. Det er tydelig at det er den virkelige Jæger som nevnes, for hun «har en fotobutikk nede i byen og er svært opptatt».[1] Hun omtales som blid når hun prater med barna, en beskrivelse som nok er basert på virkelige erfaringer.

Etter opprettelsen av staten Israel foretok hun mange reiser dit, og holdt foredrag og filmframvisninger i en rekke menigheter rundt om i landet.[2]

Referanser

  1. Strandbu 2005: 47.
  2. Se f.eks. «Film fra Palestina» i Tromsø 1955-10-12. Digital versjonNettbiblioteket. Avissøk i Nettbiblioteket gir et stort antall treff på slike foredrag.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Debora Jæger er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!