Harry Westrheim

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Harry Westrheim (født 13. januar 1915 i Narvik, død 17. mai 2007) var journalist, kringkastingsmann og forfatter.

Han var utdannet lærer, men ble i 1947 ansatt som programsekretær i NRK i Tromsø. Under et mellomspill i Oslo arbeidet Westrheim sammen med Erik Bye i radioserien Studio 19. I 1965 ble han distriktssjef for NRK Finnmark. 1969-1981 var Westrheim distriktssjef i NRK Nordland. Han skrev også bøker.

Sammen med Lars Berg hadde Westrheim idéen om et eget teater i Nord-Norge. Begynnelsen var Hålogaland Amatørteaterselskap, som senere ble Hålogaland Teater.

Han var faren til Karin Westrheim.

KilderCreative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Harry Westrheim» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.