Inga Christine Breder

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Inga Christine Breder (født 1855 i Bodø, død 28. desember 1933 i Oslo) var fototgraf. Medlem av Oslo Kamera Klubb fra 1921 til sin død. Deltok i Sommerkonkurransen i 1922 og flere andre konkurranser.

Hun var datter av amtmann Paul Breder. Breder vokste opp på amtmannsgården Strømsgodset ved Drammen, etter at faren hadde bytta amtmannssembetet i Nordland med det i Buskerud. Hun bodde så en periode i Skjeberg, inntil hun i 1895 flytta til Kristiania sammen med broren Ivar Hesselberg Breder. Trolig var det han som forsørga henne, for i den kommunale folketellinga oppga hun som yrke «intet særligt erhverv». Etter at broren døde i 1911 levde hun på livrente fram til sin død.

Oslo byarkiv har en samling på 77 negativ og glassplater, samt 17 kopier i utstillingsformat. Motivene er blant annet fra Oslos vestkant og østnorske gårder, muligens i traktene rundt Skjeberg og Drammen.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Inga Christine Breder er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.