Nissen: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(illustrasjon, veinavn)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Nissen]]''' er navnet til flere norske slekter av dansk opphav. Det er ikke noen innbyrdes forbindelser mellom slektene. Det danske fornavnet Nis danner navnet.  
{{thumb|Nissens gate Oslo 2014.jpg|Motiv fra Nissens gate i Oslo.|[[Stig Rune Pedersen]]|2014}}
'''[[Nissen]]''' er navnet til flere norske slekter av dansk opphav. Det er ikke noen innbyrdes forbindelser mellom slektene. Det danske fornavnet Nis danner navnet. Det er også enkelte medlemmer av danske Nissen-slekter som har vært i Norge som embetsmenn, som ikke er direkte forbundet med de norske slektene.


Det er også enkelte medlemmer av danske Nissen-slekter som har vært i Norge som embetsmenn, som ikke er direkte forbundet med de norske slektene.
[[Nissens gate]] på [[Grünerløkka]] i [[Oslo]] er oppkalt etter [[Rasmus Tønder Nissen (1822–1882)|Rasmus Tønder Nissen]] (1822–1882), statsråd og professor i teologi.


==Nissen fra Fredericia==
==Nissen fra Fredericia==

Sideversjonen fra 26. jun. 2023 kl. 06:56

Motiv fra Nissens gate i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2014).

Nissen er navnet til flere norske slekter av dansk opphav. Det er ikke noen innbyrdes forbindelser mellom slektene. Det danske fornavnet Nis danner navnet. Det er også enkelte medlemmer av danske Nissen-slekter som har vært i Norge som embetsmenn, som ikke er direkte forbundet med de norske slektene.

Nissens gateGrünerløkka i Oslo er oppkalt etter Rasmus Tønder Nissen (1822–1882), statsråd og professor i teologi.

Nissen fra Fredericia

Stamfar til denne slekta er Anders Hansen Nissen (d. før 1689). Hans sønnesønner førte slekta til Trondheim.

Nissen fra Holstein

Stamfar til denne slekta er Christian Heinrich Nissen (1802–1866). Han ble født i Wilster i Holstein, og døde som distriktslege i Tromsø.

Nissen fra København

Stamfar til denne slekta er Henrik Lorentzen (f. omkr. 1450), som i 1484 fikk våpenbrev og privilegier av kong Hans. Slekta kom til Norge med Mads Lind Nissen (1756–1827).

Referanser


Litteratur