Brukersamtale:Svandal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Hei, hei, Trond! --Kristian Hunskaar 7. feb 2008 kl. 14:36 (CET)

Velkommen ombord fra meg også! -- Olve Utne 7. feb 2008 kl. 23:40 (CET)

Artikkelnavn

Husk at artikler om spesifikke bygninger og lignende lokale emner ha med et identifiserende stedsnavn i tittelen. Det nye rådhuset kan for eksempel finnes i mange ulike byer, mens Det nye rådhuset i Fredrikstad er klart og éntydig. Ellers ser det jo ut som det er mye godt innhold på vei! :-) Olve Utne 7. feb 2008 kl. 23:40 (CET)

Takk for sist!

Hei! Moro å jobbe sammen :) Ser du har gjort mye, flott!
To småting:

  • Ikke glem å kategorisere bilder og gi dem lisens (se f.eks. bildet på Mellomporten) . Om vi ikke gjør det, kan de bli vriene å finne igjeneller gi lisens senere. Bilder trenger ikke være thumb, se svaret som Chris Nyborg ga meg ;)
  • Når du flytter en artikkel, ikke glem å sjekke via "lenker hit" om artikler lenker til redirect'en - om det er så, håper jeg du går over og sjekker lenkingen ;) - skal ta en runde på det før jeg legger meg :)

Fortsatt god uke! Siri Johannessen (Siri J) 12. feb 2008 kl. 00:04 (CET)

En liten ting til - når du skriver innlegg på diskusjonsside kan du enklest underskrive (med lenke!) ved at du enten trykker på knappen som står nest til venstre over redigeringsvinduet - eller skriver fire tilder ~~~~ ;) Siri Johannessen (Siri J) 13. feb 2008 kl. 18:40 (CET)

Nabbetorp teglverk

Ser at du skrev: "Teglverket gikk utover 1700-tallet med underskudd, og ble solgt på auksjon." Vet du noe årstall eller til hvem? Overgangen til neste avsnitt virker litt brå slik det står nå... Siri Johannessen (Siri J) 13. feb 2008 kl. 18:43 (CET)

Monopolkort

Hei! Har lekt meg litt, og resultatet finner du her, mens du kan se alle linjene som kan brukes her. Denne fungerer i øyeblikket bare i DynaBook - og ikke i Tabloid :(. Vil du ta en titt og komme tilbake med input? Siri Johannessen (Siri J) 13. feb 2008 kl. 22:09 (CET)

Vindebroa i Fredrikstad

Vil du flette den med Vindebroen i Fredrikstad og gjøre om til redirect etterpå? Mye bra som kommer nå :) Siri Johannessen (Siri J) 15. feb 2008 kl. 16:41 (CET)

Takk! Fant en ting til, det er to navn som ligger hverandre meget nære her: Det grunnmurede proviantmagasin og Det grunnmurede provianthus regner med at de er identiske, men vil du sjekke opp, og evt. rette lenken eller lage redirect om det er nødvendig? God helg! Siri Johannessen (Siri J) 16. feb 2008 kl. 00:05 (CET)

Fredrik II

Har hentet over Frederik II fra Wikipedia, vil du ta en litet titt? Er ikke sikker paa om flere lenker burde ha blitt i teksten... Skal se mer på malene som mangler i morgen (ahem, idag) :) Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2008 kl. 00:46 (CET)

Bybrannene

Trond, har du sjanse til å legge Liste_over_bybranner#Fredrikstad på overvåkning? Det er et par der som ikke er nevnt i Gamlebyen i Fredrikstad enda :) Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2008 kl. 22:13 (CET)

Bilder

Hei! Ser det kommer gamle bilder nå - flott! Kan du legge inn litt mer data om dem, dersom du kjenner til det? Fotograf, år osv? Siri Johannessen (Siri J) 19. feb 2008 kl. 22:55 (CET)

Jeg har også gjort om litt på bildeopplastingssiden etter din siste opplasting. Det er viktig at vi får lisenser på plass; selv om du har styring på hva du laster opp er det viktig at det ligger minst mulig uklarheter der når vi presenterer wikien for andre. Rullemenyen på opplastingssiden gjør det enklere, men vi må også få gått over tidligere opplastede bilder. Chris Nyborg (Cnyborg) 19. feb 2008 kl. 23:10 (CET)
Chris, har sett at det er en blanding mellom Tronds egne bilder, og bilder fra Stangebyesamlingen som tilhører Fredrikstad Museum. Tronds egne burde være rimelig enkle å lisensiere - kan du evt. lage et eksempel? Stangebyesamlingen derimot, tror du vi kan løse det med en mal som legges inn på bildesiden som klargjør forholdene? Siri Johannessen (Siri J) 19. feb 2008 kl. 23:19 (CET)
Ut fra det jeg ser fra Stangebyesamlingen er det sannsynlig at det er {{enerettforeldetfoto}} for mye derfra. Kravet for foreldet enerett for fotografisk bilde er pr. 2008 at bildet ble tatt senest 31.12.1957 og at fotografen døde senest 31.12.1992. Når det gjelder eksempler, Trond må nesten ta noen avgjørelser selv om lisenser. Retningslinjer for billedbruk på nowiki har en del forklaringer, det er kanskje lettest å lese det først og så komme med spørsmål om det som er uklart etterpå. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. feb 2008 kl. 00:27 (CET)
Har hatt kontakt, og det blir sjekket opp - evt. kontaktes du (Chris) om dette. Siri Johannessen (Siri J) 20. feb 2008 kl. 00:43 (CET)

Trond, har skrevet litt om Arne Stangebyes samlinger. Kan du se om dette er korrekt og evt. kan utvides noe? Siri Johannessen (Siri J) 19. feb 2008 kl. 23:49 (CET)

Svarte deg hos meg ;) Du kan også svare her - jeg følger med - men, kan du kontaktes direkte på noe vis? Det ville vært ille praktisk :) Siri Johannessen (Siri J) 20. feb 2008 kl. 00:04 (CET)
Brems litt med opplasting er du snill - dette kan bli fånyttes jobb om vi har maks uflaks... Sjekk e-mailen! Siri Johannessen (Siri J) 20. feb 2008 kl. 00:10 (CET)

Vindebro

Det er nok uheldig om generelle betegnelser som vindebro blir omdirigert til et spesielt eksempel. Det finnes helt sikkert også andre eksempler i Norge som noen ønsker å skrive om, særlig når vi etterhvert får en bedre dekning av festningsverkene. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. feb 2008 kl. 18:03 (CET)

Femte kvartal i Gamlebyen

Så bra ut den, Trond :) Har eksperimentert litt, men er ikke helt fornøyd, og dessuten lagt melding på Benken på vollane - tror det er greiest å sentrere diskusjonen der siden dette omfatter mer enn en artikkel. Siri Johannessen (Siri J) 21. feb 2008 kl. 18:51 (CET)

Og Fjerde kvartal i Gamlebyen - har jobbet litt med det klikkbare bildet - foreløpig ligger det klikkbare lenker på alle adresser. Det kan godt være jeg har bommet, så jeg håper du vil komme med kritikk :) Har ellers lenket til husets gateadresse, det er bare å endre - eller si fra, så endrer jeg ;) God søndag! Siri Johannessen (Siri J) 2. mar 2008 kl. 13:25 (CET)

Cicignon fort

Stusser litt her - i artikkelen står det «ved fergestedet på Rolvsøy-siden av Glomma.» Det er jo ikke geografisk galt, men føles litt søkt - vet du hvorfor det refereres til Rolvsøy her? Siri Johannessen (Siri J) 22. feb 2008 kl. 17:16 (CET)

Vel, det kan godt byttes ut med en annen geografisk benevnelse. Det er jeg som har brukt den. 'Fergestedet' på by-siden passer jo heller ikke, og 'fergested' er det jo på begge sider av elven, så jeg har ikke kommet opp med noe bedre - men jeg er enig at det ikke klinger helt godt.

Stangebyesamlingen

Har laget en mal og lagt inn på de bildene fra samlingen som befinner seg på Soge: {{Stangebyesamlingen}}. Så at Huth ikke har noen lisensmelding enda, kan du ta en titt? Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 16:01 (CET)

Bybranner

Hei, her er jeg igjen! Navnet på disse har blitt noe forenklet underveis, to "i'er" ble litt mye, så alle lenker har formen Bybrannen i Fredrikstad xxxx ;) Mye artig som kommer nå! :) (Ta og en titt på Fjerde kvartal i Gamlebyen, bildet er ikke helt ferdig , men det gir et inntrykk... ) Siri Johannessen (Siri J) 26. feb 2008 kl. 16:41 (CET)

Bra å forenkle den ja. Litt lang og kronglete lenke. Fint med bilde til kvartalene! Her hadde det selvsagt vært fint hvis det kunne blitt klikkbare kart... vet ikke om det lar seg gjøre? Ellers prøver jeg å få til noen artikler ja. Skal også få gjort litt mer på bildefronten fremover.
Det bildet er klikkbart, test med mouseover - og klikkbare kart kommer så snart vi har kart vi kan bruke :) Siri Johannessen (Siri J) 26. feb 2008 kl. 22:52 (CET)

Rosing

Christian Wilhelm Rosing eller Christen Wilhelm Rosing? :) Siri Johannessen (Siri J) 29. feb 2008 kl. 00:58 (CET)

- En ting til - vil du ta en liten titt på de siste bildene du har lastet opp? Noen av dem trenger brukerdata og lisenser ;) Siri Johannessen (Siri J) 29. feb 2008 kl. 01:16 (CET)


Det er Christen - bare jeg som kom til å kalle ham Christian først. Jeg skal ta en kikk på lisensene på de siste bildene også. --trosva 29. feb 2008 kl. 12:52 (CET)

Flott! Siri Johannessen (Siri J) 29. feb 2008 kl. 13:06 (CET)

Er det mulig å slette siden Christian Wilhelm Rosing? Den skal jo egentlig ikke ligge ute. --trosva 29. feb 2008 kl. 12:55 (CET)

Et spørsmål før jeg sletter - hvor vanlig kan den skrivefeilen være? Om den forekommer regelmessig, kan det være greit å ha en redirect på den, slik at folk kommer frem uansett :) Siri Johannessen (Siri J) 29. feb 2008 kl. 13:06 (CET)
Vi burde ha en tabell for alternative og vanlige skriveformer. Aner ikke hvordan jeg får til noe slikt. Da slapp vi alle de her omdirigeringene på vanlige skrivefeil. — John Erling Blad (Jeblad) 29. feb 2008 kl. 13:09 (CET)
Det kan bli ganske mange mulige skrivemåter. Navn ble skrevet etter forgodtbefinnende tidligere; en av mine forfedre er i forskjellige kirkebøker og folketellinger oppgitt som Kristoffer, Kristofer, Kristafer, Kristopher, Christopher og en gang presten må ha hatt veldig dårlig tid Xtopher. Det er ofte umulig å avgjøre om en person het f.eks. Christian, Christiern eller Christen, fordi man ikke hadde samme oppfatning om navn som vi har i dag. Selv ikke en signatur er nok alltid – Shakespeare er skrekkeksempelet, da han brukte over tyve forskjellige skrivemåter, men også nordmenn har endret skrivemåte ettersom det passet seg. Det jeg synes er at når det først er opprettet noe på en feil så er det i de fleste tilfeller ikke urimelig å tenke at andre kan gjøre den samme feilen, og opprette en {{O fra skrivefeil}} eller {{O til standardform}}. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 17:29 (CET)

Fredrikstad Museum

Hei, har begynt litt - tror du du kan sjekke opp og ta det videre? :) Siri Johannessen (Siri J) 5. mar 2008 kl. 10:43 (CET)

Skal se om jeg kan får sjekket opp mer, og utvidet artikkelen litt. --trosva 5. mar 2008 kl. 13:33 (CET)

Takk :) Siri Johannessen (Siri J) 5. mar 2008 kl. 21:15 (CET)

Bilder igjen

Trond, jeg tok en titt i Kategori:Bilder uten lisens og ser at det ligger en del der - vil du se over om noen av dem er dine og kan merkes slik at de fordufter? :) G'natt! Siri Johannessen (Siri J) 6. mar 2008 kl. 00:22 (CET)

Det skal jeg gjøre - sikkert noen av mine :) Har du forresten mulighet til å endre et filnavn, evt. slette "østre sortiport.jpg". Det er søndre og ikke østre port. God natt! --trosva 6. mar 2008 kl. 00:24 (CET)

Skal slette den med en gang :) Laster du den opp paa rett sted igjen? (Du har den filen?) Siri Johannessen (Siri J) 6. mar 2008 kl. 00:33 (CET)
Tror forresten du bør bruke litt mer beskrivende filnavn enn bare "Prinsesse Charlotte.JPG" - noen kunne tro at dette er damen! Siri Johannessen (Siri J) 6. mar 2008 kl. 00:38 (CET)

Godt poeng! Charlottes bastion er nok bedre. Sletter du den også, så laster jeg opp på nytt. --trosva 6. mar 2008 kl. 00:40 (CET)

Done! Go your gang :) Siri Johannessen (Siri J) 6. mar 2008 kl. 00:42 (CET)
Tror nesten du har glemt noe... Prinsesse Charlottes bastion ;) God påske! Siri Johannessen (Siri J) 17. mar 2008 kl. 02:14 (CET)

Flott. Nå går det unna! Nå må jeg vel også legge meg snart :) God natt!--trosva 6. mar 2008 kl. 00:44 (CET)

Går så det .... ja :) Sov godt - og om det dukker opp flere slettinger er det bare å stikke innom ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. mar 2008 kl. 00:45 (CET)
Trond, jeg fant akkurat dette om Borggaten - om du har mulighet til å at bilder før det jevnes med jorden, kan det være fint for fremtiden tror jeg -det er helt på siden av Gamlebyen, jeg vet... :( Siri Johannessen (Siri J) 12. mar 2008 kl. 03:10 (CET)

Ja, dessverre. Vi må nok håpe noen andre har fått tatt bilder. Byggene er allerede jevnet med jorden. Det gikk på et par dager, og jeg var ikke rask nok til å få tatt bilder :( --trosva 12. mar 2008 kl. 10:19 (CET)

Synd. :( Hva blir igjen? Siri Johannessen (Siri J) 12. mar 2008 kl. 23:44 (CET)

Tredje kvartal i Gamlebyen

Trond, vil du se over denne igjen? Innledningen har visst litt for lite data... :) Siri Johannessen (Siri J) 17. mar 2008 kl. 02:34 (CET)

Denne gang Rådhuset i Fredrikstad - den ligger nå i to ulike kvartaler? :) Siri Johannessen (Siri J) 18. mar 2008 kl. 15:28 (CET)

Jeg ser det - litt misvisende. Jeg skal få skrevet en egen artikkel om det gamle rådhuset/Sparebankgården. Jeg fjerner det som nå står til åttende kvartal. --trosva 18. mar 2008 kl. 18:27 (CET)

Fredrikstad_festning#Kommandanter

Hei - forundrer meg litt, Hans_Rasmus_van_der_Pfordten var kategorisert som kommandant for FrederikSTEN festning, mens han står på listen for FredrikSTAD - jeg omkategoriserte... Jeg tror og at innledningen til artikkelen om festningen er kraftig stor, kan du se litt mer på den? ;) Siri Johannessen (Siri J) 2. apr 2008 kl. 15:52 (CEST)

Kategoriseringen var en skrivefeil jeg må ta på meg skylden for. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. apr 2008 kl. 16:11 (CEST)
Ah :) Ikke rart de skiftet navn på Fredrikshald til Halden ;) Siri Johannessen (Siri J) 2. apr 2008 kl. 16:17 (CEST)

Koordinasjon av fjernsamarbeid?

Har skrevet noe her som kan være ganske viktig for veien videre. Vil du ta en titt, og tenke litt? Setter opp resten av det i kladd i løpet av uken. Siri Johannessen (Siri J) 2. apr 2008 kl. 17:34 (CEST)

Trond, vil du ta en titt, og evt. konferere litt med Anette? :) Vil gjerne ha dette ferdig denne uken, men ikke uten dere ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. apr 2008 kl. 17:32 (CEST)

Festningskommandantene

La inn en utvalgsboks på de som har kommet hittil, sorteringen er ikke verdens mest logiske, herrene sorteres på fornavn, ok - men hva synes du? Mener at Chris sa det kunne løses etterhvert forresten :) Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 13:25 (CEST)

Jeg synes det ser fint ut. Bra med en samlet oversikt. Kronologisk sortering ville kanskje vært det beste - hvis det lar seg gjøre? --trosva 7. apr 2008 kl. 17:02 (CEST)
Er enig med deg - det kan fikses, men da med en annen slags mal etter hva jeg vet. Skal teste litt når jeg kommer meg hjem :) Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 17:12 (CEST)
Hva synes du om Mal:Kommandanter i Fredrikstad? Klikk på firkantene i headerne for å se hva som skjer ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. apr 2008 kl. 14:26 (CEST)

Veldig bra! Dette synes jeg vi skal gå for. Her har en jo flere søkemuligheter, og det kan jo være veldig praktisk. --trosva 9. apr 2008 kl. 10:10 (CEST)

Ok :) - det kan godt være at våre venner som skriver kode kan få til noe enda bedre - men inntil da er denne ok. Et av navnene er jeg ikke helt sikker paa der, Hans Rosenørn Grüner, vil du se at det sorteres rett? Er usikker på om det skal være R eller G ;) Siri Johannessen (Siri J) 9. apr 2008 kl. 12:14 (CEST)

Kongens fortjenestemedalje

Hei, har rotet meg inn på noe jeg tror du muligens har bedre greie på mht sosiolekt og slikt enn meg - vil du ta en titt og evt rette de groveste blunderne? Siri Johannessen (Siri J) 10. apr 2008 kl. 03:19 (CEST)

Medaljer er ikke akkurat spesialfeltet, men litt kan jeg vel. Ser bra ut ved første øyekast, men skal lese gjennom. --trosva 11. apr 2008 kl. 11:32 (CEST)

Infoboks

Er det noen spesiell grunn til at du fjernet infoboksen på Østre Fredrikstad kirke? Slike bokser er dels praktiske fordi de gir et raskt overblikk over grunnleggende informasjon, og dels kan de brukes til å hente ut informasjon i dynamiske maler - man kan f.eks. lage tabell over kirker i et fylke eller kommune der bygningsåret hentes ut automatisk. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. apr 2008 kl. 12:51 (CEST)

Jeg fjernet den egentlig midlertidig. Har forsøkt å legge inn bilde av kirken i boksen, men det ser ikke ut til å gå for øyeblikket - får iallfall en feilmelding. Artikkelen så rotete ut slik den var nå - tenke litt ifm. møtet vi skal ha i morgen. Men jeg ser absolutt nytten av boksen.--trosva 15. apr 2008 kl. 12:54 (CEST)

Fint, da er jeg rolig. Bilder er litt vanskelig, vi håper å få fikset det i løpet av dagen (noen er på saken). Chris Nyborg (Cnyborg) 15. apr 2008 kl. 13:09 (CEST)

Kongsten fort

Heia :) Lurer på om ikke kartet heller bør legges til høyre (dvs uten parameteren left) og gjøres større (feks. 400px). Synes teksten danser litt mye polka der, og at kartet blir litt for dårlig leselig - hva mener du? Siri Johannessen (Siri J) 21. apr 2008 kl. 13:39 (CEST)

Takk for sist! Konstruktivt og hyggelig møte forrige uke :) Jeg kan si meg enig med deg i innvendingen mot kartplasseringen. Flyttet det over til høyre og gjorde det større, men er nok litt stort nå. Det går derimot ikke å justere til 300px - da blir det bare feil.

Kan du forresten se hva som har skjedd på portalsiden. Plutselig har det dukket opp noe fra Jamissen-artikkelen. --trosva 21. apr 2008 kl. 13:44 (CEST)

Vi hadde det bra, ja :) Er ikke uten videre enig med deg i at 400 blir for stort, festningen er bare en liten del av tegningen... Fint du sa fra om portalen - onlyinclude manglet, og dermed åka hele greia inn ;) Er fikset! Siri Johannessen (Siri J) 21. apr 2008 kl. 13:50 (CEST)

Fredrikstad festnings kommandanter - igjen :)

Trond, kan vi ikke skrive noe litt mer generelt om hvordan disse ble valgt, og kanskje nevne et par av de mest kjente og hvorfor de ble kjent - og flytte hele lista til en egen artikkel? Jeg er litt i tvil om listen som sådan bør ligge slik den gjør nå... Ka du tru? Siri Johannessen (Siri J) 22. apr 2008 kl. 11:33 (CEST)

Jo det høres ikke dumt ut. Jeg har også tenkt tanken at det blir en veldig (altfor?) lang liste på festnings-artikkelen. Jeg skal forsøke å finne noe om hvordan kommandantene ble utpekt.--trosva 22. apr 2008 kl. 12:20 (CEST)

(: Har to ting til til deg... Den ene er - det er praktisk om du begynner svar på andre bidrag med : fordi ditt svar da er lettere å skille fra det den andre skrev ;) det andre, jeg har pirket litt på Isegran fort, og så at du vekslet mellom nåtid og fortid der. Jeg gjorde ikke noe med det, men er det praktisk å veksle slik? Siri Johannessen (Siri J) 22. apr 2008 kl. 12:50 (CEST)
Jeg prøver nå. Det er sånn det gjøres altså :) Fint at du sjekket Isegran også. Det er ikke praktisk å skifte, egentlig ikke meningen. Skal gå inn å rette grammatikken. --trosva 22. apr 2008 kl. 17:45 (CEST)

Something completely different

Trond, ifm lenking fra artikler om bygninger i Gamlebyen - vil du ta en titt og eventuelt komme med en mening her? Jeg er i tvil :) Skal vi - eller skal vi ikke lenke til Gamlebyen i Fredrikstad fra alle artikler der vi kan? Siri Johannessen (Siri J) 22. apr 2008 kl. 19:06 (CEST)

Jeg er litt usikker på om jeg helt skjønner hva som er problemstillingen her. Er det hvorvidt vi skal lenke til "Kategori:Gamlebyen i Fredrikstad" på alle artikler som har relevans for Gamlebyen? I så fall mener jeg vel at vi bør det. Ser ikke helt motargumentet mot det, men kan være at det er noe jeg ikke fikk med meg av diskusjonen. --trosva 24. apr 2008 kl. 12:35 (CEST)
Har satt tilbake en forandring jeg gjorde der. Dette handlet/r om artikler i kategorien Fredrikstad festning, mange der er ikke lenket til Gamlebyen, mens de ligger i den kategorien. Bör vi lenke alle artiklene som ligger i kategorien Gamlebyen til Gamlebyen? tha's da spørsmå; ;) Siri Johannessen (Siri J) 24. apr 2008 kl. 15:38 (CEST)

Rolvsøy

Husker du at vi engang snakket om at Rolvsöy lå på den andre siden av Glomma fra Gamlebyen? Burde hatt referansen her, men da jeg var i Norge var jeg borti en artikkel (et kart tror jeg) som bekreftet at du hadde rett :) Tror det var Mindre Alv med Trosvik som hadde den... Har lett i det jeg fikk med meg ned av lesestoff, men kan ikke si jeg finner det. Snodig at navnet Rolvsøy nå har blitt innsnevret til et område like ved der Tuneskipet engang ble funnet... Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 11:00 (CEST)

Ja, det er jo både Rolvsøy som steds- og kommunenavn og Rolvsøya. På gamle kart ble Rolvsøen (eller lignende stavemåte) brukt om øya, også området som idag er sentrum. Se f.eks. her: http://www.verneplaner.no/?f=fredrikstad&id=105421&a=3 (forslag til utvidelse av festningen). --trosva 26. apr 2008 kl. 11:16 (CEST)
Akkurat... Tror nesten noe om dette bør havne i artikkelen om Fredrikstad - hva mener du? Har du mer gode kilder på slikt? Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 11:20 (CEST)
Det kan være lurt. Jeg kan se om jeg kan får skrevet inn noe om det, og etter hvert få inn et gammel kart.--trosva 26. apr 2008 kl. 11:34 (CEST)

Bildelisenser

Hei Trond!

Sommer'n er herlig - men nærmer seg slutten... Jeg har funnet noen bilder fra deg som ikke har angitt lisens, vil du ta en titt her og se om du kan fikse litt? Siri Johannessen (Siri J) 4. aug 2008 kl. 03:58 (CEST)


Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Litt trasig ryddeaksjon...

Hat tittet litt på bilder og lurer på fölgende: a) vil du gå over å legge inn om det er dine der du har lastet opp? En del er dine, en del er Arne Stangebye. b) skal vi ikke like gjerne opprette en kategori Kategori:Bilder av Trond Svandal slik at du får dem samlet?

For å hjelpe til med a) har jeg gjort som Ingerid Espelid Hovig og «jugset litt» :) - fikset en oversikt over det som jeg vet du har lastet opp ;) Tröst deg, den vil bli kortere om vi legger inn den kategorien på bildene etterhvert :). Siri Johannessen (Siri J) 3. nov 2008 kl. 18:50 (CET)

Hei igjen. Jaja, dette er vel noe som må gjøres :) Det høres ut som et godt forslag å kategorisere dem sammen. Jeg skal få gått gjennom dem. Det ser ut som mange er mine - og Stangebyes... --trosva 3. nov 2008 kl. 20:03 (CET)
Jeg kan godt hjelpe deg med kategoriseringen, men ikke med lisensiering og slikt :(. Jeg *tror* og jeg har fått ut det som er i Kategori:Arne Stangebyes samlinger - gjorde et par mindre tester på det, for å begrense "elendigheten" så godt jeg kunne... Siri Johannessen (Siri J) 3. nov 2008 kl. 20:44 (CET)
Neida, jeg skal sette meg ned med lisensieringjobben :) Godt med en oversikt, den hadde jeg mistet når det gjaldt bildene. Så også det nye bildet på Forsiden. Synes det ble veldig bra med Kongeporten! --trosva 3. nov 2008 kl. 22:38 (CET)
Flott at dere ordner opp :) Har du dato på bildene dine, - for på de fleste står det bare {{{dato}}} men ikke noe mer, og det så litt mystisk ut. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 10. nov 2008 kl. 09:55 (CET)
Jeg har nok dato på de fleste bildene, men ikke alle. Skal prøve å få lagt inn det også når jeg går gjennom og oppdaterer. --trosva 11. nov 2008 kl. 10:38 (CET)

Endring av fødsels-/dødsdatoer

Heia :) Ser at du hadde endret Salomon Geddes i selve artikkelen. Jeg endret den i innledningen - og via «Lenker hit» i venstremargen så jeg og at han var lagt inn i dato-artikkelen for 20. januar, så jeg tok og med den ;) Den siste vri'en regner jeg med kan være ny for deg, så derfor disse linjene ;) Det kan være veldig praktisk å sjekke slikt når slike datoer må endres... God uke! Siri Johannessen (Siri J) 13. nov 2008 kl. 13:01 (CET)

Bildene dine :)

Hei, ser du er i fint driv igjen - men jeg er redd at to av bildene ikke vil virke fordi de har norske tegn i navnene... Om du laster opp på ny, sletter jeg? :) Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2008 kl. 22:39 (CET)

Har fikset :) Bilde:Sortiport_oest.jpg og Bilde:Ingenioergaarden_Fredrikstad.jpg. Den siste som het ingeniør.JPG slettet jeg - det så ut til å være det samme som Ingenioergaarden - om det er feil, så gjenoppretter jeg ;) Siri Johannessen (Siri J) 19. nov 2008 kl. 14:36 (CET)
Jada, kommer mer bilder nå. Jeg regnet med det var de norske tegnene som ble feil, men innen jeg oppdaget det ville ikke nettforbindelsen min mer i går. Skal se om jeg kan få lagt inn litt mer i kveld. De to Ingeniørgårdene er det samme bildet ja :) --trosva 19. nov 2008 kl. 17:06 (CET)
Høres bra ut :) Da rusler vi videre ;) - har du mulighet for å gå litt videre med kvartalsartikler tror du? Siri Johannessen (Siri J) 19. nov 2008 kl. 17:23 (CET)
Jeg skal se om jeg kan få sammen noen kvartalsartikler også. Det gjenstår vel noen ja. --trosva 19. nov 2008 kl. 21:03 (CET)
Jeg snek meg innom Ellevte kvartal i Gamlebyen og la inn en av bygningene med onlyinclude. Det eneste som må fikses der er et bilde... Hva synes du? Siri Johannessen (Siri J) 20. nov 2008 kl. 13:15 (CET)
Det synes jeg ser bra ut. Jeg prøvde å få inn bildet i går, men det ble bare krøll. Der er jo bilde i artikkelen. Skal se om jeg kan få skrevet ferdig resten av artikkelen om kvartalet også. --trosva 20. nov 2008 kl. 15:00 (CET)

Benken!

Trond, har lagt igjen noe på benken på Vollane :) Titter og reagerer du der? Siri Johannessen (Siri J) 4. jan 2009 kl. 12:40 (CET)


Veileder

Hei Trond! Hørte dere hadde hatt et miniwikitreff i Fredrikstadgjengen i romjulen og at du kunne tenke deg å være veileder for Fredrikstad-regionen. Det er jo strålende! Har derfor "slått til" og oppgradert deg. Lykke til! :) --Marianne Wiig 5. jan 2009 kl. 16:31 (CET)

Gratulerer! :) Siri Johannessen (Siri J) 18. jan 2009 kl. 12:20 (CET)

Heiberg

Du skriver «byens kirkegård», mener du da det som nå heter Fredrikstad krigskirkegård? :) Siri Johannessen (Siri J) 18. jan 2009 kl. 12:20 (CET)

Nei, da er de kirkegården som tidligere lå rundt kirken inne byen. --trosva 18. jan 2009 kl. 12:31 (CET)
Hmm, hvordan kan vi gjöre slikt tydeligere? Var et en standsforskjell at han ble begravet inne i byen? Siri Johannessen (Siri J) 18. jan 2009 kl. 12:37 (CET)
Ja det var en standsforskjell. Militære ble begravd på krigskirkegården, og en del fattige. Men det var nok klarere tidligere - frem til 1700-tallet.--trosva 19. jan 2009 kl. 20:23 (CET)

Carl Plünneke

Hei, har laget en omdirigering fra Plünneke, Carl til Carl Plünneke - som er rød ;) Dvs at du kan legge lenker direkte i litteraturen uten å gå omveien om [Carl Plünneke|Plünneke, Carl] ;) Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2009 kl. 13:03 (CET)

Fint. Det hørtes fornuftig ut! Skal få lagt ut litt info om ham etterhvert. --trosva 26. jan 2009 kl. 14:32 (CET)
Tror jamen jeg slo deg ;) God jul! Har du et bilde? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 23. des. 2015 kl. 02:57 (CET)

E-post

Hei, det hadde vært fint om du kunne krysse av i "mine innstillinger" på at andre brukere i wikien kan sende deg e-post. Selv skulle jeg gjerne hatt mulighet til å kontakte deg på mail, siden du er veileder. :) God helg! Hilsen --Marianne Wiig 6. mar 2009 kl. 15:59 (CET)

Bilde

Bilde:A m heiberg.JPG er det noe rart. Det står Copyright Stortingsarkivet, men lisensen sier at det er ditt verk. Lisensen rimer heller ikke helt med bildets alder. Jeg hadde tenkt til å bare endre på det, men så beskrivelsen Parti fra Toldbodgaten, og da ble jeg helt forvirra. Hvis det er fra Stortingsarkivet kan det være vanskelig å bruke det; selv om det originale bildet er fritt kan de ha opphavsrett på avfotografering, og de kan være noe vriene i forhold til å bruke bilder derfra. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. mar 2009 kl. 12:37 (CET)

Takk for responsen. Det med Parti fra Toldbodgaten er helt og holdent min 'klipp og lim'-feil.

Når det bilde var jeg i kontakt med arkivet og nevnte spesielt wikien. Hun jeg var i kontakt med mente det var greit å legge det ut, men med referanse til Stortingsarkivet. Er det mulig å endre lisensen (jeg ser at det ikke ser riktig ut nå), eller er det for problematisk å benytte bildet helt og holdent? --trosva 13. mar 2009 kl. 13:02 (CET)

Det originale bildet er utvilsomt fritt. Spørsmålet er når og hvordan det er avfotografert. Ut fra metadataene virker det som om det ble scannet i 2007, hvilket nok betyr at det ligger en eldre avfotografering til grunn. Jeg tror dermed vi er på trygg grunn med {{enerettforeldetverk}}. Jeg fjernet copyrightsymbolet fra kildelinja, det har dels ingen betydning i Norge og dels blir det feil at de har copyright hvis de bare har scannet det. Det kan virke som om de har hentet inn en del bilder fra forskjellige steder som de bare automatisk merker med copyrightsymbol. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. mar 2009 kl. 19:07 (CET)

Veileder :)

Ser at du er en av disse - kan ikke du gi noen stikkord her? Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 10:51 (CEST)