Eiker Historielag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Eiker Historielag
Stiftet: 19. mars 1948
Medlemstall: 322
Kommune: Øvre og Nedre Eiker kommuner
Sted: Eiker
Fylke: Buskerud
Oppdatert: 2009

Eiker Historielag ble stiftet 19. mars 1948 og dekker Øvre Eiker og Nedre Eiker kommune. Historielaget har (i 2009) 276 årsbetalende medlemmer, 44 livsvarige medlemmer og 2 æresmedlemmer. Laget arbeider med å «verne om kulturminner i Eikerbygdene, samle muntlige tradisjoner om liv og arbeid i eldre tid og auke og spre kunnskap om Eikers fortid».

Hvert år arrangerer Eiker Historielag møter, seminar, foredrag, utflukter og liknende. År om annet utgis tidsskriftet Eikerminne, med artikler om Eikers nære og fjerne fortid. De siste årene har det kommet et nytt hefte hvert år. I samarbeid med Øvre Eiker kommune, Nedre Eiker kommune og Sparebanken Øst, sto Historielaget bak utgivelsen av et trebindsverk om Eikers historie i 1994.

En studiesirkel tilknyttet Historielaget har i flere år arbeidet med å skrive av kirkebøker og andre gamle dokumenter med gotisk håndskrift. Eiker Historielag er eier av herregården Fossesholm.

Eiker Historielags logo.jpegKildeEiker Leksikons logo.jpeg Eiker Historielag inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!