Mjøndalen sogn

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Mjøndalen sogn er et av Den norske kirkes sokn i Drammen kommune. Sognet omfatter de delene av tidligere Nedre Eiker kommune som ligger på sørsiden av Drammenselva: Steinberg, Mjøndalen, Åsen og Ytterkollen. Per april 2009 bodde det cirka 9 220 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.

Dette området var opprinnelig en del av Eiker prestegjeld, men tilhørte den delen av Eiker som fra 1860 ble en del av Nedre Eiker sokn og fra 1879 Nedre Eiker prestegjeld. Mjøndalen ble eget kirkesogn ved innvielsen av Mjøndalen kirke i 1983, og ble eneste sokn i Mjøndalen prestegjeld da dette ble opprettet i 1995.[1]. Etter avviklinga av prestegjeldene i 2004 var Mjøndalen ett av sokna under Nedre Eiker kirkelige fellesråd. Soknet var fram til 2020 en del av Eiker prosti, men ble i forbindelsen med kommunereformen overført til Drammen prosti og Drammen kirkelige fellesråd fra 1. januar 2020.

Soknekirken er Mjøndalen kirke, som ble vigsla i 1983.

ReferanserKilder


Eiker Leksikons logo.jpeg Mjøndalen sogn inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!