Forside:Tamilenes liv og historie i Norge: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
 
Linje 1: Linje 1:
{{Emnemal|Flertall(er/ar)=er}}
{{Emnemal|Flertall(er/ar)=er}}


[[Kategori:Tamiler i Norge|  ]]
[[Kategori:Tamilenes liv og historie i Norge|  ]]

Nåværende revisjon fra 3. jul. 2020 kl. 09:35

Om Tamilenes liv og historie i Norge
Omslaget til boka Tamilenes liv og historie i Norge av Umapalan Sinnadurai.

Boka Tamilenes liv og historie i Norge (1956-2016) (Life and history of Tamils in Norway (1956-2016), நோர்வேயில் வேர்விட்ட விழுதுகள்) er skrevet av Umapalan Sinnadurai. Den ble utgitt på forlaget Tamil Books Publication i 2016 og lansert lørdag 12. mars 2016 på Kjenn samfunnshusLørenskog.   Les mer ...

 
Smakebiter
Rooban Sivarajah (født 18. november 1979 på Sri Lanka) er informatiker med allsidig arbeidserfaring også fra mediebransjen. Rooban er bosatt i Oslo. Han har vært tidsskriftredaktør og journalist og har også jobbet med radio og tv. Rooban har dessuten vært aktiv i flere tamilske organisasjoner og som samfunnsdebattant.   Les mer …

Dhayalan Velauthapillai
Foto: FraTamilenes liv og historie i Norge, 2016
Dhayalan Velauthapillai (født 9. mai 1963 i Tellippalai, Sri Lanka) er professor i fysikk og teknologi ved Høgskulen på Vestlandet. Han er også rektor ved Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter i Bergen. På ulike måter har han vært en aktiv brobygger mellom minoritets- og majoritetsbefolkningen.   Les mer …

Seetha Visvalingam Balasingham (født ca. 1964 i Jaffna, Sri Lanka) er ansatt som forsker i celle- og molekylærbiolog ved Avdeling for mikrobiologi, Oslo Universitetssykehus. Balasingham tok bachelorgrad i naturvitenskap i 1988 ved University of Jaffna og jobbet etter studiene i ett års tid som lektorassistent. I 1989 flyttet hun til Norge for å studere ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Etter å ha tatt doktorgrad i 1998, som den første norsk-tamilske kvinne overhodet, fikk hun en stilling som postdoktor ved samme institusjon. Samme år flyttet hun til Oslo, der hun i 1999 - etter et studieopphold i Canada - ble ansatt som forsker ved Bioteknologisenteret ved Universitetet i Oslo. Deretter fikk hun en forskerstilling i molekylær mikrobiologi ved Senter for molekylær biologi og nevrovitenskap ved Rikshospitalet, før hun ble forsker ved Avdeling for mikrobiologi, også ved Rikshospitalet.   Les mer …

Sarvendra Tharmalingam (ukjent fødselsår, født i Sri Lanka) er en norsk-tamilsk samfunnsviter, journalist, skuespiller og regissør, som ifølge Umapalan Sinnadurai «har vært en frontfigur i tamilens frigjøringskamp».Sarvendra er utdannet ved University of Jaffna, der han også underviste en periode før han ble assisterende redaktør i avisa Eelamurazu. Etter at India og Sri Lanka inngikk en fredsavatale i 1987 - en avtale som innebar delvis selvstyre for de tamilske områdene nord og øst på øya, i bytte mot avvæpning av tamilmilitsene - satte avisa et kritisk søkelys på avtalen, og ikke minst på de indiske styrkenes framferd overfor den tamilske befolkningen. Flere andre tamilske aviser gjorde det samme, og ifølge Umapalam Sinnadurai resulterte den kritiske journalistikken i at avislokalene ble utsatt for ødeleggelser og journalister ble arrestert og mishandlet. Også lokalene til Eelamurazu ble rasert og redaksjonen arrestert. Sarvendra satt fengslet i tre og en halv måned. Og da han slapp ut, flyktet han til Norge.Etter at han kom til Norge i 1988, har Sarvendra gjort en betydelig akademisk karriere.   Les mer …

Rasiah Ranjith Leon (født 6. februar 1968 i Sri Lanka) er en norsk-tamilsk næringslivsleder og gründer fra byen Jaffna. Leon grunnla sammen med to partnere teleselskapet Lebara AS i 2001. Selskapet rettet særlig sine tjenester mot kunder som ringte mye til utlandet. Noen år senere - i 2005 - etablerte han investeringsselskapet Leon Holding AS som i 2008 solgte Lebara Norge til Network Norway. Selskapet skiftet etter hvert navn til MyCall og så One Call, som har hovedkontor i Nydalen. Selskapet er siden 2015 eid av Telia.   Les mer …

Organisasjonskart
Foto: Tamilenes liv og historie i Norge, 2016
Sunnmøre Tamilsk Kultur Forening ble stiftet i 1987 av tamilske asylsøkere som bodde på Hareid Hotell i Hareid kommune. Denne foreningen var den første tamilske foreningen på Nordvestlandet. Den fungerer som en brobygger mellom det tamilske og det norske samfunnet. I samarbeid med kommunen, frivillighetssentralen og ressurssenteret i Hareid avholder de kurs og foredrag innenfor mange forskjellige temaer. Tamilske kvinner har blitt motivert til å delta i kvinnegrupper, og i foreningen har man fått opplæring blant annet i kunst, håndarbeid og matlaging. Foreningen bruker en god del tid til sportsaktiviteter. I tillegg til at idrett har en positiv virkning både fysisk og psykisk, gir den en fellesskapsfølelse der man opplever samhørighet og samhold med andre mennesker. Helt siden foreningen ble opprettet, har den arrangert turneringer i volleyball og fotball. Tamiler bosatt i Møre og Romsdal deltar i disse turneringene.   Les mer …
 
Kategorier for Tamilenes liv og historie i Norge
ingen underkategorier
 
Andre artikler
 
Siste endringer for Tamilenes liv og historie i Norge

Flere endringer ...