Brukersamtale:Stigrp: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(→‎Blokkering: ny seksjon)
Linje 380: Linje 380:


Hei. Fint at du blokkerte den nye "morsomme" brukeren her om dagen. Ha ei fin helg! --[[Bruker:Kallrustad|Kallrustad]] 2. aug 2013 kl. 10:57 (CEST)
Hei. Fint at du blokkerte den nye "morsomme" brukeren her om dagen. Ha ei fin helg! --[[Bruker:Kallrustad|Kallrustad]] 2. aug 2013 kl. 10:57 (CEST)
Ja, må passe på litt :-) Var forøvrig en tur innom Hof og Eidsfoss i går, et flott jernverksted ("Norges minste by" med fire gater, hovedgård og kirke), se bilder og kommende artikler! Hilsen --[[Bruker:Stigrp|Stigrp]] 2. aug 2013 kl. 11:04 (CEST)

Sideversjonen fra 2. aug. 2013 kl. 09:04

Velkommen!

Velkommen ombord, Stigrp! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Stigrp! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Stigrp! Gu i lä åvdep barrgam akktak wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne åđđå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki lä agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej lä árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhtä juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- Både ei standardisert og ei personlig velkomsthelsing fra meg, Stig Rune! Vi ved NLI er glade for å ha en historiker med særdeles mye kunnskap om Sivilforsvaret med på laget! Helsing Trond = Trond Nygård (Kallrustad) 28. sep 2011 kl. 10:30 (CEST)

Hei Stig Rune. Limer inn svara som har kommet ang. bildet fra 1942, det du lurte på om var fra Sagene/Torshov. Du kan meget vel ha rett etter Vidar Iversens svar å dømme:

Bilde fra Sagene-området?

Hei Ida. Du som er lokalkjent i Oslo: Veit du hvor dette bildet kan være tatt? Mal:Thumb høyre Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 7. okt 2011 kl. 14:09 (CEST)

Jeg er rimelig sikker på at det er TrikkestallenTorshov som er mitt i bildet. Vidar Iversen (Vidariv) 7. okt 2011 kl. 14:36 (CEST)
Hei hei, jeg tror ikke det kan være verken Sagenes eller Torshov / Lilleborgs trikkestaller... kanskje det er trikkestallen på Majorstua? Litt usikker her gitt. Ida Tolgensbakk 12. okt 2011 kl. 13:58 (CEST)

Har kikket litt på krysset ved Ole Bulls gate / Torshovgata på Google Street View og mener fortsatt at bildet er derfra. Vidar Iversen (Vidariv) 12. okt 2011 kl. 14:17 (CEST)

Bilder

Hei Stig Rune. Jeg ser igjennom en del av bildene du har lagt ut i løpet av de siste ukene, og jeg synes det er mye som er riktig bra! Fortsett som du gjør, og vit at du er hjertelig velkommen til å skrive noen artikler når du måtte ønske det :) Mvh. Aslak Kittelsen 14. okt 2011 kl. 13:38 (CEST)

Takk for det :-)

Stig Rune

Hei, og takk for sist! Nå er du oppe i det respektable antallet 352 bilder! Meget bra. Skal prøve å finne uillustrerte artikler der bildene dine kan komme til nytte. Du må gjerne gjøre det sjøl også. helsing Trond Nygård (Kallrustad) 25. okt 2011 kl. 10:56 (CEST)

Ja, det har blitt en del! Håper det likevel er noe som kan brukes! Foreløpig synes jeg du og dere kan legge ut bildene på artikler, tør ikke selv ennå :-)

Alt i orden! Greit å ta et skritt om gangen. Ellers har du blitt god til å kategorisere!Trond Nygård (Kallrustad) 25. okt 2011 kl. 13:50 (CEST)
Spennende med bildene dine! Interessante detaljer og motiver som trengs her på Lokalhistoriewiki. Oppdaget forresten nettopp billetten fra Odd Børretzen-konserten, der var jeg også! Vennlig hilsen Siri Rutledal Iversen 26. okt 2011 kl. 08:45 (CEST)

Takk for det :-) Artig at du var på Børretzen du også! Jeg tok med den billetten, og et par andre, fordi jeg synes det er samtidshistorie, og det sier noe om hva folk gjorde og var opptatt av for 15, snart 20 år siden. Og hvordan så en billett ut for 15-20 år siden, det vet ikke en person under 25 i dag. Slike billetter begynner forøvrig å falme, og skriften kan forsvinne, så med mindre noen avfotograferer er de borte om få år. Det gjelder også den billetten fra Det norske teateret jeg også la ut. Hilsen Stig Rune

Hei Stig Rune. Jeg ser igjennom de sist utlagte bildene dine nå, og kom i den forbindelse over bildet "Riksgrensen gjennom Morokulien infocenter". Jeg har tillatt meg å presisere at Eda kommun ligger i Värmland i beskrivelsen :) Mvh. Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 09:34 (CEST)
Jeg la dessuten til et av bildene dine i artikkelen Youngstorget, se sjøl hvis du vil! Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 09:46 (CEST)

Det er fint! Jeg mener forørvig at Riksgrensen er en glemt turistattrasjon, det er gøy å stå midt på grensen :-) Stig Rune

En ting ang Youngstorget: Jeg tror Folkets Hus er LO-bygget, ikke AP-bygget (som vel kalles Folketeaterbygningen)? Stig Rune

Det har du jammen rett i, jeg skal ta og revidere det med en gang. Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 11:12 (CEST)

Hei Stig Rune, riktig godt nytt år til deg. Jeg ser du driver og legger til bildene dine til artikler rundt om kring. Strålende. Hold fram som du stevner! Jeg tok meg forresten den frihet å legge til bildet ditt av Uvdal stavkirke i artikkelen om Stavkirker i Buskerud :) Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 5. jan 2012 kl. 10:28 (CET)

Hei Aslak. Godt nytt år til deg også. Ja, jeg prøver meg litt med bildelegging her og der :-) Prøvde faktisk å legge ut noen stavkirkebilder i den tabellen over stavkirker selv, men fikk det ikke til. Kan også anbefale bildene mine fra de andre stavkirkene i Numedal også (Nore, Rollag, Flesberg):.-)

Apropos bilder så gratuleres du herved med det første fotoet fra 2012! Minner med det samme om at du kan signere innleggene, med brukernavn og dato. Dette gjør du enkelt ved å trykke på knappen til høyre for kategoritreet. Deretter går du bare til "Lagre siden". HelsingTrond Nygård (Kallrustad) 5. jan 2012 kl. 10:49 (CET)

Den er grei, Trond. Prøver nå :-)Stig Rune Pedersen (Stigrp) 5. jan 2012 kl. 10:51 (CET)

Groruddalen

Hei Stig Rune, så hyggelig å se at det er noen andre fra Groruddalen her i wikien. Groruddalen (og Søndre Nordstrand) er sørgelig underrepresentert både i denne wikien og andre steder på nettet, så det er fabelaktig at du legger inn bilder! Jeg har et lite hobbyprosjekt på å skrive små spirer om forskjellige steder i dalen - blir flott å ha bildene dine da. Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 19. okt 2011 kl. 11:31 (CEST), Rødtvet.

Hei, Ida. Takk for hyggelige ord! Etter over 10 år her i Groruddalen føler jeg sterkt for dalen, og synes det er kjempefint om mine bilder kan brukes :-)

Hilsen Stig Rune

Hei igjen. Nå er Kjøttbyen forfremmet til herligheten, d.v.s. forsida på wikien! Kanskje en konsekvens av at ordet kjøtt igjen har kommet inn i bibelen?Trond Nygård (Kallrustad) 31. okt 2011 kl. 13:28 (CET) Se lenka: http://www.dagsavisen.no/kultur/boker/article522311.eceTrond Nygård (Kallrustad) 31. okt 2011 kl. 13:31 (CET)

Kult, det var artig!

Stig Rune

Artig annonse!

Hei. Moro at du har tatt vare på denne annonsen fra UiO, 1990. Denne våren var det flere av oss 71-modeller som søkte oss til UiO, og som til og med kom inn!Trond Nygård (Kallrustad) 5. des 2011 kl. 14:04 (CET)

Ja, jeg kom over den i en gammel almanakk! Dukker stadig opp noe når man leter! Ja, jeg kom inn jeg også :-)

Petterøe & Hansen?

Heisann. Nytt artig bidrag fra deg! Lurer forresten på om hyrekontorets navn var Petterøe & Hansen, og ikke Pettersen & Hansen? Ser i Norsk biografisk leksikon at den kjente tobakksfabrikanten Halfdan Petterøe var sønn av hyreagent Elias Petterøe og Amalie Elisabeth Hansen, og de bodde på Nøtterøy. Se http://snl.no/.nbl_biografi/H_Petter%C3%B8e/utdypningTrond Nygård (Kallrustad) 21. des 2011 kl. 11:12 (CET)

Ja, riktig! Selvsagt, Petterøe er det.

Norge

Hei Stig Rune, godt observert av deg å luke ut anakronistisk informasjon om grensa til Russland. Jeg tok meg imidlertid den frihet å legge inn igjen informasjonen, men gjøre det tydelig at dette er noe som er ute av verden. Bare så du vet det :) Mvh. Aslak Kittelsen 13. jan 2012 kl. 14:34 (CET)

Den er grei. Jeg gjorde det altså fordi opplysningen var foreldet, og at det var bedre at det ikke sto der enn at det sto der. Men en oppdatering, slik du har gjort nå, er selvsagt det beste! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jan 2012 kl. 14:54 (CET)

Islam

Hei Stig Rune. Fint med allsidige fotografer! Bildet fra Furuset passa godt i Islam-artikkelen. Takk også for den originale Støperi-fakturaen! Ønsker deg ei god helg (forhåpentlig med bra fotovær!). Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 27. jan 2012 kl. 12:37 (CET)

Hei Trond. Den er god. Jeg forresten sitter og ser over til Foynegården her i Tønsberg (innimelom wiki'en!) og vurderer å gå over og ta et bilde av den, da artikkelen om denne gården viser et bilde som ikke er selve gården men en sjøbod... Se her: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Foyneg%C3%A5rden Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. jan 2012 kl. 12:47 (CET)

Mustad

Hei igjen. Da har jeg satt inn bildet fra Kongens gate i artikkelen om O. Mustad & Søn! Fin illustrasjon dette. Artikkelen er foreløpig ikke så lang eller gjennomarbeidd, men jeg håper den kan forbedres etter hvert.Trond Nygård (Kallrustad) 30. jan 2012 kl. 11:34 (CET)

Det er bra! En annen ting: jeg har jo lagt ut en del bilder med gamle fakturaer, som jeg synes er god lokalhistorie :-) Men kunne vi fått en egen kategori for fakturaer? Det er vel en kategori for kvitteringer, men ikke for fakturaer? Stig Rune Pedersen (Stigrp) 30. jan 2012 kl. 12:01 (CET)

Hei. Sikkert en god idé med en slik kategori, men kunne du inntil videre bruke kategorien Regnskap? Her ligger det alt en del regninger og faktuarer. Mulig at vi på sikt kan fininndele denne kategorien noe.Trond Nygård (Kallrustad) 30. jan 2012 kl. 12:23 (CET)

OK, regnskap er sikkert greit, visste ikke om den :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 30. jan 2012 kl. 12:26 (CET)

Toten og Eidsvoll

Hei igjen. Takk for nye bilder! Håper du hadde en fin tur til Toten via Eidsvoll. Min salig oldefar sa forresten at han hadde vært «Inni Essvølla»!Trond Nygård (Kallrustad) 23. feb 2012 kl. 08:21 (CET)

Hei. Prøvde å svare deg i sted på denne, men ser at det ikke står noe her... Men sammen det, jeg hadde altså en avstikker via Eidsvoll mest for å dokumentere Eidsvollsbygningen og den restaurering som finner sted fram mot 1814. Da fant jeg også ut at stiftelsen 1814 ikke lenger er selvstendig, men er lagt inn under Norsk Folkemeuseum. Endret artikkelen om Eidsvollsbygningen tilsvarende. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. feb 2012 kl. 09:51 (CET)

Hei. Du har skrevet en fyldig beskrivelse under bildet av «Mago B». Kanskje du kan kopiere over denne beskrivelsen til en artikkel om tresliperiet? Og bilde har vi alt!Trond Nygård (Kallrustad) 24. feb 2012 kl. 08:42 (CET)
Hei! Når/viss du (eller Trond) har ærend borti Essvøll'n att ein gong, så har vi bruk for bilete av Venjer...  :)Hans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 06:29 (CET)

Hei. Jeg lurer på om Eidsvoll Verk (perioden med Mathiesen-familiens eie fra 1893) kunne vært en egen arikkel, der Mago B og tilsvarende inngår. Blir kanskje litt løsrevet med bare den ene bygningen, jeg vet ikke? (Har forøvrig bilde av et veksted ved siden av også, fra 1909). Jeg ser ellers at Matheisen også figurerer som landets 10. største grunneier (eier også i Hurdal). Ellers noterer jeg meg Venjer, men vet ikke når jeg passerer neste gang der oppe. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 09:22 (CET)

Ein eigen artikkel om verksemda frå 1893 hadde vore heilt ypparleg, så berre set i gang! Kanskje da med tittelen «Mathiesen Eidsvold Værk» ? - sidan emnet vel blir firmaet/verksemda meir enn staden og det gamle gods-/jernverk-komplekset i det store og heile gjennom historia? Vi har jo allereie ein rudimentær artikkel «Eidsvoll Verk», som burde utbyggast og gje eit betre oversyn over kva namnet har stått for sidan tidleg på 1600-talet. Nokon som føler seg kalla?! Det kan sikkert med fordel lagast ei peikarside som gjev lesarane høve til å velje den eine eller andre (eller tredje eller ...) artikkelen under søkjeordet Eidsvoll verkHans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 14:55 (CET)

Ja, det bør nok skilles mellom Eidsvoll verk under Carsten Anker og under Matheisen (som altså er fra 1893). Så jeg er enig i ditt forslag om "Mathiesen Eidsvold Værk" eller lignende. Men det er ganske vanskelig bedriftshistore dette, der treindustri og kraftproduksjon går litt om hverandre når det gjelder bruken av Andelva under Mathisen. Føler det blir for omfattende for meg for øyeblikket, jeg er foreløpig mer på kort-artikkel-stadiet :-) Men jeg deltar gjerne i diskusjoner. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 15:00 (CET)

Eg skjønar godt vegringa, enda om eg føler meg sikker på at du vil lykkast godt om du prøver deg med ein liten, informativ artikkel om Eidsvoll/Mathiesen, der det kan poengterast nettopp at dette er eit kompleks som ropar på fleire (mange!) artiklar og vinklingar. «Eidsvoll verk» kunne nær sagt eigne seg til eit heilt prosjekt på wikien - fenomenet gjev ein lokalhistorisk inngang til eit utruleg aspektmangfald av historia og historiefaget - jordbruks- og skogbrukshistorie, industrihistorie over 400 år(!), sosial- og kulturhistorie, standssamfunn og paternalisme vs. moderne industri og klassekamp, nasjonal politisk historie... historiebruk ... alle jubileumsaspekta ved 1814!! Hans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 15:24 (CET)

Hei. Jeg er ikke redd rent faglig for å sette meg ned og skrive om emnet, men er redd det vil ta flere dager å få det helt rett, og den tiden (og tålmodigheten!) har jeg ikke nå. Tar dette innimellom jobb og andre aktiviteter :-) Det er altså det med treindustri versus kraftproduksjon, treindustri versus annen Mathiesen-virksomhet osv som er utfordringene. For å få alt rett, ikke minst kronologien, vil jeg behøve å gå til bedre kilder enn de man finner på nettet, for å si det sånn. Men la meg tenke på det :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 16:16 (CET)

Ta sjansen

Hei Stig, hyggelig å se at du har begynt å skrive artikler :) Jeg likte spesielt godt den om Ta sjansen, jeg husker det programmet godt fra TV da jeg var liten. Vet du tilfeldigvis om det er mulig å få kjøpt opptak av det fra NRK? Aslak Kittelsen 24. feb 2012 kl. 09:37 (CET)

Takk for hyggelige ord. Ja, har begynt å skrive litt nå, men ikke de lengste artiklene foreløpig! Men litt om ting jeg er interessert i. Vet ikke om NRK selger opptak, mulig du må på YouTube. Ja, var veldig populært program i oppveksten dette. Jeg var der personlig i 1991 og 1992. Beskrivelsene av selve konkurransen i artikkelen er fullt ut min egen, ikke tatt noe sted fra, da jeg følte at jeg selv måtte fortelle om det til en tenkt leser som kanskje ikke hadde hørt om dette før, og da ble det slik :-)Stig Rune Pedersen (Stigrp) 24. feb 2012 kl. 18:52 (CET)

Hei Stig! Eg vil også gratulere med at du har byrja skrive fine artiklar i tillegg til den storarta fotosamlinga du lagar for wikien! Hans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 06:29 (CET)

Takk for det! Synes det er veldig gøy og interessant å bidra her :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 09:18 (CET)

Hei Stig! Jeg lurer på om jeg kan lære deg en liten ting mtp å skrive artikler :)
Når du skriver artikkel om f.eks. Oslo lufthavn Fornebu, vil vi gjerne at du setter tittelordet som lenke i tillegg til å sette det i fet skrift, slik: ' ' ' [ [ Oslo lufthavn Fornebu ] ] ' ' ' (bare uten mellomrom, naturligvis), istedetfor slik: ' ' ' Oslo lufthavn Fornebu ' ' '. Dette gjør vi med alle artikler for at det skal være mulig å gå inn på dem fra forsider o.l. :) Hilsen Aslak Kittelsen 9. mar 2012 kl. 11:11 (CET)

Ok, den er grei. Visste ikke det. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 11. mar 2012 kl. 22:44 (CET)

Ukas bilde

Heisann Stig Rune. Tenkte bare å varsle deg om at Tonsen transformatorstasjon er ukas bilde i uke 15. Vennlig hilsen Marthe Glad 19. mar 2012 kl. 10:10 (CET)

Hei. Det er fint, artig! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 19. mar 2012 kl. 10:14 (CET)

Groruddalen

Artig at du så artikkelspira om Groruddalen Historielag. Da ble det pluselig mulig å lenke fra bildeteksten din. Har også oppretta en liten snutt om medlemsbladet AkersDølen. Du må gjerne utvide disse småartiklene, og eventuelt illustrere dem. Helsing Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 26. mar 2012 kl. 11:06 (CEST)

Den er grei, kan godt hende jeg utvikler disse videre. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 26. mar 2012 kl. 11:54 (CEST)

Velkommen som veileder og administrator!

Hei Stig Rune! Flott at du vil bidra som veileder og administrator! :) Fint om du skriver litt om fagfelt du har spesiell kompetanse på. Gjennom innføringsartikkelen om administratorens oppgaver kan du orientere deg litt om mulighetene. Vennlig hilsen Marianne Wiig 8. mai 2012 kl. 11:30 (CEST)

Ihle

Takk for nytt bilde og presisering i teksten!Trond Nygård (Kallrustad) 14. mai 2012 kl. 18:46 (CEST)

Den er grei! Dette må forøvrig være en av de særeste artiklene på wikien, men er jo gøy :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. mai 2012 kl. 19:19 (CEST)

Østfolddomen

Imponerende byggverk, denne Eidsbergskirka! Ikke rart at den kalles Østfolddomen.Trond Nygård (Kallrustad) 23. mai 2012 kl. 09:21 (CEST)

Ja, det er et flott bygg. Ligger lett tilgjengelig fra veien. Jeg var altså i Strømstad på seminar, og la hjemvein om indre deler av Østfold, via Askim. Skal legge ut et gravminne til fra Eidsbergkirka, for en av initiativtakerne til universitetet, en tidlig lokalhistoriker ved navn Jacob Nicolai Wilse. Han burde dere omtale på wikien. Ellers er det høyeste gravminnet ved Eidsberg den av sorenskriver Thoresen, Henrik Ibsens svoger! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. mai 2012 kl. 10:52 (CEST)

Hei. Vi burde hatt en artikkel om Thoresen, men det fins kanskje andre steder på nettet?Trond Nygård (Kallrustad) 23. mai 2012 kl. 11:16 (CEST)

Faren hans, med samme navn, er omtalt, tror jeg, men kanskje ikke junior. Han var altså en avholdt (?) sorenskriver for Rakkestad og Eidsberg. Forbindelsen med Ibsen via søsteren synes jeg er meget interessant. Legger forøvrig ut det bildet av Wilses gravminne snart. Det er den samme Wilse som i Wilses gate i Oslo (ikke fotografen altså). Wikipedia har en god artikkelen om ham. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. mai 2012 kl. 11:18 (CEST)

Jeg hadde et bilde av Wilses gate også, tatt nylig, som jeg legger ut, samt lager en liten artikkel om gaten med bilde av gravminnet i tillegg. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. mai 2012 kl. 11:48 (CEST)

Bogstad gård

Hei Stig Rune,
Jeg syntes du hadde skrevet en såpass god bildetekst til bildet ditt av Bogstad gård, at jeg tok like godt og la det ut som en artikkel om gården. Det står svart på hvitt i historikken at det er ditt arbeid jeg har bygd på :)
Hilsen Aslak Kittelsen 29. mai 2012 kl. 09:53 (CEST)

Hei. Den er grei, det ble en ganske lang bildetekst, ja :-). Jeg tenkte på det selv også, men det er så mye mer man kunne sagt om Bogstad så jeg lot det ligge. Er mye både Oslo- og Norgeshistorie i veggene der. Men nå kan den jo bygges på etterhvert. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 29. mai 2012 kl. 10:14 (CEST)

La til et bilde av vannet sett fra parken også. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 29. mai 2012 kl. 10:21 (CEST)

Fantastisk, den er på bydelsforsida nå :) Aslak Kittelsen 29. mai 2012 kl. 10:52 (CEST)

Bilder av kunstverk

Hei, det diskuteres litt om det er tillatt å laste opp bilder av kunstverk her: Brukerdiskusjon:Marianne_Wiig#Bilder_av_kunstverk. Jeg foreslår at du avventer med å laste opp flere bilder av f.eks. statuer der kunsteren fortsatt har krav på vern om sitt verk. (gjelder i 70 år etter dødsår). Det er altså en forskjell på bildelisens og vern av motivet. Med vennlig hilsen Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2012 kl. 13:35 (CEST)

OK, det får jeg ta til etterretning. Regner med at eksempelet Garborg (en statue fra 1949) og lignende omfattes? Men det må likevel være en gråsone her, vil jeg tro, for et bilde av for eksempel et bymiljø der et kunstverk inngår som et av flere elementer, kan vel neppe være ulovlig? Ellers er det jo knapt nok en sentrumsgate i en norsk by her i landet som kan avfotograferes. Jeg savner en konkret definisjon av hvor denne grensen går, evt rettsavgjørelser omkring emnet. Ellers blir det altså veldig vanskelig å fotografere komplekse miljøer, hvis vi må sjekke dødssår på hver eneste mulige kunstner på hver eneste statue som kan ses på et bilde. Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jun 2012 kl. 14:52 (CEST)
Helt enig med deg angående bymiljøer og det støttes også i teksten:
Kunstverk som er varig «satt opp på eller ved offentlig plass eller ferdselsvei» kan fritt avbildes, så sant kunstverket ikke klart er hovedmotivet og gjengivelsen ikke utnyttes ervervsmessig.

På Wikipedia er det en del løsninger på dette bildeproblemet i artikkelen om Nils Aas. Jeg har dessverre ikke en nøyaktig fasit på hvor grensa går. Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2012 kl. 15:27 (CEST)

OK, takk. Det er forsåvidt klargjørende og helt i orden. Jeg har en håndfull statuebilder der stauene er helt klart hovedmotivet, og de kommer jeg til å slette. Men hvis bildet viser klart mer enn bare statuen eller kunstverket, lar jeg det bli. Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jun 2012 kl. 15:29 (CEST)

Man må holde tunga rett i munnen når det gjelder dette med kunstverk, det er ikke lett. Da jeg var ganske fersk på Wikipedia lastet jeg opp mange bilder av Rolf Nesch`s kunstverk Sildefiske som er montert på veggen inne i Indekshuset. Jeg fikk så hatten passet. Ler.. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 13. jun 2012 kl. 15:40 (CEST)
Jeg tror det er fartstiden til meg og Ofrim på Wikipedia som er problemet her, ikke Stigs bilder. Jeg har nå sett på saken på nytt (kunst på offentlig sted, i artikkelen på om opphavsrett finner man følgende «Hvis avbildningen ikke blir utnyttet ervervsmessig, kan verket godt være hovedmotiv». Wikipedia har et absolutt krav om at alt skal kunne brukes kommersielt, men Lokalwiki trenger ikke å følge dette. Vidar Iversen (Vidariv) 14. jun 2012 kl. 12:48 (CEST)

Den er grei. Uansett greit å tenke litt over det, og ta med litt mer enn bare kunstverket. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. jun 2012 kl. 21:22 (CEST)

Hei! Bare en liten presisering i forlengelsen av Vidars gode oppklaring: Saken er at Lokalhistoriewiki (i motsetning til Wikipedia) godtar alle 6 CC-lisenser, selv om vi (i likhet med Wikipedia) foretrekker den frie lisensen CC-BY-SA. Følgelig: Hvis du for eksempel lisensierer et bilde med CC-BY-NC-SA (der NC står for Non Commercial), er du på den trygge siden - selv om kunstverket skulle være hovedmotiv. Ola Alsvik 18. jun 2012 kl. 14:00 (CEST)

Takk for presiseringen! Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 18. jun 2012 kl. 21:59 (CEST)

Ryde & Berg Orgelbyggeri

Hei og riktig god lørdag! Jeg opprettet artikkelen Ryde & Berg Orgelbyggeri, men oppdaget at &-tegnet ikke fungerte som tittel. Flyttet den derfor og nå ser det ut for meg som det er to artikler. Ler... Kan du kanskje slette den første? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 16. jun 2012 kl. 20:17 (CEST)

Hei. Jeg så på det nå. Jeg tror det er slik det blir når man fortar slike flyttinger, at man sitter igjen med den første også. Det vi kan gjøre er jo å slette begge, og så legger du inn artikkelen helt på nytt, kan det være en ide? Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. jun 2012 kl. 20:20 (CEST)

Hei igjen. Da tror jeg at jeg fikk slettet den første likevel. Du kan jo sjekke om den du vil ha fortsatt virker :-) Hilsen Stig Rune

Ble riktig nå. Takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 16. jun 2012 kl. 20:31 (CEST)

Eidsvoll kirkegård

Hei. Takk for fine bilder fra kirkegården, var særlig glad for gravminnet til Anders Venger! Oppretta i samme slengen kategorien Eidsvoll kirkegård. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 19. jun 2012 kl. 10:52 (CEST)

Ja, jeg stoppet på Eidsvoll på vei til Toten i går. Fint at gravminnet til Anders Venger falt i smak! Ellers er jeg i stuss over gravminnet til Nicolai Wergeland, som angir fødselsår 1779, mens all litteratur sier 1780. Rare greier. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 19. jun 2012 kl. 10:57 (CEST)
Pussig med Wergeland...Ellers ser jeg at de to Venger-sønnene begge ble 90 år gamle, Hans (1901-91) og Johan (1902-92), altså født med ett års mellomrom og døde med ett års mellomrom!Trond Nygård (Kallrustad) 19. jun 2012 kl. 11:30 (CEST)

Hallings gate

Hei. Da fikk jeg brukt bildet ditt av Hallings gate (Oslo); oppretta akkurat en liten artikkel om gata. Kan ikke se at Wikipedia har noen artikkel heller, så her er wikien i førersetet, både når det gjelder tekst og bilde! (Riktignok er mesteparten av teksten basert på Oslo byleksikon, men det er jo ikke digitalt.....).Trond Nygård (Kallrustad) 20. jun 2012 kl. 10:12 (CEST)

Veldig bra. Mye god info der. Er imponert over koblingen til Mads Oppegaard, visste du at han bodde akkurat der så fort :-) ? Stig Rune Pedersen (Stigrp) 20. jun 2012 kl. 10:15 (CEST)
He he...., skreiv en artikkel om Oppegaard for noen uker sia, og festa meg ved gatenavnet Hallings gate, som jeg aldri hadde hørt om før. Så kom bildet ditt av gata, og da var det plutselig veldig relevant å skrive en artikkel. Er sikkert mulig å gjøre flere slike koplinger mellom gater og personer, har gjort noe tilsvarende mellom lærere og lærerskoler, se f.eks. Hamar lærerskole. Trond Nygård (Kallrustad) 20. jun 2012 kl. 10:25 (CEST)

Veldig bra, det er akkurat sånne ting som gjør wiki-arbeidet gøy. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 20. jun 2012 kl. 10:46 (CEST)

Oslo domkirke

Hei! Med fare for å spre diskusjonene... jeg håper du har lest tilføyelsen jeg har skrevet om kistene/sarkofagene i domkirken slik at du ikke drar dit uten å være klar over at de ikke er der. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 20. jun 2012 kl. 13:45 (CEST)

OK, den er grei! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 20. jun 2012 kl. 14:28 (CEST)

1878-grensesteinene mellom Kristiania og Aker

Hei, vil gi honnør for ditt arbeid med artikkelen grensesteinene. Det har blitt en interessant og godt illustrert artikkel. Fint å løfte opp den historien som er rundt oss, men som man kanskje ikke legger merke til i det daglige. Vidar Iversen (Vidariv) 26. jul 2012 kl. 21:41 (CEST)

Takk for hyggelige ord :-) Jakten på grensesteiene har vært spennende. Er ikke alle som er like lette å finne. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 26. jul 2012 kl. 21:58 (CEST)

Jeg slutter meg til de rosende orda. Dette er virkelig et fint tema! --Aslak Kittelsen 27. jul 2012 kl. 11:36 (CEST)

Tusen takk igjen :- --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. jul 2012 kl. 12:41 (CEST))

Hei. Det er Heier jeg har brukt i jakten på steiene så langt. Har ikke funnet bedre kilder. Han angir i underkant av 40 funnede steiner. Det vil si at omtrent halvparten av steiene kan ikke gjøres rede for. Disse er nok brukt i bygninger og som fyllemasse og lignende og kan derfor dukke opp framover. Nr 50 dukket jo opp i branntomten til en gård i Groruddalen for noen år siden. Denne har blitt kalt en feilprodusert dubelett av det lokale historelaget, men jeg finner det også mulig (ja, kanskje mest sannsynlig) at det er originalen, siden det ikke er funnet noen andre nr 50-steiner. Og denne nr 50 ble jo nettopp funnet i et murfundament. Den kan ha blitt fraktet rett oppover fra sin opprinnelig posisjon i Trondheimsveien. I forbindelse med byggingen på Ensjø i disse dager, hadde det forresten vært gøy og fulgt med på om noen steiner kunne dukke opp igjen der. Er det andre som kan kjenne til flere steiner enn de Heier har funnet, tro? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 11:21 (CEST)

Det er vel ikke mange som har kjennskap til dette. Oslo byleksikon (1938) skriver om stein nr. 24 på Ekebergfjellet. Kanskje den går å finne? Vidar Iversen (Vidariv) 16. aug 2012 kl. 11:36 (CEST)

Spennende, hvor i Oslo byleksikon 1938 står det? Det er jo ellers noen byggegrensesteiner der ute, noen få. Har ikke begynt på dem ennå. Men jeg har som mål å finne, og ta bilder av, alle de kjente 1878-grensesteiene, i hvertfall. Så få vi se om det dukker opp noen vi ikke vet om i dag :-). Men det må jeg si, særlig i starten, ved Ekebergskrenten, er noen av steinene veldig utilgjengelige, så jeg tror ikke det er så veldig mange som gidder å lete etter dem :-)--Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 11:40 (CEST)

Hei. Jeg var i selskap på Nordstrand i sommer, og der var det jammen en sten hagen. Tror du det kan være en av dine manglende stener? Husker naturligvis ikke noe videre om hvordan den så ut. --Vennlig hilsen Marthe Glad 16. aug 2012 kl. 12:39 (CEST)

Hei. Det spørs hvor på Nordstrand, for bygrensen gikk ved Sjømannsskolen og opp i retning Vålerenga. Det kan dreie seg om en byggegrensestein, for der gikk grensen 1/8 mil inn i Aker herred. Det kan jo også faktisk være en 1878-grensestein som er flyttet på. Mange muligheter. Husker du adressen? HIlsen--Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 12:45 (CEST)
HUsker ikke adressa, men har nå spurt etter den, så sier jeg fra når jeg har fått svar. --Vennlig hilsen Marthe Glad 16. aug 2012 kl. 13:06 (CEST)

Takk, takk, spennende :-)

  • Ser at Knut Olborg har vært opptatt av dette, det var et oppslag i Aftenposten i 25. november 1997. Kopi kan fremskaffes. Vidar Iversen (Vidariv) 16. aug 2012 kl. 13:54 (CEST)

Takk, da kan jeg sjekke Aftenposten 15/11 97, har tilgang. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 13:56 (CEST)

F1

Hei. Da er billøpulykka på Gardermoen i 1949 merka med F1. Artikkelen ligger nå på forsida til Ullensaker kommune.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2012 kl. 10:13 (CEST)

Takk, det var artig! Akkurat den artikkele tror jeg vi er alene om, der er Aftenposten og to gravminner eneste kilder :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. aug 2012 kl. 10:16 (CEST)

Lørenskog

God morgen. Flott at vi fikk en illustrasjon til Halfdan Kjerulfs vei i Lørenskog. Det er mange gode artikler om romeriksbygda på wikien, men en god del mangler bilde.--Trond Nygård (Kallrustad) 14. sep 2012 kl. 08:45 (CEST)

Ja, mens jeg jobbet med artikkelen om Halfdan Kjerulfs plass, kom jeg over artikkelen om veien i Lørenskog, og kom på at jeg skulle sette inn bildet av gravminnet som jeg hadde fra tidligere. Jeg legger jo vekt på å pynte artikler med bilder, da blir de lettere tilgjengelig og lettere å lese. Bildet skal egentig brukes i en artikkel om komponisten selv, på et senere tidspunkt. La du forresten merke til (eller visst du) at Hafdan Kjerulfs plass er en "Brudeferden i Haranger"-plass, hvor alle fire kunstnere har noe med dette nasjonale motivet og gjøre (Kjerulf, A. Munch, Tidemand og Gude)? Synes det var litt artig. Og plassen ligger også bare 50 meter fra Rikard Nordraaks barndomshjem, så her er det mye nasjonalromantikk på et lite område :-). --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. sep 2012 kl. 09:59 (CEST)

Hurum

Hei igjen. Da har jeg gått kjapt gjennom artikkelen om Gerd Vold Hurum, som jeg synes er svært god, og derfor har fått F2-merke. Ukas artikkel om fire uker, da går forhåpentlig Kon-Tiki på kino fortsatt, så artikkelen framstår som aktuell. Fint også med Asker kirke/kirkegård, også disse svært aktuelle.--Trond Nygård (Kallrustad) 24. sep 2012 kl. 09:55 (CEST)

Tusen takk for det, det var gøy! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 24. sep 2012 kl. 09:56 (CEST)

Tranen og Dampen

Hei Marthe og Stig Rune. Jeg ser et stort potensiale for å lenke to artiklene til hverandre: Tranen (Oslo) og Christiania Dampkjøkken. Begrepa folkekjøkken og folkerestaurant er fellestrekk, og kanskje trenger vi generelle artikler om disse formene for serveringssteder også. Men først vil vel Marthe skrive ferdig sin lovende artikkel om Dampen! Ønsker dere ei fin helg. --Trond Nygård (Kallrustad) 12. okt 2012 kl. 11:33 (CEST)

Jeg har lenge tenkt på å skrive om Kristiania folkekjøkken, som var en kjede av billige men gode kafeer, hvorav Tranen var nr 8. Artig å se sammenhenger med dampkjøkkenet, som vel var en konkurrent. Folkerestaurantene ble startet av bryggeriene. Jeg har faktisk en original aksje fra 1918 som det også er bilde av ute på wikien. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 12. okt 2012 kl. 12:23 (CEST)

Hei. Artig hvis det blir en artikkel om Kristiania folkekjøkken! Ellers har jeg gjort bildene i Aker herred like store; det var det du ønska? Bare gjør om hvis noe fortsatt ser rart ut.--Trond Nygård (Kallrustad) 17. okt 2012 kl. 09:53 (CEST)

Det ble bra! Ja, folkekjøkkenet står på lista. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 17. okt 2012 kl. 10:11 (CEST)

Bildeopplastinger

Hei, jeg foreslår at vi følger de lisensene som ligger på Digital Museum, i stedet for å sette PD-mal på alle bilder derfra. Jeg har endret på to bilder nå. Vidar Iversen (Vidariv) 28. okt 2012 kl. 11:50 (CET)

OK, fint at du passer på. Da skal jeg gjøre det framover. Var usikker på dette. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 28. okt 2012 kl. 11:56 (CET)

Oppfølgingsspørsmål: Gjelder dette alle bilder fra Oslo byarkiv, eller alle fra Digitalt Museum som sådan (som har 3.0-lisens)? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 28. okt 2012 kl. 11:58 (CET)

Jeg har ikke noen fasit på dette. Jeg ser at der varierer litt fra museum til museum, og fra samling til samling. Noe er CC-NC-ND, CC-BY-SA og noe er frigitt. PD-malen er litt amerikansk, jeg foretrekker denne på gamle bilder {{enerettforeldetfoto}}. Vidar Iversen (Vidariv) 2. nov 2012 kl. 11:29 (CET)

OK, takk skal du ha. Skal prøve å manøverere. Hva forresten med faksimiler av gamle avisutklipp, som jeg har noen av, der har jeg satt PD. Er det OK, tror du? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. nov 2012 kl. 12:20 (CET)

Sundt

Hei. Fin artikkel om Andreas Sundt! Tok meg den frihet å utvide artikkelen litt, basert på de kildene jeg fant på nettet. Går sikkert an å finne mer også, men rekker ikke mer før helga. Artig hvis du får tatt noen bilder fra Lakkegata.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. nov 2012 kl. 11:14 (CET)

Andreas Sundt hadde jeg ikke hørt om før jeg begynte å nøste i ham på bakgrunn av gravminnet. Han har ikke artikler på snl eller wikipedia, ser det ut til. Men han var en spennende type, og jeg skal få på plass bilder fra Lakkegata etterhvert, der fabrikken var. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. nov 2012 kl. 12:22 (CET)

Bilde nummer 20 000 - Gratulerer!

Hei Stig Rune! Det var du som fikk æren av å laste opp bilde nummer 20 000 i wikien. Gratulerer så mye! :) Du har jo lastet opp en solid samling bilder, så det var ekstra hyggelig at det var du som passerte denne milepælen. Du har bidratt vesentlig til at antall bilder er blitt doblet på under to år (vi passerte 10 000 den 13. januar 2011). Det vanker nok en liten overraskelse fra NLI i kjølvannet av dette. :) --Marianne Wiig 10. des 2012 kl. 11:32 (CET)

Tusen takk for hyggelig hilsen, Marianne! Veldig gøy å få æren av å runde 20.000-merket! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 10. des 2012 kl. 15:49 (CET)

Henger meg på gratulasjonen. Jeg vil også gi ros for din bildebruk med å hente portretter fra Oslobilder/Digitaltmuseum og bruke de sammen med egne fotografier. Vidar Iversen (Vidariv) 14. des 2012 kl. 08:40 (CET)

Takk for hyggelige ord, Vidar. Det med bildene har jeg jo lært av deg og Trond :-) Fungerer bra, synes jeg. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. des 2012 kl. 12:25 (CET)

Christian Emil Stoud Platou

Hei. Dette var en fin biografi, som jeg dumpa over først i dag, i høve den nye kategorien Jernbanefolk. Belønna den med F2. La også til noen opplysninger fra Norsk biografisk leksikon (1952). Ser at artikkelen ble skrevet om kvelden den 23. desember, noe som vel er årsaken til at jeg ikke umiddelbart leste den....Trur vi da satt slitne i sofaen etter å ha børi ved og pynte fuggelbænn. Men det er bra at jula tok slutt, og at en så god artikkel ble "oppdaga". Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 21. feb 2013 kl. 11:23 (CET)

Deter fint :-) Jeg ser ikke bort fra at også andre artikler fra julehelga fra min side kan være av interesse.... Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 21. feb 2013 kl. 11:55 (CET)

Dugnadsvilje

Hei. Moro at du har oppdaga artikkelen Majorstuveien og kategorien Kornsiloer. Så at Hans hadde lasta opp to bilder av siloen i Verdal, og da kom jeg på at vi hadde andre fotografier av den samme bygningstypen. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) 22. feb 2013 kl. 13:24 (CET)

Ja, må jo følge med (og følge opp) :-) Jeg kan sikkert fylle ut med en del bilder fra Majorstuveien etterhvert. Artig med siloene, jo særere jo bedre! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 22. feb 2013 kl. 13:48 (CET)

Politimestre

Legger dette over hit så du ser svaret, for jeg sletter den kategorien. Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 10:57 (CET)

Hei. Jeg blir litt forvirret av disse politkategoriene, kunne de vært samlet? Nå har vi kategorier som "Pollisjefer", "Polititjenestemenn" og "Politi", og jeg har lagt litt i hver av dem, tror jeg :-) Nå som lensmenn også er vanlige politjenestemann/sjefer, blir det ytterligere forvirrende. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mar 2013 kl. 10:42 (CET)

Jeg skal gå over dem og slå sammen. Det må tenkes litt gjennom, det er litt vanskelig fordi det er noen historiske titler og noen nåværende. Historiske lensmenn bør nok ligge i egen kategori, fordi de tidligere ikke var polititjenestemenn, men kommunale funksjonærer. Det hele er forvirrende i seg selv... Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 10:54 (CET)
Takk for svar. Ja, lensmenn er litt spesielle. Du har helt rett, historisk sett må de ha egne kategorier, men i dag er de politfolk som alle andre ihvertfall. Jeg har selv en onkel som har vært lensmann og som i dag er politistasjonssjef på Kongsberg :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mar 2013 kl. 11:08 (CET)
Vi kan lage en tidsgrense for når vi slutter å kategorisere folk som lensmenn. Det som fortsatt gjør det litt forvirrende er at en bit av lensmannsrollen, namsmannsembetet, fortsatt er bevart mens resten har blitt innlemma fullt ut i politiet. Dermed sitter en del tidligere lensmenn som nå er politifunksjonærer på ulike nivåer nå i en vanlig politijobb i et vanlig politidistrikt, samtidig som de er namsmenn i det opprinnelige lensmannsdistriktet. Det trenger vi ikke å tenke på når vi skal kategorisere, men det fører til at det er vanskelig å vite hvordan man skal omtale folk. I tillegg er det slik at noen ble stasjonssjefer (som din onkel), men i en del tilfeller har det også vært nedleggelser av flee lensmannskontorer slik at de i stedet måtte bli avdelingsledere i politidistriktet eller få andre tilbud på rett nivå i herarkiet, så noen automatikk kan det ikke være i hva vi gjør med dem; hver enkelt må sjekkes. Jeg sletta i første omgang kategorien politimestre, og skal forsøke å få oversikt i løpet av de neste dagene for å finne noen løsninger som fungerer i praksis og er rimelig i overensstemmelse med virkeligheten. Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 12:46 (CET)
Det er bra, blir fint å få ryddet opp i dette. Det er vel også slik at politimestrene fortsatt er embetsmann (dog på åremål), slik at en kategori som "Polititjenestemenn" ikke ville ha omfattet disse, jeg vet ikke? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mar 2013 kl. 12:57 (CET)
Det er noe av det jeg tenkte jeg skulle finne ut av. Skal lese gjennom noen dokumenter på Justisdepartementets sider, de har noen St.prp. og NOU der som forklarer ting. Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 13:08 (CET)

Eidsberg kirke og kirkegård

Hei. Dette er en utmerket artikkel, som fortjener F1. Før jeg begynner med "onlyinclude" og annen tilpassing, lurte jeg på om du kunne flytte noen av bildene til et galleri. Ser at de ble litt store for artikkelen etter at standardstørrelsen på bilder ble økt. Oppdaga forresten at lærer Knut Magnusson Frøyset er gravlagt her! --Trond Nygård (Kallrustad) 12. mar 2013 kl. 09:48 (CET)

Hei. Har har jeg lagd galleri. Beholdt to store bilder, fungerer det? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 12. mar 2013 kl. 12:08 (CET)

Wilhelm Wangensten

Hei. Da fikk jeg tid til å se litt nærmere på Wilhelm Wangensten. Han var ganske riktig født i Vestre Toten, fant han i kirkeboka for 1884. Men han var nok et uønska barn da han kom, foreldrene var ugifte, og Wilhelm var farens andre leiermål.....Men det gikk jo bra til slutt, muligens med hjelp av den rike farfaren Ole Øye, gardbruker på Eina. Han er nevnt i Totens bygdebok, se lenke til NB Digital.

Begynner å bli en del av disse urbane totningene på wikien nå. Kanskje vi skal opprette en portal for dem....Spørs bare om vi får revygjengen på Kapp på nakken hvis vi bruker navnet Urbane totninger, for dette er en merkevare som drar inn haugevis med kroner hver sommer. Norges største sommershow etter hvert. Du burde bli med og se på.--Trond Nygård (Kallrustad) 14. mar 2013 kl. 14:08 (CET)

Hadde vært artig å blitt med på Urbane Totninger en gang. Jeg har forøvrig vært publikum på "20 spørsmål" i Studio 19 på Marienlyst et par ganger, der Gustav Nilsen har vært paneldektaker. Han er vel blant de urbane totningene fortsatt? Ellers kan du jo kalle dette for "Totninger som innvandret til byene", "Totninger i hovedstaden" eller noe sånn? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. mar 2013 kl. 15:40 (CET)

Skreiberg og faren

Hei. Da har jeg skrevet en artikkel om Karl Nestor Nilsen, faren til Konrad Skreiberg. Han er interessant i seg sjøl, p.g.a. et ganske omfattende "konglomerat" av forretninger og eiendommer i Skreia-området. Nilsen var blant annet den første som kjøpte tomt i den vordende stasjonsbyen Skreia. All ære til deg, som gjennom artikkelen om sønnen satte meg på sporet av Karl N. Nilsen.--Trond Nygård (Kallrustad) 12. apr 2013 kl. 12:34 (CEST)

Kjempeartig! Gøy når det ene fører til det andre! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 12. apr 2013 kl. 14:05 (CEST)

Gratulerer!

Gratulerer med opplasting av bilde nr. 25 000 - og fortsett som du stevner! Chris Nyborg 19. apr 2013 kl. 13:12 (CEST) (på vegne av alle på NLI)

Tusen takk for hyggelig melding! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 19. apr 2013 kl. 13:25 (CEST)

Drabløs

God dag. Vel hjemme igjen? Ser at du har tatt mange bilder fra Gamle Aker kirkegård. Du har vel ikke vært borti skuespilleren og teatersjefen Edvard Drabløs, som skal være gravlagt her? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 10. mai 2013 kl. 10:32 (CEST)

Hei. Det er faktisk jeg som skrev inn i artikkel at Drabløs ligger på Gamle Aker, jeg fant ham i listene. Så jeg planlegger å dra dit til helga for å ta bilde av gravminnet. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 10. mai 2013 kl. 10:36 (CEST)
Status lørdag 11. mai: Drabløs' gravminne er funnet og avfotografert, bilde lagt til artikkelen om ham! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 11. mai 2013 kl. 17:24 (CEST)
Takk for bilde og ettermæle! Artikkelen er nå funnet verdig til F2. Fint samarbeidsprosjekt mellom flere wikianere.--Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2013 kl. 11:29 (CEST)
Ja, artig med slike samarbeid, ble en bra artikkel :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 24. mai 2013 kl. 12:37 (CEST)

Digitalt museum

Hei. Du er vel en av dem som henter bilder fra Digitalt museum noen ganger? Nå har vi muligheten til å lenke til wikiartikler fra dette nettstedet. Jeg har nå blant annet satt inn lenke fra bildet av Konrad Skreiberg til din utmerka artikkel om han på wikien. Dette har du adgang til å gjøre sjøl også, det er en fin mulighet til å markedsføre artiklene våre. Vi høres! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2013 kl. 11:41 (CEST)

Noterer meg dette jeg også. Vidar Iversen (Vidariv) 7. jun 2013 kl. 12:35 (CEST)
Flott, Vidar! Skulle ha skrevet det på brukersida di også, men jeg hadde fått det for meg at du alt hadde begynt med slik lenking...--Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2013 kl. 12:39 (CEST)
Takk for tips, det er jo kjempebra! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 7. jun 2013 kl. 16:48 (CEST)

Artikkeltips

Hei, dersom det utrolige skulle skje at du går tom for ideer har jeg begynt å lage noen lister basert på de gratis turkarta som Oslo kommune deler ut. Det er fire turkart (og to sykkelkart), som ramser opp en god del severdigheter. Det er jo ting folk vil ønske å se, og da kan det være lurt å ha informasjon om dem, ettersom en del sikkert vil søke på nettet. Lista (som i skrivende stund dekker to av karta) ligger på Bruker:Cnyborg/Osloturer. Chris Nyborg 27. jun 2013 kl. 13:34 (CEST)

Takk, godt forslag! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. jun 2013 kl. 13:39 (CEST)

Hjelpeliste for bilder i Oslo-artikler

Jeg har oppretta Bruker:Cnyborg/Osloartikler uten bilder, ei liste over Oslo-artikler der bildeinnleggingsmalen {{thumb}} ikke er brukt. Det blir feilutslag der bilde er lagt inn uten den malen (i de aller fleste tilfeller bør de da uansett legges om til bruk av mal), og den sier jo ingenting om kvaliteten med tanke på relevans eller fotokvalitet, men jeg tror det kan være ei interessant arbeidsliste. Mye av dette bør det ved hjelp av snedig ruteplanlegging og bruk av oslobilder for historiske fotografier kunne gå an å fikse. Chris Nyborg 26. jul 2013 kl. 21:04 (CEST)

Det er bra, god arbeidsliste. Var akkurat inne og gjorde om et lite bilde til thumb. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 26. jul 2013 kl. 21:05 (CEST)

Blokkering

Hei. Fint at du blokkerte den nye "morsomme" brukeren her om dagen. Ha ei fin helg! --Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2013 kl. 10:57 (CEST)

Ja, må passe på litt :-) Var forøvrig en tur innom Hof og Eidsfoss i går, et flott jernverksted ("Norges minste by" med fire gater, hovedgård og kirke), se bilder og kommende artikler! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. aug 2013 kl. 11:04 (CEST)