Brukersamtale:Rool

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 15 februar av Kallrustad i emnet Bryggeslengen
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Rool! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Rool! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

--

Hei Rool, så morsomt med nok en Larviking og Telemarking her inne. Om det er noe du lurer på, er det bare å spørre! Vennlig hilsen Marthe Glad 16. mar 2011 kl. 09:41 (CET)


Fine bilder

Hei Roy. Mange gode bilder fra Skiringsalsgata. Har lagt på noen kategorier, slik at de skal bli lette å finne igjen for f.eks. lokalhistorikere med interesse for Bydel Torstrand. Lurer samtidig på om du neste gang du laster opp bilder kan gi dem beskrivende navn, som Skiringsalsgata 5.jpg. Vennlig hilsen Trond Nygård (Kallrustad) 19. sep 2011 kl. 10:04 (CEST)

Hei Roy Olsen. Helt enig med Trond/Kallrustad her, jeg synes det er mange gode bilder og fine artikler om gater i bydel Torstrand. Jeg bet meg merke i enkelte ting, blant annet at f.eks. Anders Hatlos barndomshjem i Skiringsalsgata 54 ikke har noe bilde, hvis du får tatt et bilde av det huset er det et flott tilskudd til en allerede fin artikkel. jeg så også at Stavtrullærgår'n beskrives som nummer 18 i egen artikkel, men som nummer 15 i artikkelen om Helgesens gate. Hadde vært fint å få det til å stemme overens!
Vær ellers ikke redd for å skrive mer om husene, f.eks. byggeår dersom du vet det. Fortsett med det gode arbeidet! Aslak Kittelsen 22. sep 2011 kl. 15:16 (CEST)

Hei Aslak Kittelsen. Det er ikke jeg som har lagt inn bildet "Helgesens gate 18 (Larvik)|Stavtrullærgår'n", men Morten Bakkeli. Det er nr. 18 som er riktig. Jeg har bilde av det riktige nr. 15, men har ikke gjort noe med feilen. Skal se hva jeg får gjort. Tror det er ham som opprettet den tomme med Skiringsalsgata 54 også, men det huset glemte jeg dessverre å ta bilde av da jeg var på plassen. Tar det neste gang jeg er i Larvik.
Jeg vet ikke om dette er måten å samtale på, å skrive inn i "redigermodus", men jeg er ikke noe flink med dette, så jeg prøver. Fant ingen annen mulighet til å skrive svar. Roy

Hei Roy, dette er aldeles riktig måte å samtale på! Ta også en titt på tastene over redigeringsfeltet, det er blant annet en tast der (nr. 8 fra venstre) som gjør at du kan legge ved signatur med dato. Vi ansatte bruker denne hele tida, og synes den er veldig praktisk. Nøl ellers ikke med å huke tak i meg eller noen av de andre hvis det er noe du lurer på!
Beklager at jeg i farta trodde det var du som hadde lagt inn Stavtrullærgår'n, det er kjempefint hvis du ordner noe angående det. Vennlig hilsen Aslak Kittelsen 22. sep 2011 kl. 16:01 (CEST)

Ok, den er grei.Roy Olsen (Rool) 22. sep 2011 kl. 16:10 (CEST)

Dronningens gate

Hei, og velkommen.

Dronningens gate (Larvik) finnes allerede. Du burde kanskje flytte all informasjon dit, og så kan vi bruke Dronningens gate som pekerside til Dronningens gate i Oslo, Larvik o.s.v.

Jeg arbeider forresten med gater, jeg også. Liste over gater i Mosjøen

--- Aaemn784 [] 24. sep 2011 kl. 19:52 (CEST)

Aaemn784: Jeg så ei side som heter Dronningens gate (Larvik), men den ser ikke ut som de andre gatesidene jeg har sett, så jeg trodde det var noe annet. Den manglet mesteparten av beskrivelsen (fra - til) og inneholdt kun ei liste over 11 eiendommer, hvorav 10 med bilder. Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle få tilpasset denne sida til adresser i tabell, så jeg forsøkte å opprette en ny side for Dronningens gate med tabell og innlemme de gamle filnavnene. Bildene til Morten Bakkeli dukket da opp på min versjon. Jeg skjønner nå at det er feil metode. Jeg er ganske uerfaren med dette wiki-systemet. Jeg hadde bare så mange larviksbilder jeg ville laste opp. Jeg har dessverre ikke peiling på hvordan jeg flytter noe fra en side til en annen, og her må jo også poenget være å ikke slette noe på den gamle siden. Det er bare så vidt jeg har kunnskap nok til å opprette eller utvide gatesider i tabellform og laste opp bilder. Jeg ser to løsninger på problemet: 1: Jeg legger inn de siste 5-6 bildene fra Dronningens gate jeg har der hvor jeg holder på, og noen andre som mestrer det flytter det over, eller 2: En administrator sletter hele den siden jeg opprettet. Heretter skal jeg bare legge inn bilder der hvor det allerede finnes gateside i tabellform, og der hvor det garantert ikke finnes noe om gata fra før og jeg kan opprette ny side. Beklager eventuelt bryderi.Roy Olsen (Rool) 24. sep 2011 kl. 22:01 (CEST)

Glem det. Det ordner seg.Roy Olsen (Rool) 26. sep 2011 kl. 22:41 (CEST)

Schleppegrells gate

Hei, og takk for flotte bilder! Jeg tok meg den friheten å flytte artikkelen fra "Scleppegrells gate" til "Schleppegrells gate (Larvik)". Dette for at vi skal kunne skille mellom gata i Larvik og gata i Oslo. Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 27. sep 2011 kl. 11:30 (CEST)

Takk. Jeg gjør nok noen nybegynnertabber, så det er fint å ha noen som rydder opp og sier ifra. :)Roy Olsen (Rool) 27. sep 2011 kl. 13:37 (CEST)
Det er slett ikke greitt å skulle gjette seg til konvensjonene i begynnelsen, - vit at det bare er å si fra om det er noe du lurer på, så hjelper vi til. Vennlig hilsen Marthe Glad 30. sep 2011 kl. 09:30 (CEST)

Ang telefon

 • Bilder og artikler-side er satt inn på forsida di. Bare å endre i målform om min måte å skrive på ikke passer for deg, såklart,
 • Har sendt epost til Olve om metadataspørsmålet ditt, - håper han vet om en smart måte å få fiksa opp i angloismen.
 • Setter igang med slettelista nå. Vennlig hilsen Marthe Glad 10. okt 2011 kl. 14:24 (CEST)
Hei igjen Roy. Da har jeg tatt en stor slettesjau. Skal jeg ta disse også?:
  • Larvik Strandgata 30b.jpg (kommafeil)
  • Reipbanegata 28.jpg
  • Reipbanegata 29.jpg
  • Reipbanegata 32.jpg
  • Reipbanegata 36.jpg
  • Torstrands torg 04.jpg
  • Torstrands torg 05.jpg
  • Torstrands torg 06.jpg
  • Torstrands torg 07.jpg

De er ikke dubletter, men følger ikke det nye systemet ditt. Håper at det er blitt mer oversiktlig for deg nå. Det er bare å si fra neste gang vi skal ordne opp i noe, - beklager at du måtte mase på meg denne gangen. Vennlig hilsen Marthe Glad 10. okt 2011 kl. 14:57 (CEST)

Ja, ta dem også, så laster jeg dem opp igjen i løpet av dagen. Takk skal du ha!Roy Olsen (Rool) 10. okt 2011 kl. 15:05 (CEST)
Bare hyggelig! Da er de også sletta. Lykke til videre med wikijobbinga, og om det blir noen nye skrivefeildubletter og slikt skal vi få sletta dem også i en fei. Vennlig hilsen Marthe Glad 10. okt 2011 kl. 15:14 (CEST)

Flytting

Hei Roy. Ser ut som om du klarte flyttinga fint (Danneskjolds gate). Gjorde bare ei lita retting her, da jeg også i den skjulte tittelen (helt først i artikkelen) fjerna parentesvarianten.Trond Nygård (Kallrustad) 18. okt 2011 kl. 13:36 (CEST)

Ja, jeg så det, så jeg har fulgt opp med Hallestredet. Prøver meg litt fram, og det ser forholdsvis uproblematisk ut.
Ahlefeldts gate burde også få fjernet "(Larvik)" i tittel, men her er det linket til flere artikler, så det er muligens noe mer avansert til at jeg burde fomle med det...? Roy Olsen (Rool) 18. okt 2011 kl. 15:05 (CEST)


Colin Archers gate

Hei Roy. Jeg ser at artikkelen din om Colin Archers gate ikke ligger i noen bydels-kategori, og at iallfall ett av bildene (det av kirka) ligger i kategori "Bydel ?". Hvis du hadde kunnet finne ut av hvilken bydel gata/kirka ligger i, hadde det vært veldig fint. Fortsett ellers det gode arbeidet ditt! Hilsen Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 15:47 (CEST)

Nå var det ikke jeg, men Morten Bakkeli som opprettet denne artikkelen. Jeg har bare føyd til to bilder i to omganger. Denne gata ligger i en typisk gråsone mellom bydelene Torstrand og Hovedbyen, og det er nok derfor Bakkeli har valgt å ikke sette den i noen bydelskategori. Har tenkt litt over dette og kommet fram til at, siden gatas start og ende grenser til de to torstrandsgatene Dronningens gate og Hospitalgata, vil det være akseptabelt å legge den til bydel Torstrand. Noen vil sikkert protestere, men jeg finner i farta ikke noe godt argument for å legge den til Hovedbyen. Jeg tar derfor sjansen og legger Colin Archers gate til bydel Torstrand. Roy Olsen (Rool) 28. okt 2011 kl. 17:23 (CEST)
Roy, du må virkelig unnskylde. Det er veldig fint at du ordner opp i det. Si ellers ifra om det er noe jeg kan gjøre for deg. Mvh. Aslak Kittelsen 3. nov 2011 kl. 09:25 (CET)
Snakket med Thorleif Krøgli ved Kartseksjonen i Larvik kommune, og han var enig i å la Colin Archers gate tilhøre bydel Torstrand. Roy Olsen (Rool) 3. nov 2011 kl. 15:25 (CET)
Nå har jeg vært inne og kikket i «Digitalarkivet.no Skannede tinglysningsdokumenter Panteregister», og der ser jeg at Colin Archers gate står oppført i protokollen til «Laurvig» og «Byen» og da menes nok det som i dag kalles Hovedbyen, så da er vel det å anse som riktig.Roy Olsen (Rool) 10. nov 2011 kl. 13:46 (CET)


Administrator

Hei Roy! Velkommen som administrator! Nå får du friere tøyler til å strukturere Larvik-materialet. Gjennom innføringsartikkelen om administratorenes oppgaver kan du orientere deg litt om mulighetene. Marianne Wiig 17. nov 2011 kl. 11:14 (CET)

Glassverktunet

Hei Roy. har også Glassverktunet navn etter Larvik Glassverk, jf. Glassverksgata? For meg som utenforstående kan det høres ut som om tunet er bygd der sjølve glassverket sto?Trond Nygård (Kallrustad) 6. des 2011 kl. 14:05 (CET)

Ja, det stemmer, her lå (mesteparten av) glassverket (1872-1926). Etter nedleggelsen holdt Norsk Soyamelfabrikk til her fra 1933 og til tampen på 1970-tallet. Glassverktunet har også navnet Peter Wessel-kvarteret, men hvorfor det har to navn vet jeg ikke. Alle bygningene her har fått egne navn.
Fint å få det bekrefta! Kan du som lokalkjent føye til disse opplysningene under Glassverktunet?Trond Nygård (Kallrustad) 6. des 2011 kl. 15:05 (CET)
Jeg skal ta det ved første anledning. Må prøve å få tak i noen flere opplysninger.Roy Olsen (Rool) 7. des 2011 kl. 11:56 (CET)
Det er jo forlengst gjort. Glemte å nevne det her. Roy Olsen (Rool) 20. feb 2012 kl. 14:04 (CET)

Vestregata 20

Hei Roy,
jeg kom over en gammel artikkel av Morten Bakkeli: Vestregata 20 (Larvik). Er dette samme gate som Vestregata (Larvik) du nylig skrev artikkel om? Mvh. Aslak Kittelsen 9. mar 2012 kl. 10:58 (CET)

Ja, det er samme gate.Roy Olsen (Rool) 9. mar 2012 kl. 23:50 (CET)

Verket

Hei Roy. Flott at du også har lasta opp så mange fine bilder fra Moss (Verket). Går ut fra at gatenavnet har sammenheng med Moss jernverk, men som lite lokalkjent i østfoldbyen ønsker jeg en bekreftelse fra deg før jeg lenker de to artiklene sammen. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 19. mar 2012 kl. 11:28 (CET)

Hei. Ja, det er samme sted, og det er vel der cellulosefabrikken ligger i dag?
Verket 1-26: Dette her er egentlig ei nøtt! Jeg har vært noen ganger i denne veien i Moss fordi jeg finner bebyggelsen spennende, og fotogen. Den er dessuten ikke på noen som helst måte "restaurert i hjæl", heller preget av naturlig forfall på grensa til det forsvarlige. Sånn var det i hvert fall sist jeg var der i 2007. Selv om jeg vet veldig lite om bebyggelsen, valgte jeg å legge ut bildene rett og slett fordi jeg hadde dem, og synes det var morsomt å dele dem med andre. Det er mulig disse arbeiderboligene og administrasjonsbygningen tilhører cellulosefabrikken som i dag heter Peterson (...et eller annet).
Det har vært veldig vanskelig å finne ut hva som er riktig veibenevnelse her, og noe fasit har jeg ikke funnet.
La oss se på nettbaserte karttjenester (som vel alle bygger på data fra Statens kartverk):
kart.finn.no: Søk på "Verket, Moss" bringer oss til rett sted på kartet, men veien heter "Moss Verk".
Søk på "Moss Verk, Moss" gir et annet søkeresultat og bringer oss til adressene 1, 1x, 3, 30 og 32 som stort sett ligger inne på industriområdet til Peterson og har ingen ting med veien å gjøre.
kart.gulesider.no gir samme resultat som over.
maps.google.no: Søk på "Verket, Moss" bringer oss til rett sted på kartet, og veien heter "Verket". "Moss verk" er her en veistubb som går vestover ved nr. 7 A, mens det på hushjørnet der står et gammelt gateskilt med "Halløkka"!
kart.statkart.no gir et litt annet søkeresultat: Her går adressene bare fra 1-18, men samtlige husnumre peker til én og samme bygning, nemlig den som på de andre kartene er benevnt nr. 26, og som ligger i enden av en sidevei, lengst unna veien Verket!
Statkart viser også til Verket boligfelt som ligger nord for veien Verket/Moss Verk og har ikke noe med denne å gjøre, bortsett fra sannsynligvis felles navneoprinnelse.
Det henger gateskilt i hver ende av veien med "Moss Verk".
Forvirrende?
Jeg måtte velge om jeg skulle kalle artikkelen Verket eller Moss Verk, og valgte det første, siden det var det som førte til riktig treff i kart. Som sagt ledet søk på "Moss Verk" til andre steder.
Her må løsningen være å hanke inn eksperter på Moss' lokalhistorie. Jeg kan dessverre ikke bidra mer til oppklaring, men jeg synes det var for galt å ikke legge ut bildene p.g.a manglende info. Tekst og overskrift kan jo forholdsvis enkelt justeres når mer fakta kommer på bordet.
Mulig dette problemet burde vært delt på diskusjonsforumet så flere kunne ha mulighet for å uttale seg? Hva tror du? Roy Olsen (Rool) 19. mar 2012 kl. 14:08 (CET)
Hei. Kompliserte greier dette, når gateskilta ikke stemmer overens med adressene du fant på kartene. Søkte sjøl på 1881.no og fikk treff på Verket, en hel haug med firmaer hadde adresse Verket 22. Inntil videre stemmer jeg for at vi beholder dette navnet. Vi skal ha et møte på NLI i morra, og da kan jeg ta opp saken der.Trond Nygård (Kallrustad) 20. mar 2012 kl. 09:00 (CET)

Kirkegata

Hei Roy. Nok en fin gateartikkel fra deg. Lurte bare på hvilken kirke denne gata er oppkalt etter. Kunne du ha føyd til en setning om navnebakgrunnen? Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 27. apr 2012 kl. 10:20 (CEST)

Det kunne jeg nok ha gjort, men jeg føler jeg ikke vet nok om navnebakgrunnen. Det kan jo bare skrives at «Gata har navn etter Langestrand kirke», men problemet er at jeg ikke vet noe om hvor gammelt navnet er. Nåværende kirke (Kirkegata 25), ligger ved det som nå er øvre del av gata, men tidligere har det vært to kirker til, den ene bygd på 1600-tallet, og den andre av Gyldenløve omkring 1700. Disse to skal ha ligget et sted ved gatas nedre ende. Dette er ei veldig gammel gate som skal ha vært en del av den første kjøreveien til Helgeroa fra 1680-tallet, og som fortsatte innover i det som i dag er Fritzøepark landskapsvernområde, men jeg vet ikke om også denne delen, som nå heter Rosendal, het Kirkegata før. Jeg vet heller ikke om gata kan ha hatt noe annet navn i tidligere tider, før siste kirken ble bygd i 1818.
Jeg synes det er vesentlig å få fram hvilken kirke som har gitt navn til gata, og der står jeg altså fast. Jeg er ikke lokalhistoriker og har svært begrenset kunnskap om dette gamle. Har forsøkt å finne ut av det i de oppslagsverk jeg har, og ved nettsøk, men har funnet lite eller ingen ting om dette. Roy Olsen (Rool) 27. apr 2012 kl. 13:57 (CEST)
Hei. Da kan vi avvente navnebakgrunnen til vi får sikrere kilder. Trond Nygård (Kallrustad) 27. apr 2012 kl. 14:25 (CEST)

Tilstøtende gater

Jeg ser at enkelte gater har fått tilføyelsen «tilstøtende» etter den korte beskrivelsen som innleder gateartiklene. Jeg synes det er en dårlig plassering av disse opplysningene, da det vil gjøre innledningen rotete og uoversiktlig. En del gater har veldig mange tilstøtende eller berørende gater, f.eks. har Kirkegata 8-9 tilstøtende gater, Dronningens gate har 19-20, Håkons gate har ca. 22, Skiringsalsgata har 10 osv. Det hadde vært fint hvis initiativtagere til dette kunne komme fram til en bedre plassering, så vi kan fjerne det lille som til nå er tilføyd fra den første viktige linjen i artiklene. Roy Olsen (Rool) 27. apr 2012 kl. 14:07 (CEST)

Larvikbilder

Hei, Nasjonalbiblioteket har lagt ut noen bilder av Axel Lindahl fra Larvik på Flickr. Vidar Iversen (Vidariv) 16. jan 2013 kl. 09:22 (CET)

Takk! Roy Olsen (Rool) 16. jan 2013 kl. 19:35 (CET)


Handelsregistre

Jeg flyttet denne til lokalhistoriewiki.no:Diskusjonsforum. Vidar Iversen (Vidariv) 1. mar 2013 kl. 17:32 (CET)

Burmabakken

Hei Roy. Fin fotodokumentasjon av Frostvedtveien. Artig med navnet Burmabakken, men jeg lurer på hvorfor akkurat Burma, når veien skal være bygd av russiske krigsfanger, beordra av den tyske okkupasjonsmakta? --Trond Nygård (Kallrustad) 1. mar 2013 kl. 13:22 (CET)

Nei, si det. Hva "Burma-" kommer av, vet jeg ikke. Det var vel først Hoffs gate som fikk navnet Burmaveien. Den ble anlagt som forbindelsesvei til noen tyskerbrakker/forlegning. Så ble Burmabakken laget ut fra denne. Hva hensikten med Burmabakken var, er jeg usikker på, men det har blitt nevnt at den gikk opp til et grustak eller liknende. Det gikk mange år før den fikk god veistandard og ble til Frostvedtveien. Roy Olsen (Rool) 1. mar 2013 kl. 22:34 (CET)

Gratulerer med de 3000!

Hei Roy! Gratulerer med ditt foto nr 3000 på wikien! :) En solid andel av den totale mengden bilder i wikien! Jeg syns gatetabellene ser veldig bra med større bilder! De kommer mer til sin rett i større format. Ellers ser jeg at du har vært blant våre 10 mest aktive brukere denne måneden, og det er jo strålende. :) Stå på! --Marianne Wiig 21. okt 2013 kl. 10:58 (CEST)

Takk for det, Marianne. Jeg har fortsatt mange bilder, så jeg får holde på litt til. Roy Olsen (Rool) 21. okt 2013 kl. 13:23 (CEST)
Det er godt å høre! :) --Marianne Wiig 21. okt 2013 kl. 14:37 (CEST)

Ukjent stasjon

{{thumb| Blanksjøen? - NB bldsa OTO0743 A.jpg |hvor?}} Hei, kan du hjelpe med å identifisere dette bildet? Jeg tror det er fra Kongsvingerbanen, muligens gamle Blaker stasjon. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 28. apr 2014 kl. 10:49 (CEST)

Jeg tror det er Blaker stasjon. Den het Blakjer fra 03.10.1862 til 04.1894. Det kan være det som står på etiketten på bildet. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 28. apr 2014 kl. 13:27 (CEST)

Oslo

Hei Roy. Glimrende at du legger til bilder av Oslo-veier. Begynner å nærme oss ei komplett liste over disse nå, og illustrasjonene gjør at vi skiller oss positivt ut. Hold fram med det gode arbeidet! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. jun. 2015 kl. 08:37 (CEST)

Kjapt levert bilde av Lofthusveien, Roy!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. aug. 2015 kl. 09:21 (CEST)

Gater og veier i Larvik

Hei, har som vi snakka om begynt med oversikt. Den ligger foreløpig på Bruker:Cnyborg/Gater og veier i Larvik, og kan flyttes til Gater og veier i Larvik kommune når den begynner å bli mer ferdig. Jeg har lagt inn veiene på A-, og det er nok det jeg rekker før ferien. Chris Nyborg (diskusjon) 17. jul. 2015 kl. 14:07 (CEST)

Hei Roy. Ser du har brukt kategorien Hovland på en del bilder. Kan du bruke den eksisterende Kategori:Hovland (Larvik) i stedet? Stedsnavnet Hovland forekommer flere steder i landet, så det er kjekt med denne geografiske presiseringa. Ellers er det morsomt å se at tallet på bilder fra Larvik og Stavern er i kraftig vekst!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep. 2015 kl. 08:41 (CEST)
Jeg har nok et etterslep mht. å rydde opp i kategorier. Mener jeg har brukt Hovland (Larvik) en stund. Jeg skal ta en titt i kveld. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 25. sep. 2015 kl. 12:13 (CEST)

Hvor

Neppe Jar?
Foto: Mittet/Nasjonalbiblioteket

. Bildet er merket med Jar Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 24. mai 2016 kl. 13:40 (CEST)

Blokka er Flyveien 13 på Hovseter. Huset til venstre er Flyveien 11, Snippen barnehage. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 25. mai 2016 kl. 00:30 (CEST)
Takker. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 25. mai 2016 kl. 11:21 (CEST)
Ukjent sted
Foto: Narve Skarpmoen

Får en følelse av dette er fra Fagerborg eller deromkring? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 28. mai 2016 kl. 13:18 (CEST)

Nei, jeg tror ikke dette er i Fagerborgområdet, dertil er bygningene for lave. 2-2½ etasjes hus er ikke vanlig her. Dessuten virker dette eldre enn husene der. Jeg tror det må være en institusjon. Ingen leiligheter ble bygd med så høye vinduer. Foran på bildet ser vi det er plantet en hage med frukttrær, noe som var ganske vanlig i forbindelse med institusjoner. Jeg aner ikke hvor dette kan være. Bygningen kan være i Oslo, men kanskje bør man også se på muligheten for at det kan være et annet sted. Hva med f.eks. Drammen? Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 30. mai 2016 kl. 12:16 (CEST)

Bilde?

Hei, kom forbi artikkelen om Grivijordet og håper at du vil ta en bildesjekk der. Ser ut til at bildet har skiftet navn underveis noe sted og forsvunnet seg... God helg! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 18. mar. 2017 kl. 01:59 (CET)

Ombestemte meg. Ikke bra nok bilde. Vil ta nytt siden. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 18. mar. 2017 kl. 19:45 (CET)
Veldig god grunn :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 18. mar. 2017 kl. 20:46 (CET)

Forresten, da du bodde i Bø, eksisterte studenthjemmet på Breisås fremdeles den gangen? Har lett etter det, men det ser ut til å ha forsvunnet totalt... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. apr. 2017 kl. 00:39 (CEST)

I breisås er det flere mindre hybelhus. De var der da jeg bodde i Bø, og de er der fortsatt. Jeg nevner dem i veiartikler i lista over veier i Bø jeg holder på med. Gå til Veger i Bø kommune (Telemark) og se på Elgfaret og Venåsveien. Jeg har ikke vært der og tatt bilder ennå. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 5. apr. 2017 kl. 01:06 (CEST)
Da har moelvenbrakkene nok fått egne veiadresser istedenfor Breisås 1, 2, 3 osv :) Jeg var der for to-tre år siden, men klarte ikke finne tilbake. Skal lete en gang til :) Takker! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. apr. 2017 kl. 01:55 (CEST)
De heter vel fortsatt Breisås 1, 2, 3 osv. internt i Studentsamskipnaden. Har du bodd der, eller? Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 5. apr. 2017 kl. 01:59 (CEST)
Jupp, en gang i forrige årtusen ;) Da mener jeg postadressen faktisk var Breisås 1a-f for hus 1 osv. - men det var den gang det var kollokvierom og muligens forelesningsrom også i annen etasje på samvirkelaget :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. apr. 2017 kl. 02:28 (CEST)
Jeg husker DH hadde rom på Samvirkelaget. Vi hadde også filmklubb i et auditorium i kjelleren der. 16 mm-film der og 35 mm på kinoen. Jeg var mye i studentmiljøet.Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 5. apr. 2017 kl. 02:42 (CEST)
Stilig :) Jeg var nok noe i studentmiljøet, men drev vel mest med volleyball og et kor. Det hendte jeg var innom kroa, blant annet når Marie Bergman var der. Det var ikke så ille miljø i klassen og på Breisås, så det ble noe henging rundt der også :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. apr. 2017 kl. 03:02 (CEST)

Slette?

Trenger du [[Bruker:Rool/Veier i Lardal kommune]] eller kan den slettes? :) Godt år! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 11. jan. 2018 kl. 16:44 (CET)

Trenger ikke. Slett i vei. Godt nytt år til deg og!
Fikset :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. jan. 2018 kl. 10:17 (CET)

Rømt bilde

Roy, Pauline har stukket av :) Kan du hjelpe med letingen, eventuelt ta bort koden? :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. feb. 2018 kl. 20:31 (CET)

Hun var her. Jeg har satt henne på plass! Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 4. feb. 2018 kl. 00:53 (CET)
Godt du har kontroll på damene - takk! :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. feb. 2018 kl. 11:36 (CET)

Rosenborggt. 18

Ser du har lastet opp dette bildet Oslo, Rosenborggata 18.jpg (samt tilsvarende for nr. 16 - men da med full beskrivelse), men det mangler en del beskrivelser. Jeg la inn det åpenbare men det mangler fortsatt blant annet om opphavsperson etc. Forglemmelse? Regner med at det er deg, men ville ikke ta det for gitt, om enn hvor sannsynlig det er ... Du bidrar med så mange flotte bilder, og du bør få kred for også dette! Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 11. mar. 2019 kl. 17:21 (CET)

Joda, det er mitt bilde. Opplysningene må ha blitt glemt i farta. Det er samme opplysninger som for det andre bildet, men er usikker på datoen. Sitter i Larvik nå, og får ikke sjekket det. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 11. mar. 2019 kl. 17:42 (CET)
Jeg kan godt legge inn de datene, ser av metadatane at de er tatt omtrent samtidig :)Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 11. mar. 2019 kl. 17:53 (CET)
Bare gjør det, du. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 11. mar. 2019 kl. 18:04 (CET)

Nordbøvegen

Hei Roy. Ser at du har begynt på Nordbøvegen (Bø i Telemark). Kommer det mer her?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. apr. 2019 kl. 13:42 (CEST)

Ja, det gjør det, men dette er for tiden et problemområde fordi det er mye endringer og utbygging og uklarheter nå. Veien er stadig under omlegging. Det er her jeg bor, så det er litt dumt at jeg ikke får ordnet dette bedre. Jeg skal se hva jeg kan få gjort. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 8. apr. 2019 kl. 13:48 (CEST)
Takk for raskt svar, Roy. Skjønner at disse vegartiklene ikke er enkle å redigere for tida.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. apr. 2019 kl. 13:59 (CEST)
Nordbøvegen-artikkelen ble ordnet 3. okt. 2019. Glemte å gi tilbakemelding her. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 10. mai 2020 kl. 01:23 (CEST)

Hamborgveien

Hei Roy, jeg er ganske sikker på at bildet dit av Hamborgveien egentlig er av Holsteinveien. Hvis jeg har rett så er husene på bildet Holsteinveien 24 og 26. --Olav Helland (Hellando) (diskusjon) 21. mar. 2020 kl. 23:26 (CEST)

Det har du rett i! Fint at du oppdaget det. Det røde huset er Holsteinveien 26. Da har jeg skiftet ut bildet med et som er riktig. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 22. mar. 2020 kl. 00:20 (CET)

Hovland

Hei Roy. Ser at vi har mange bilder fra dette området, og en kategori som heter Hovland. Vi mangler allikevel artikkel om Hovland i Larvik. Kunne du ta på deg å skrive en liten sak? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. mai 2020 kl. 11:24 (CEST)

Jeg har lite bakgrunnskunnskap om Hovland, bortsett fra at jeg vet det ligger på gården Hovlands grunn. Det står litt i Larvik A-Å, men jeg forstår ikke helt hva Nyhus mener med «sentrumsdannelse». Det er jo ikke noe sentrum der. Har for mange baller i lufta til å lete etter bakgrunnsstoff jeg ikke vet hvor finnes. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 9. mai 2020 kl. 03:05 (CEST)

Kongegata 15

Hei Morten og Roy. Veit dere noe mer om Kongegata 15 i Larvik? Nasjonalbiblioteket har fått følgende spørsmål: "Vi har nå blitt eier av kongegata 15 i larvik. har lett etter informasjon om denne bygården men kan ikke finne så mye. har dere noe info om denne bygården? har ved tidligere søk lest at den ble kalt iskremfabrikken? stemmer dette? har det vært iskremfabrikk der tidligere? hva har bygården blitt brukt til opp i mellom tidene?" Kopi av svar kan sendes til sannidalutleiebygg@gmail.com. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. des. 2020 kl. 13:56 (CET)

Fotograf Jens Hansen

Hei Roy. Kjenner du til denne fotografen? Jens Hansen (fotograf). Han skal være representert i fotosamlinga til Bø Bygdemuseum i Telemark.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. mar. 2021 kl. 12:12 (CET)

Nå har jeg sendt spørsmålet videre til han som har hatt mest med fotosamlinga å gjøre, så får vi se. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 25. mar. 2021 kl. 12:59 (CET)
Foreløpig rapport om Jens Hansen: Det har til nå kommet fram at mannen tok mange oversiktsbilder av gårdsbruk og steder i Bø, trolig på 1940–50-tallet og sannsynligvis i forbindelse med en planlagt bygdebokutgivelse, som først ble realisert av andre mange år etter. Museet prøver å framskaffe flere opplysninger.

Storgata Porsgrunn

Hei Roy! Kjempefin innsats på Storgata (Porsgrunn) med mange fine bilder. Har lagt ut bildene av Børves bygninger på artikkelen om ham! --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 24. apr. 2021 kl. 06:39 (UTC)Svar[svar]

200 000 bilder! :)

Hei Roy! Veldig artig at det ble du som lastet opp bilde nummer 200 000 på wikien! Vel fortjent "seier"! :) --Marianne Wiig 28. sep. 2022 kl. 08:14 (UTC)Svar[svar]

Bryggeslengen

Hei Roy. Kunne du sjekke datoen på dette bildet? https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Fil:Stavern,_Strandpromenaden-1.jpg Regner med at det er juli 2014, og ikke oktober 2015, som er det rette.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. feb. 2023 kl. 07:58 (UTC)Svar[svar]

16. juli 2014 er riktig dato. Den er rettet nå. Typisk feil ved gjenbruk av mal. Roy Olsen (Rool) (diskusjon) 15. feb. 2023 kl. 11:33 (UTC)Svar[svar]
Kjenner til den! Fint at det ble fiksa; var påfallende varmt i Stavern i oktober...:-) --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. feb. 2023 kl. 12:26 (UTC)Svar[svar]