Brukersamtale:Jarl V. Erichsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Jarl V. Erichsen! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise (sletta side) er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Jarl V. Erichsen! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise (sletta side) er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 11. jul 2011 kl. 11:10 (CEST)

Kategorier

Hei, jeg kommer til å gå over og gjøre noen endringer i kategorier på det du har lagt inn, og orienterer litt så du ikke blir for forskrekka over min framferd. Det ene er at jeg oppretter en egen kategori for Fjære, for nå er det nok artikler til det. Det andre er at vi ikke har sammensatte kategorien av typen "X i/på/fra sted". I stedet bruker vi dymaniske lister og kategorisnittsøk for å samle ting. Jeg fjerner derfor Kategori:Stedsnavn i Fjære. Det tredje er at jeg bytter ut kategoribetegnelsen "Stedsnavn" med "Tettsteder" eller "Grender og bygdelag"; kategorien stedsnavn er ment for artikler som beskriver stedsnavn på et noe annet plan, f.eks. Kolabotn. En forklaring av stedsnavnet er i utgangspunktet en naturlig del av alle artikler om et geografisk område, fra en enkelteiendom opp til en landsdel, så den kategorien vil bli altfor omfattende om vi legger den på alle artikler om steder. Chris Nyborg (diskusjon) 5. des. 2014 kl. 08:37 (CET)

Flott! Bra med gjennomtenkt orden. Jeg er jo helt ny her og ser vel for meg at jeg gradvis bygger opp et nett av artikler. Men jeg gjør dette ujevnt tidsmessig fordi jeg har andre oppgaver som krever tid. Men ellers har jeg - på Speidermuseets wiki - valgt en arbeidsform der jeg - som en del av gransking/samlerarbeid - bygger ut artikler noe over tid. Ved at elementer settes inn som notater/biter på selve wiki'en. Og dermed skriver jeg ikke komplett fyldig artikkel før jeg begynner å legge ut. Er det unaturlig her?? --Jarl V. Erichsen (diskusjon) 5. des. 2014 kl. 11:06 (CET)
Å legge ut småspirer og bygge dem ut etterhvert er både rimelig og vanlig her på wikien. :-) Olve Utne (diskusjon) 7. des. 2014 kl. 16:29 (CET)
Bra! Da kan jo også dette bli en arena for ny kunnskap...! --Jarl V. Erichsen (diskusjon) 7. des. 2014 kl. 17:00 (CET)
Fint med artikler om pensjonat i Fjære. Vi bruker forresten kategorien overnattingssteder for både hotell og pensjonat. Med helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 11:21 (CEST)
Takk for mange nye og interessante bidrag på wikien. Når det gjelder Yris hotell, synes jeg du kan koste på deg en setning eller to. Dette er jo bare en annonse, slik artikkelen ser ut nå.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. okt. 2015 kl. 15:01 (CEST)
Bedre nå, ser jeg! God helg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. okt. 2015 kl. 15:20 (CEST)
Pusler stadig! :) Jarl V. Erichsen (diskusjon) 2. okt. 2015 kl. 15:22 (CEST)
En ting til. Jeg synes du burde skrive flere sjølstendige artikler, og ikke bare kopiere stoff fra f.eks. Wikipedia. Dette er tilfelle med f.eks. Dagmar Bosse, der det aller meste er henta fra svensk Wikipedia. Uansett er Bosse en interessant person; personlig er jeg hekta på det meste som angår Stockholm!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 09:47 (CET)
Jo, jeg fortsetter på Bosse. Har funnet en del om hennes ulike konserter i Norge. Men tenkte jeg raskt måtte ha en introduksjon av hennes vita. Dette kan tas bort når jeg har utfylt fra andre kilder. Ellers er grunnen til at jeg "oppdaget" henne at hun er gift med en slektning av meg og jeg har liggende et lite kort fra søsteren Harriet om dette ekteskapet. Jarl V. Erichsen (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 12:19 (CET)
Høres ut som en god plan. Morsomt med slektskapet! God helg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 12:59 (CET)

?

Hva er Fast Sørett i Grimstad med Fjære Formandskabsdistrikt? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 20. okt. 2016 kl. 18:32 (CEST)

Jeg regner med å finne og å skrive litt om det i løpet av helgen. Dette dukket opp i søk etter noe annet, men er ikke noe spesielt for Grimstadområdet. Jarl V. Erichsen (diskusjon) 21. okt. 2016 kl. 13:01 (CEST)

Bildenavn

Hei, så fint at du kommer med bilder - og baksiden til visittkortfotos! Det ville være veldig fint om du kunne gi dem navn som var litt mer beskrivende enn Fil:Jve2017 034.jpg. Det er forståelig at du vil ha din egen kodering med, men hva da med noe sånt som Fil:HP Nielsen, revers (Jve2017 034).jpg - er det noe? Jeg kan godt hjelpe deg med navnebytter så du slipper laste ting opp på nytt. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 2. mar. 2017 kl. 23:25 (CET)

Takk! Ja, du må gjerne endre navn! Dette er bare spor av min autonavning ved skanning... Jarl V. Erichsen (diskusjon) 3. mar. 2017 kl. 08:56 (CET)
Ok :) Da tar jeg en runde på dem og bruker den varianten jeg foreslo - autonavning kan være gull for å finne frem i harddiskers krinkelkroker ;) God helg! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 09:06 (CET)
Runden er gjort - men de mangler kilde, kan du fikse det? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 09:31 (CET)
Takk! "Kilde": Disse er fra egen samling. (Og akkurat disse er kjøpt på nettauksjon, og ikke egen familie.) Skal jeg notere det? Jarl V. Erichsen (diskusjon) 3. mar. 2017 kl. 09:39 (CET)
Auksjonen er trolig ikke så viktig, da ville jeg nok heller satse på at du skriver at det er fra din egen samling. Du kan eventuelt også lage en kategori ala Kategori:Bilder fra Siri Johannessens slektsalbum, men da kanskje med samling istedenfor slektsalbum? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 09:48 (CET)

"Løse notater"

Et tips her er at alle brukere kan lage undersider, kladdesider. Dette ved å skrive brukernavnet, skråstrek og underside. Eksempel: Bruker:Jarl V. Erichsen/Kladdeside. Jeg synes dette er rette stedet å putte "løse notater", og ikke publisere det i et leksikon, eller noe annet sted for den del. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 15. mar. 2017 kl. 19:46 (CET)

Hei Jarl. Flytta notatene om Båtskyss på Oldevatnet til kladdesida di. Disse notatene bør bearbeides før de kan bli til en egen artikkel. Med hilsen --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. nov. 2017 kl. 14:19 (CET)

Kjent norsk-amerikaner...

Hei, jeg holder på med listen til Scandinavian-American Hall of Fame, og kom borti en påstand om at Peggy Lee skulle ha røtter i Fjære / Arendal. Har ikke helt sikre data der, så jeg håper du vet mer (og kanskje kan «begå» en aldri så liten biografi om henne om dette stemmer?). Mvh Siri Johannessen (Siri J) 23. mar. 2017 kl. 13:39 (CET)

Spennende! Kommer gjerne tilbake til dette! Jarl V. Erichsen (diskusjon) 24. mar. 2017 kl. 21:34 (CET)
Da forblir jeg nysgjerrig :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. mar. 2017 kl. 20:44 (CEST)
Der kom damen! Artig :) Har vært innom og pusset litt her og der, mest teknisk. Fant også et bilde på mediabasen til wikipedia. Jeg forklarer gjerne om jeg har gjort noe du undres på. En ting som vil være godt, er lenker til kirkebøkene du har funnet familien, kanskje noe ala det du kan se her? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. apr. 2017 kl. 22:55 (CEST)

Berg

Flott når lokalkjente utvider artikler, denne gangen Trond Audun Berg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. apr. 2017 kl. 13:35 (CEST)

Lite layoutforsøk :)

Heia, prøvde meg på noe i denne malen du opprettet. Er det ok? Har også pusset litt på Krogen, og er nysgjerrig på planene du har videre :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 13. aug. 2017 kl. 22:50 (CEST)

Veldig bra, takk!
Planene er ikke konkrete, jeg er nok en litt streifende jeger, men omkring geografisk og delvis tematisk fokus. Ad gårder i Fjære er ambisjonen å etablere en struktur som ulike elementer kan settes inn i når de dukker opp. Så borer jeg ekstra i enkelte gårder som jeg selv har tilknytning til eller om jeg blir særlig utfordret. Kanskje kunne denne strukturen en gang blitt base for "feilmeldinger/tillegg" til utgitte bygdebøker? Jeg ønsker ikke å etablere digital bygdebok i konkurranse med trykt bygdebok.... Jarl V. Erichsen (diskusjon) 14. aug. 2017 kl. 08:55 (CEST)
Har du sett på hvordan andre har gjort sitt? Feks Håre (Øvre Eiker, 180/10)? Den infoboksen som er lagt inn der, er noe som kan være greit å ta med – om jeg husker rett sørger den for at ting automagisk kan hentes inn i tabeller :) Det med tilbakemelding er også verdifullt, en del slike tilføyelser og rettinger til Heimar og folk i Bykle kom via alle slags kanaler, og kommer kanskje enda? Tilgjengeliggjøring er viktig :) På gjenles! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. aug. 2017 kl. 10:23 (CEST)

Historielagets barnesko

Hei, tror du du kan lage en liten innledning på en setning eller 3-4 til artikkelen Fjære historielags første år? Savner noe slikt, men kan ikke nok :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 25. jan. 2018 kl. 10:45 (CET)

Takker og bukker :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. feb. 2018 kl. 14:29 (CET)

Campingplasser i Grimstad

Jeg har med interesse lest litt om campingplasser i Grimstad. I mitt vidstrakte sosiale nettverk finnes det en hvis familie har drevet campingplass i Grimstad. Jeg har besøkt stedet, men husker ikke hva det heter. Idyllisk var det i alle fall, i likhet med Grimstad by og Sørlandskysten for øvrig. Andreas N. 17. feb. 2018 kl. 16:21 (CET)

Ja, her var mye aktivitet rettet mot turister. Jeg har bare, helt innledningsvis, forsøkt å lage et riss og organisering her - for videre påbygging. Og gjerne analyse.... Svært interessant at fallet i skipsbyggingen ble etterfulgt av turistnæring her lokalt. Gunstig for innbyggerne i alle fall. Du får fylle på om du har stoff! Jarl V. Erichsen (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:44 (CET)

Fevik

Hei Jarl. Jeg har gjort om litt på et par av artiklene dine - satt inn lenker istedenfor fet skrift, satt eksternlenker i referanser eller under eksternlenkeoverskrifter - og skrevet om til preteritumsform om ting som skjedde i fortida. Men jeg har et par småspørsmål:

  • I artikkelen om Fevik bnr 7, sto det: Ole Børresen var gift med Gunhild M. Hendriksdatter, født i 1841 i Froland. Se mer på bruksnummer 7. - Skulle den "se mer"-setningen egentlig ha vist til en annen artikkel?
  • I artikkelen om Fevik bnr 2 (Gnr 50, Fevik i Fjære) er det en årstallsfeil, hvor jeg ikke vet hva som er rett årstall: - Jens Morland er født på Eidsvoll i 1965. Han er landhandler på Fevik. Som en midlertidig løsning bare tar jeg vekk fødselsåret hans - men håper du fikser det med tid og stunder. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 8. okt. 2018 kl. 13:04 (CEST)
Hei igjen & takk! "Se mer på bruksnummer 7" hang igjen fra da alt var samlet i felles tekst. Morland var født på 1800-tallet. Har rettet etter ft1910's opplysning. Jarl V. Erichsen (diskusjon) 8. okt. 2018 kl. 19:59 (CEST)
Takk for kjapp fiksing :) --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 9. okt. 2018 kl. 10:52 (CEST)

Fevik Strandbad (Fjære gnr 50/56)

Hei. Til bruk å være har Fevik strandbad et interessant navn. Har prøvd å finne det i bokhylla, for å se om det sto noen forklaring på hvorfor det har fått navnet sitt, men fant ingen ting. Kunne du tenkt deg å sette på en liten introsetning som forklarer navnet? --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 16. nov. 2018 kl. 15:43 (CET)

Lenker

Hei Jarl. Jeg ser at du ofte bruker fet skrift når du skriver om personer i gårdsartiklene dine. Forstår såklart at det er et estetisk aspekt ved det - likevel ønsker vi oss sterkt at du bruker lenker. Du har samla mye grunnleggende info om mange personer i Fjære - og ofte er det faktisk nok stoff til egne artikler om mange av disse folka. Vi bruker jo lenker til å binde sammen artiklene, og jeg tenker at korte artikler om enkeltpersoner kunne vært en veldig fin måte å binde sammen artiklene om alle bruka i Fjære. Stoffet du har skrevet her på wikien er jo snart en hel bygdebok i seg selv, og da blir det ekstra viktig at artiklene bindes godt sammen gjennom lenking. Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 15. nov. 2018 kl. 14:34 (CET)

P.S. I artikkelen om Bjerkly (Fjære gnr 50/24) står det "I 1910 bodde Ellias og Hilda på Solhøi (Gnr 48:76)" - skulle gjerne hatt ei lenke til Solhøi her, men jeg finner ikke riktig bruk. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 15. nov. 2018 kl. 14:52 (CET)
Takk for hyggelig innspill! Nyttig med signaler om tanken om flere mindre framfor én stor. Jeg må komme tilbake til Solhøi. Ellers samler jeg ivrig, men har tonet ned konsentrert arbeid med gård og bruk på Fevik. Én av grunnene er at jeg ikke vil konkurrere med historielagets ambisjon om å utgi bygdebok på trykk, også for den kretsen. Så framover har jeg nok av andre tema og persongalleri å pusle med, men kommer ikke til å bygge systematisk ut systemer som kan minne om bygdebok.... Det må vel også være andre som grubler på det dilemmaet her? Jarl V. Erichsen (diskusjon) 15. nov. 2018 kl. 21:27 (CET)
Her er pantebok for Solhøi! [[1]] Jarl V. Erichsen (diskusjon) 15. nov. 2018 kl. 21:29 (CET)
Neida. Bygdeboksystemer er for omfattende, såklart. Men i alle tilfeller: Det hadde vært veldig flott med litt mer lenker Vi er lenkeentusiaster her i wikiadministrasjonen. :) --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 16. nov. 2018 kl. 15:39 (CET)
Forresten: Det jeg lurte mest på var hvordan lenke til bruket Solhøi best kan integreres som en normalt utseende wikilenke. Du har et tydelig system i overskriftene dine, og det virker logisk at eventuelle lenker følger et slikt system. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 16. nov. 2018 kl. 15:41 (CET)

A/S Norsk fiskeriindustri

Hei, Jarl. I artikkelen din om Bjerkelund (Fjære gnr 50/80) hadde du skrevet både norsk fiskerindustri og norsk fiskeriindustri. Jeg var litt i tvil om hvilken av disse som var en skrivefeil, siden jeg får treff på begge i google. Landa tilslutt på A/S Norsk fiskeriindustri, siden jeg fant i dagbladet 1. august 1929 at A/S Norsk fiskeriindustri ved disponent Torsvik hadde kjøpt Sørlandets skipsbyggeri for 100000 kroner. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 20. nov. 2018 kl. 13:08 (CET)

Takk, så bra! Enig. Jarl V. Erichsen (diskusjon) 20. nov. 2018 kl. 13:19 (CET)

Ønske

Hei, Jarl. Jeg ser at Hans Ribe Samuelsen er nevnt i endel av artiklene dine. Fevik bnr 1 (Gnr 50, Fevik i Fjære), Jens Morland, Kloppeledvollen (Fjære gnr 50/29), Fevik bedehus, Landhandlere i Fjære. Det hadde vært flott å få en artikkel om ham. Det ville bundet sammen disse artiklene på en bra måte. Artikkelen trenger jo ikke være lang - det viktigste er at den er mulig å lenke til fra alle gårdsartiklene. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 21. nov. 2018 kl. 10:05 (CET)

Takk, det skal jeg forsøke å bidra til! Og: Hjertelig takk for ditt omfattende arbeid med å forbedre Fevik-artiklene!! Jarl V. Erichsen (diskusjon) 23. nov. 2018 kl. 08:39 (CET)

Nytt lenkespørsmål

Hei igjen, Jarl. I artikkelen Øvremyr (Fjære gnr 50/21) har du skrevet at Kal Wilhelm Kalberg i 1875 bodde "hos Tonje Torjussen på matrikkelnummer 353a under Fevik". Er det da Solstrand (Fjære gnr 50/153) han bodde på? Spør for sikkerhets skyld, så jeg ikke skal lenke feil. (P.S. Utrolig fint det Grimstadkartet fra 1890, som du lasta opp). --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 26. nov. 2018 kl. 16:41 (CET)

Er det greit jeg endrer på noen artikkelnavn?

Hei igjen, Jarl. Jeg ser du har to måter å skrive bruk under Fjære på:

Fungerer det for deg at jeg endrer alle artikkeltitlene til en av skrivemåtene? Og i såfall: Hvilken av dem foretrekker du? Et felles system vil gjøre at det bli lettere for andre å finne artiklene, og at det føyer seg penere inn i alfabetiske lister. (Og så er det noe man må ha administratortilgang for å gjøre, så det er dessverre ikke mulig for deg å gjøre det selv)--Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 26. nov. 2018 kl. 16:59 (CET)

Ble usikker. Men ønsker vel nå den nederste - med "Fevik bnr x (gnr 50, Fevik i Fjære)" - og der Fevik i starten kan byttes ut med evt navn på bruket. Jarl V. Erichsen (diskusjon) 26. nov. 2018 kl. 18:10 (CET)
Supert - da skal jeg få implementert det i løpet av ikke så veldig lenge. Skal dobbeltsjekke med mine bygdesogekompetente kollegaer at dette er en god løsning. Du hører fra meg. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 27. nov. 2018 kl. 15:13 (CET)
Hei igjen - da setter jeg igang. Så vet du hvorfor du i løpet av dagen kommer til å få enorme mengder varsler. Da følger jeg altså normen på Hjelp:Hvordan skrive om garder, bruk og plasser?, og bruker forma "Fevik bnr. 2" på underbruk som ikke har noe selvstendig navn. --Vennlig hilsen Marthe Glad
Ferdig med hele Eiendommer i Fjære nå. Bare si fra om jeg har gjort noe galt. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 29. nov. 2018 kl. 12:43 (CET)

Vessøya (Fjære gnr 59)

Hei Jarl. Et lite spørsmål. Under overskrifta Grenlees bruk i artikkelen om Vessøya (Fjære gnr 59) står det "Jørgen Grenlee er født i 1909. Han dør i 1968." - Jørgen er bare nevnt denne ene gangen, og jeg skjønner ikke helt hvilken relasjon han har til de andre som er nevnt under dette bruket.

P.S: Jeg fikk kobla sammen en av familiene på denne gården i historisk befolkningsregister. Da dukka det opp et pikenavn som jeg fikk satt inn i artikkelen.--Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 27. nov. 2018 kl. 15:18 (CET)

En Fjæresognings grav

Hei, Jarl. Jeg lurer på om du kunne bygd ut denne artikkelen med noen linjer. Jeg ønsker å vite hvor gravfeltet er og om det er gjort noen arkeologiske funn der. Slik det står nå er det veldig generelt beskrevet. Og så lurer jeg på om tittelen er det navnet dette gravfeltet har lokalt - om det er tilfellet er det også et godt artikkelnavn. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 4. des. 2018 kl. 10:54 (CET)

Lenker og preteritum

Hei, Jarl. Så flott å se så mye aktivitet fra deg nå i romjula. Alltid flott med mer stoff om Grimstadtraktene. Bare to ting: Det hadde vært veldig fint om du kunne vært litt nøyere med å skrive artiklene i preteritum - det gjør det så mye lettere å forstå hva som skjedde når. Et eksempel på det er Matrikkelnummer 256 på Tyholmen (Arendal), hvor teksten om de historiske personene er skrevet i presens, mens teksten om Erling B. Terjesen, som jeg har inntrykk av at er en nålevende person sier at han "var svært opptatt av hvem han var, oldefaren som gav slekten navnet Terjesen.". Dette gjør det litt forvirrende for leserne. I tillegg hadde det vært veldig fint om du kunne passe på å bruke lenker heller enn fet skrift når du skriver om gårder og personer. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 28. des. 2018 kl. 15:16 (CET)

Takk, får noen raptuser i blant når ledig tid dukker opp. Preteritum må jeg skjerpe meg på, helt enig. Når det gjelder å opprette egne artikler for folk inne i en artikkel, sliter jeg mer. Når jeg knytter sammen et knippe personer i en familie, som i et avsnitt i en bygdebok, så er det vel helhetsbildet som er viktigst? Og informasjonen om den enkelte er relativt begrenset, isolert sett. I mange tilfeller må jo da informasjon i artikkel om en enkeltperson nesten bare være å peke tilbake til familie/bostedsinformasjonen? Dette er jo bemerket før, så jeg forstår at det er hovedambisjonen på wikien. Og slike spirer kan absolutt vokse.... Jarl V. Erichsen (diskusjon) 28. des. 2018 kl. 18:34 (CET)

Hotellfagskolen i Åsgårdstrand

Hei Jarl. Jeg tok meg frihet til å foreta noen korrigeringer i din artikkel om hotellfagskolen i Åsgårdstrand. Min oldefar, Guttorm Knudsen, ble ansatt som lærer på skolen i 1939, samme år som skolen åpnet. Reidar Andersen var en annen lærer. Allerede i vinteren 1940 måtte skolen flytte på grunn av krigen. Jeg ser i noen gamle avisutklipp fra Avisa Valdres og Oppland Arbeiderblad at Guttorm Knudsen uttaler at de nærmest måtte flykte med elevene. Jeg har imidlertid ikke fått fatt i bakgrunnen for dette. Skolen, og samtlige 60 elever, flyttet i alle fall til Tyin Høyfjellshotell. Her var det svært upraktisk å drive hotellfagskole da det var værhardt og isolert. Eksamen ble avholdt våren 1941. Eksamen for hotellfagbrev ble avviklet i samarbeid med Norsk hotellfagskole, som da lå i Oslo. Norsk hotellfagskole var i følge Avisa Valdres den eneste som hadde autorisasjon til å utstede hotellfagbrev. Etter 1941 ble skolen flyttet til Fagernes. Guttorm Knudsen og Reidar Andersen ledet skolen. Slik jeg forstår det ble det etablert en ny hotellfagskole i Åsgårdsstrand på midten av 1940-tallet. Hvorvidt dette var en helt ny skole eller om den hadde sammenheng med den som ble etablert i 1939 er jeg usikker på. Songe Møller, som drev den «nye» hotellfagskolen i Åsgårdsstrand var nok trolig for ung i 1939 til å være lærer på det tidspunktet. Jeg har laget en artikkel om Den moderne hotellskole, som var i drift i Valdres fra 1940 til 1951. Hilsen Ørjan Molstad Johansen

Hei! Flott at artikkelen vokser - og utvikles!! Jeg er på ferie og følger ikke opp noe særlig nå i juli.... God sommer! Jarl V. Erichsen (diskusjon) 26. jul. 2019 kl. 18:39 (CEST)

Kategorisering

Hei Jarl. Fint med stadig nye bidrag på wikien. Kunne du forresten kategorisere filene du laster opp? Husk også feltet for "Opphavsperson". Med helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. aug. 2019 kl. 13:10 (CEST)

Gatenavn

Hei igjen, Jarl. Fant denne artikkelen om Gatenavn i Grimstad. Kunne du oppgi kilden(e) du har brukt? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. nov. 2019 kl. 09:02 (CET)