Tamilsk historie og kultur

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Snøfnuggpalmen logo for prosjektet Tamilsk historie og kultur. Den er en videreutvikling av den opprinnelige logoen, snøfnugg (pūmpaṉi, பூம்பனி), fra 2016. Design: Baheerathy Kumarendiran, 2021.

Artiklene om tamilsk historie og kultur på Lokalhistoriewiki har flere røtter. En av dem er et samarbeidsprosjekt mellom Tamilsk ressurs- og veiledningssenter (TRVS), Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) og en arbeidsgruppe, som fungerer som pådrivere for å skape et helhetlig og sannferdig bilde av historien om tamilene i Norge. Prosjektet, Et mangfold av historier - norsk-tamilenes historie, fikk våren 2021 støtte fra Kulturrådet. Prosjektet skal bruke Lokalhistoriewiki som plattform. TRVS er fasilitator for prosjektet, mens NLI har en veiledende rolle.

En annen rot til artiklene er bokprosjektet til Umapalan Sinnadurai, som kom ut i 2016. De godt over tohundre artiklene fra boka som er lagt ut på wikien, kan fritt bearbeides videre av brukerne.

"Et mangfold av historier - norsk-tamilenes historie" ble høsten 2021 presentert i sendinger på de to radiokanalene Tamil Murasam[1] og Then Tamil Osai Radio.[2]

Fotnoter